Sestriere recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Sestriere?
5
4
3
2
1
Camilla R
2021-11-08
Välpistat och trevligt. Var där över dagen när vi var i Serre Chevalier

Robert Lilke
Robert Lilke (Gäst)
2020-02-13
Grym skidåkning men lite trist by. Hade i stort sett inga liftköer under hela veckan vid vårt besök v7 2019

hinrik
2019-02-11
Trevliga backar, gott om möjliga röda och svarta nedfarter. Det finns blåa också. I praktiken fyra orter, Sestriere, Sansicario, Sauze dÓulux och Montgenevre. Åkbara pister även en vecka efter snöfall. Trevliga restauranter i alla byar. Liftköer mest på helgen. Åkte med Nortlander jättebra/trevliga guider/reseledare när man vant sig vid att förstå danska.

Hanna Hamad Johansson
Hanna Hamad Johansson (Gäst)
2018-12-28
Härlig skidort med god förbindelse till franska skidorten Mongenevre. Här finns allt för både familjer men också festsugna ungdomar. Är man sugen på heli-skiing finns det på orten.

maxenbraxen
2018-12-27
Sestriere bjuder på fin åkning och tack vare att det är en del av Via Lattea finns det hur mycket som helst att utforska. På soliga helgdagar kan det vara mycket folk i form av Italienare från Turin, men dessa håller sig helst i backarna så man kan hitta fina orörda åk utanför. Annars om alla liftar är öppna så kan man komma undan med rätt korta liftköer i detta fyrstolsliftarnas hemland.

Pisterna är välpreparerade och det finns några riktigt långa fina backar, särskilt i grannområdena Sauze d'Oulz och Sansicario. Även berget Banchietta mellan Sestriere och Pragelato har fina pister. Den svarta och röda pisten från Mont Fraiteve ner till Sansicario är helt klart en favorit, synd bara att det krävs tre rätt sega lifter för att åka tillbaka upp om man vill åka den igen.

Det rekommenderas starkt att utforska den andra sidan av systemet mot Claviere och Montgenevre. Det är en bit dit från Sestriere, men det är fina vyer på vägen. I Montgenevre kan man hitta fin lossnöåkning på högre höjd i området kring Serre Thibaud. Vi var bara här över en dag och många liftar var stängd, men det såg ut att finnas fin skogsåkning och mycket terräng att utforska. Jag skulle gärna åka tillbaka hit med tur utrustning när det är mycket snö.

Via Lattea systemet har verkligen åkning för alla och Sestriere är en trevlig by att utgå ifrån, trots att det ligger på änden av systemet. Det kan dock vara strategiskt att bo närmare den franska sidan, då gondolliften Sestriere-Fraiteve kan stänga om det blåser mycket och då tar man sig inte över berget.

gsoul
2018-12-03
Var här i slutet av jan 2017 men hade inte överdrivet med snö vilket märktes när man åkte neråt i dalen förbi Sauze d'Oulx. Området i Sestriere med tillhörande byar är hyfsat stort och det finns åkning för alla men kanske inte väldigt mycket för den avancerade.
Byn är ganska lagom stor med lite varierande restauranger och en ganska stor nattklubb.
Maten går bara inte att misslyckas med i Italien, vilken liten hydda du än hamnar i så är det riktigt bra.

Avverkade alltså 1 vecka här, det var ok men inget som lämnade nåt direkt avtryck och jag behöver inte åka tillbaka.

Heddious
2010-11-23
Sestriere är en del av det enorma Via Lattea-systemet. Var över där en dag i vintras (bodde i Serre Che) och blev mestadels positivt överraskad. Eftersom det var helg var det visserligen smockfullt med folk från Turin och Milano, och bilköerna ner från berget var enorma, men åkningen var bra.

Pisterna har nummer, något som gjorde mig ganska vilsen då jag är van vid Frankrike där alla backar har namn, men ärligt talat så är en pistkarta det sista du behöver i Sestriere.
Alla backar korsar varandra hejvilt, och så länge du vet vilken sida av dalen du är på (inte svårt) så är det omöjligt att komma fel.
På ena sidan av byn ligger backarna som användes vid Turin-OS och på motsatt sida kan du ta dig över till Sauze d'Oulx och resten av Via Lattea. That's it. Går även en kabinlift upp från Pragelato till Sestriere. Finns inga pister ner till Pragelato men enligt folk som hade mer tur med snön än jag - grym skogsåkning.

Jag kommer definitivt försöka ta mig till Sestriere igen, och nästa gång ska jag åka dit mitt i veckan efter ett dump.

Fick även mina fördomar om den genomsnittlige skid-italienaren infriade. Rött, svart, butiksracers och pradasolglasögon - överallt. Magnifico!

Stefan_Stockholm
2003-12-30
Sestriere är en del av skidområdet Via Latte (eng. The milky way). Det ska enligt marknandsföringen vara världens största sammanhängande skidsystem.

Jag var i Sestriere och åkte några åk helikopterskidåkning jan/feb 2002 och det var hur bra som helst. Helikopter är ju dyrt så det blev en hel vanlig sjysst skidåkning också. Åkte även i ett ställe som heter Montgenevre också är en del av Via Latte.

Riktigt bra skidåkning på båda ställena. Man kan hitta fin skogsskidåkning i Sestriere som påminner om den man hittar Sierre Chevalier på andra sidan gränsen (ca 30 min med bil från Montgenevre).

Det tar dessutom bara 1-1,5 timme att åka bil till La Grave om man skulle känna för det.

Jonas
Jonas (Gäst)
2020-03-02
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Trevliga byar med god mat och trevlig personal. Riktigt bra skogsskidåkning. Sestriere en av de styggaste alpbyarna vi har besökt. Skisystem, Via Lattea, katastrof. System under dimensionerat för antalet personer i området. Har inte sett så gamla hissar i evigheter. Super ovänlig och oförskämd personal. Skisystemet stängs om vindarna blir strax över genomsnittet. Vet inte om det beror på att hissarna är så dåliga eller om personalen bara är lat och vill lämna tidigt. Vi kommer aldrig tillbaka.