Gudauri

Skidorter i Georgien

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  11°
  2 m/s
 • Lördag

  3,8 mm regn
  Molnigt
  11°
  2 m/s
 • Söndag

  0,9 mm regn
  Halvklart
  10°
  2 m/s
Vad tycker du om Gudauri?
5
4
3
2
1
Sunes
2019-02-16 (Ändrad: 2019-02-23)
Gudauri växer, och liftarna är moderna. Glöm pist kartorna som finns, de är helt föråldrade. I dagsläget finns 4 nyare 10 sits gondoler. Varav två nya gondol liftar på för i år nya baksidan av berget. 2 nyare 6 stollift med skyddskåpa mot vind. 2 äldre liftar är utbytta mot bättre begagnade italienska liftar. Snabbt får jag det till minst 12 liftar, utan att ta med band för nybörjarna. Missat någon kanske.
Översta backen på baksidan är fantastiskt rolig med massa offpist över ett böljade landskap mellan bergstopparna. Måste nog vara favoriten.
Liftkortet kostade oss ca 150kr dagen för 4 dagar och var likt svenska system vid påstigning av liftarna.
Vädret är som vanligt avgörande för hur lyckad en resa blir, och vi fick både sämsta o bästa av världar. Men Gudauri i sol är nog den bästa skidåkningen jag upplevt. Både pister o offpist i toppklass. Men visst, systemet är inte lika stort som de större i alperna. Men alperna erbjuder inte samma möjligheter till fri åkning. Här finns hur många väggar o partier som helst och många är närmast orörda.
Alla kort är tagna från lätt tillgängliga pistområden, toppliften, baksidan och framsidan. Samt en nyare pistkarta med framsidan av gudauri. Baksidan syns ej.
Mina referenser är, Norge, Sverige, alperna och Iran.


Martin-J
2018-01-08
Gudauri är en prisvärd skidort för hela familjen. Det finns snälla backar i början och mitten och lite brantare på toppen. Backe 1 ska man undvika då lift 1 går otroligt långsamt men den åker man bara 1 gång på morgonen om man bor i nedre delen. Tyvärr var den högsta toppen stängd när vi var där. Trots mycket snö och att backarna varit öppna ca 3 veckor hade man inte hunnit pista klart (imorgon kanske, imorgon kanske…. arv från den Sovjetiska effektiviteten?). Snowparken hann inte heller öppna men det kom 50 cm snö precis när dom var klara. Vi var där över nyår vilket är högsäsong men bästa tiden att åka dit är nog senare på säsongen om det inte bara är puder man är ute efter. Dom flesta var glada och trevliga och hade en hög servicenivå även om undantag fanns. Totalt sett rekommenderas ett besök och Gudauri får 4 stjärnor eftersom det är otroligt prisvärt. Förläng gärna vistelsen med svavelbad och hamam i Tbilisi.

Liftkort för 2 vuxna och 2 barn kostade ca 2800 kr för 8 dagar.
I backen kostar lunch ca 50 kr och ölen ligger på 15-20 kr.

+ Billigt
+ Inga liftköer, vilket är tur då många Ryssar åker här. (kanske 30 min kö på 8 skiddagar, sammanlagt alltså)
+ Massor med offpist inom liftsystemet.
- En del åkare kör fullständigt utan kontroll
- Effektiviteten

http://www.gudauri.info/
https://gudauri.travel/en/
http://wildguru.com/en/weather-in-winter-in-gudauri/

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Gudauri

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer