Sinaia

Skidorter i Rumänien
Sinaia innefattar även Busteni

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Halvklart
  -1°
  2 m/s
 • Måndag

  3,6 cm snö
  Slask
  -1°
  2 m/s
 • Tisdag

  10 cm snö
  Lätt snöfall
  -8°
  2 m/s
Vad tycker du om Sinaia?
5
4
3
2
1
ola_norstrom
2008-02-14
Jag har varit i Sinaia några gånger under 2008. Det är lite "halvdåligt" med snö just nu - men ändå helt klart åkbart. Av de rumänska skidorterna som jag hunnit med tycker jag Sinaia är bäst. Sinaia verkar ha säkraste snötillgången, där är ofta bra väder och utsikten är vacker. Sinaia ligger högt på ett "riktigt" berg (2000m). Man måste åka kabinbana eller gondol i två steg innan man är uppe på toppen.Det finns få nerfarter, men de är ofta hyfsat preparerade.Det finns en riktigt bra nerfart med off-pist känsla från toppen ner mot kabinstation Cota 1400.Den nerfarten kräver dock att det finns ordentligt med snö - annars blir skidorna rejält misshandlade.Har man stighudarna med så går det att göra lite kortare och enklare toppturer. Vill man kan man bo på ett enklare fjällpensionat vid en av nerfarterna. Det finns ingen väg dit, så när liften stänger är man "fast" i nere dalen. Man är dock garanterat först i pisten på morgonen. De är ett enkelt men trevlig ställe där du har chansen att avnjuta ziuga (rumänsk hemgjord grappa) samt soppa på komage. Lifkortet i Sinaia gäller även i Busteni och Predeal.Vill man även prova de andra skidorterna Busteni, Azuga och Predeal så går det minibussar från Sinaia till de andra byarna. Det tar ca 10-20 minuter att åka mellan byarna.

stojje
2007-05-31
Var där sista helgen i april 2007. Enligt uppgift hade dom en mycket dålig snövinter. För oss gick det i alla fall att åka toppliftarna på baksidan av berget. De körde igång liften när det samlats till räckligt mycket folk i kön och stängde av den sen så fort vi kommit upp. Åkningen på baksidan var ganska flack och inte så spännande. Framsidan såg dock mycket intressantare ut. Bra med lutning, ganska stora ytor och kreativ terräng med mycket lämpliga klippor att leka i och 600 meters fallhöjd. Där fanns det dock ingen snö när jag var där. Enligt en skidåkande rumän gick det att åka hela vägen ner till byn (1000 m fahhöjd) ända in i juni 2005. Men då var ju inte jag där.

Skantz
2006-01-25
Jag var där vintern 05-06 och när jag var där var det tyvärr dåliga snöföhållanden. Men berget är rätt brant och fint och det kryllar av små raviner och klippor. Området är avspärrat så man kan inte åka för långt bort från liftarna för där är det en stängsel och nyplanterad skog som är jätte tätt för att inga skidåkkarna ska åka där. Om man mot förmodan åker där ska man ha klart för sig att åket kan sluta i några hundra fallhöjdmeters höga klippor så det kasnek inte är som dum ide med stängsel. En dålig sak är att man måste ta en kabinbana upp på berget innan åkningen tar vid sedan åker man där uppe hela tiden och måset åka kabinbana ner igen. Dyrt och krångligt. Så de 1000 fallhörsdmeterna är inte effektiva så att säga. Det handlar snarare om från 1400-dryga 2000. Med det verka vara i princip utan pistade nedfarter och det är ju bra för de flesta. Det kändes som det var bättre åkare i Sinaia än i Poiana Brasov, de hade bättre utrustning och min uppfattning var att: de rika och turister åker i Poiana och skidåkarna åker i Sinaia. Jämfört med Poiana så är detta ett fjäll och inget skogsbeklätt berg och det är bättre åkning överlag i Sinaia med just när jag var i Rumänien så var det så mycket bättre snöförhållande i Poiana än här. Piståkningen tror jag dock är bättre i Poiana.
Överlag om skidåkning i Rumänien så finns det ca. 30st skidorter kolla http://www.skiresorts.ro/ och om snön i Rumänien så är det bara torrt puder som kommer och det är väldigt osäkra förhållanden. Kan vara hur bra som helst och kan även vara mycket dåligt.

Zion69
2007-12-07
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jag bor i Sinaia.God plats att freeride och ski tour.Vertical drop 1000 m.e-mail me ionardeleanu@yahoo.com

Mest populära foto

Åkare: Andrei Cojanu Foto: Ion Ardeleanu

Pistkarta

Pistkarta Sinaia

Närliggande skidorter

Hemmabacke