Shemshak

Skidorter i Iran

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
Vad tycker du om Shemshak?
5
4
3
2
1
Martin_D
2007-03-07
+ Stor tillgång till liftnära offpist, massor med mer offpist utan att gå särskilt mycket, vackra berg, billigt, Iranierna!

- Farlig bilresa från Teheran pga laviner och vild trafik, dålig pistning, liftköer om det är fint väder, bara tre maträtter: Lamb-kebab, Sish-kabeb eller Mix-kebab.

Vi var där en vecka i februari 2006. Åkte i egen regi och kom på så sätt undan väldigt billigt. Flyg, transfer, boende, mat, liftkort och guide halva veckan för 6000 SEK.

Vår guide kan man nå via:
http://www.mountainguide.ir

Fredrik_Lindstrom
2002-02-14
Liten skidort som ligger ca 1.5 timmar norr om Teheran. Kombinationen branta backar och omoderna pistmaskiner gör att hela systemet får karaktär av puckelpist om det inte snöat på ett tag. Så var det i alla fall när jag var där.

Vi hade turen att få rejält med snö under natten så dag två var det ett puderparadis. Lite folk och ganska stora ytor gör att det går att hitta orörda partier länge. Dessutom är snön av den torra typen som håller sig lätt även efter att det blivit uppåkt .

En skidresa till Iran kan verkligen rekommenderas. Inte bara på grund av skidåkningen utan även på grund av de underbart trevliga och gästvänliga iranierna, som västerlännig blir man mycket väl bemött.

Dagkort ca 30kr.

Mest populära foto

Åkare: Arnt Olav Aalgaard Foto: Henrik Nyman

Pistkarta

Pistkarta Shemshak

Närliggande skidorter

Hemmabacke