Serre Chevalier recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Serre Chevalier?
5
4
3
2
1
FriidaN
2009-03-11 (Ändrad: 2011-09-21)
Var i Serre chevalier 2 dagar v.10 - 09 första dagen var vädret helt gudomligt backarna var fina, inga liftköer. Liftarna var bra och själva systemet kan man inte klaga på. Hade inte så höga förväntningar på dem för att jag hade hört att dom var komunalt ägda, Men som sagt liftarna var bra. Andra dagen var de fint väder på morron men kring halv 3 - 3 blev de jätte dimmigt precis som i en mjölsäck Så vi avbröt åkningen för dagen ...
Ja kortfattat om området ...
Bra liftar, inte så mkt köer, bra me snö, typ inga svennar, de som inte var så bra är att fransmennen inte är så bra på att åka skidor. Så att backarna blir ganska dåliga på eftermiddan. Tror att offpisten är ganska bra om de har kommit ny snö!

nina larsson
nina larsson (Gäst)
2008-08-23
säsongade i serre chevalier förra säsongen, åkte först till st anton, men vi trivdes inte där. visst var det bra backar och bra fest, men när vi kom till serre så insåg vi att vi gjort rätt val att byta ort. serre är en fantastisk ort, åkningen är helt klart den bästa i alperna! krossar allt och alla! och det var riktigt många säsongare där som man kunde hänga och chilla med!! världsklass på ort!

henke_720
2008-08-18
Var där januari 2008 och får säga att det var en av de bästa veckorna jag haft i Alperna! Bra backar, minimala liftköer, bra park och fet offpist.

Afterskin var fet, precis lika bra som på Cambre Neuf i Chamonix!

Det fetaste var dock deras halfpipe som var upplyst hela kvällen så man kunde dra ut och ta ett halfpipe efter att backarna hade stängt och man hade laddat upp med lite mat och en och annan öl!

Rekommenderas!

rollinsnow
2008-08-08
högt tempo och utmanande backar! som tidigare folk har skrivit är utelivet störtskönt. Vi var ett gäng på 4 pers och tänkte satsa med på åkningen, men varje dag fastnade vi på något afterskiställe eller krog och kom nog inte i säng före 2 på natten nån gång *L* men det är ju lite skit samma, det är ju semester..............kommer helt klart åka tillbaka, missa inte skogsåkningen, BÄSTA I ALPERNA!

Karin & Tompa
Karin & Tompa (Gäst)
2008-07-28
Insäne!!! :) Var där över sportlovet och surfade puder hela veckan. Grym skogsåkning, har aldirg varit med om liknande! Parken var också naaaaajs!

På sportlovet fylldes hela byn med partyfolk så vi festade 6 utav 7 kvällar, riktigt bra fest helt enklet!!!

Linda Skier
Linda Skier (Gäst)
2008-07-28
Roligt ställe med väldigt varierad åkning. Jämfört med många andra orter i Alperna så erbjuder Serre både grym offpist och bra pister. Antagligen den bästa skogsåkningen man kan få i Alperna så det är ett plus, samt att parken var riktgit bra. Så jag har ingen alls att klaga på åkmässigt. även liftarna fungerar jättebra och precis som någon annan skrev så är det knappt någon kö alls! Några liftar är långsamma, men de flesta är helt nya och går riktigt snabbt....

Sen afterskin var även den förvånandsvärt bra. Träffade massor med svenska säsongare och det var grymt bra drag på eftermiddagarna... tyvärr gick vi inte ut på kvällarna så mycket för att vi alltid söp ner oss på afterskin :) men en kväll var vi ute och det var precis som man vill ha det... högt tryck om bra disco!!! :) Orten rekommenderas varmt å jag kommer åka dit fler gånger!

Swisch
Swisch (Gäst)
2008-02-27
Var nere v.6 2008. Fick ca 50 cm snö på måndagen. Hela måndagen var skidområdet en enda stor puderlekplats!!! Det gjorde även att resten av veckan blev en helt fantastisk skidvecka. Vad gäller liftarna i systemt upplevde jag inga som helst problem. Bra kapacitet, inga köer. Dock finns en och annan släplift kvar i systemet. Serre chevalier bjuder på gott om nära offpist. Skogsskidåkningen är helt fantastisk på många ställen. Det är bara att ge sig in och testa sig fram. Det finns gott om drop och stora stenar, reka lite först innan ni drar på!!
Närheten till La Grave (ca 30 km) är en klar bonus. Passa på när ni är i Serre Chevalier, vid bra snötillgång är det magiskt.

Collino
2007-08-29
Var i serre v10-07 och det var dåligt med snö men riktigt bra väder. Vad gäller ligtsystemet är det ju helt katastrofalt. Vissa av liftarna går så sakta så att klockorna stannar och har varken dynor eller stöd för skidorna. Det kommer dock förhoppningsvis bli ändring på detta då systemet nu köps upp av privata företagare, innan hade kommunen hand om det. Synd med ett så dåligt system när det kunde varit så bra. Som sagt var det dåligt med snö när jag var där vilket var synd, hade gärna viljat testa offpisten mellan lärkträden i serre chevalier.

vegardk
2007-08-24
Mars 2007: Intressant terreng, mycket offpistvänligt. Fruktansvärd innefektivt liftsystem, hög tid att uppgradera sittliftarna o plocka bort alla jävla knappliftar som finns i systemet. Trevliga pister, mysig by, bra atmosfär. Åker gärna tillbaks.

N/A
(Gäst)
2007-05-30
Sol och kallt för tillfället, men bra täckning på hela övre berget!
Offpisten börjar bli hård.. men när april snön komemr har vi bra bas!!