Sestriere

Skidorter i Italien
Sestriere tillhör Via Lattea.

Sestriere

Sestriere är den första skidorten som byggdes i Italien och skidorten är minst sagt populär. Sestriere är relativt liten, åtminstone om man jämför med stora skidorter som Madonna di Campiglio och ligger precis vid den franska gränsen. Den snösäkra orten ligger på över 2 000 meters höjd och även om den är liten har faktiskt VM hållits här. Året var 1997. I Sestriere hittar alla ett favoritområde. För dig som föredrar lugn och behaglig skidåkning finns mängder av blå backar. För de djärvare själarna finns brantare pister och offpist.

När det snöat kan du räkna med riktigt grym skogsåkning och vill du testa på backarna som användes under OS i Turin kan du bege dig till den sidan av byn. En stor fördel med Sestriere är att skidorten ingår i det gigantiska skidområdet Via Lattea, även kallat "Milky Way".

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -9°
  1 m/s
 • Måndag

  6,7 cm snö
  Snö
  -9°
  2 m/s
 • Tisdag

  1 cm snö
  Molnigt
  -7°
  1 m/s
Vad tycker du om Sestriere?
5
4
3
2
1
Heddious
2010-11-23
Sestriere är en del av det enorma Via Lattea-systemet. Var över där en dag i vintras (bodde i Serre Che) och blev mestadels positivt överraskad. Eftersom det var helg var det visserligen smockfullt med folk från Turin och Milano, och bilköerna ner från berget var enorma, men åkningen var bra.

Pisterna har nummer, något som gjorde mig ganska vilsen då jag är van vid Frankrike där alla backar har namn, men ärligt talat så är en pistkarta det sista du behöver i Sestriere.
Alla backar korsar varandra hejvilt, och så länge du vet vilken sida av dalen du är på (inte svårt) så är det omöjligt att komma fel.
På ena sidan av byn ligger backarna som användes vid Turin-OS och på motsatt sida kan du ta dig över till Sauze d'Oulx och resten av Via Lattea. That's it. Går även en kabinlift upp från Pragelato till Sestriere. Finns inga pister ner till Pragelato men enligt folk som hade mer tur med snön än jag - grym skogsåkning.

Jag kommer definitivt försöka ta mig till Sestriere igen, och nästa gång ska jag åka dit mitt i veckan efter ett dump.

Fick även mina fördomar om den genomsnittlige skid-italienaren infriade. Rött, svart, butiksracers och pradasolglasögon - överallt. Magnifico!

Stefan_Stockholm
2003-12-30
Sestriere är en del av skidområdet Via Latte (eng. The milky way). Det ska enligt marknandsföringen vara världens största sammanhängande skidsystem.

Jag var i Sestriere och åkte några åk helikopterskidåkning jan/feb 2002 och det var hur bra som helst. Helikopter är ju dyrt så det blev en hel vanlig sjysst skidåkning också. Åkte även i ett ställe som heter Montgenevre också är en del av Via Latte.

Riktigt bra skidåkning på båda ställena. Man kan hitta fin skogsskidåkning i Sestriere som påminner om den man hittar Sierre Chevalier på andra sidan gränsen (ca 30 min med bil från Montgenevre).

Det tar dessutom bara 1-1,5 timme att åka bil till La Grave om man skulle känna för det.

Mest populära foto

Åkare: Foto: David Östberg

Skidresor

 • Go West
 • Active Ski
 • Sunweb Sunweb har skidresor till Italien från bara 2789 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Närliggande skidorter

Hemmabacke