Val di Fiemme/Obereggen

Skidorter i Italien
Val di Fiemme/Obereggen är en skidort i Dolomiterna i Italien. I skidsystemet ingår tre byar, Obereggen, Pampeago och Predazzo, där den sistnämnda ligger i Val di Fiemme. Förutom huvudsystemet ingår också tillgång till skidorterna Alpe Cermis, Alpe Lusia och Jochgrimm-Oclini i liftkortet, men till dessa är det busstransport som gäller. Den riktigt hängivna kan också välja att skaffa ett liftkort till “Valle Silver” och då få tillgång till ytterligare tre stora skidsystem i närområdet.

Precis som fördomarna om italienska skidorter säger så har Val di Femme/Obereggen stora, fina och väl underhållna pister i lagom lutning. De har till och med vunnit priser för sin preparering! De riktigt branta pisterna lyser dock med sin frånvaro och för att få åka svart gäller det att ta sig till någon grannorterna i dalen.

För den som inte tycker att dagens ljusa timmar räcker för att få nog skidåkning är något som kan locka tre dagar i veckan med kvällsöppna pister mellan klockan 19 och 22. För den som tycker att en paus i skidåkningen kan vara på plats finns det, i sann italiensk anda, gott om mycket bra restauranger spritt i hela systemet.

Snöprognos

 • Onsdag

  4,6 mm regn
  Duggregn / sol
  17°
  1 m/s
 • Torsdag

  4,3 mm regn
  Regnbyar
  15°
  1 m/s
 • Fredag

  11,4 mm regn
  Regn
  14°
  1 m/s
Vad tycker du om Val di Fiemme/Obereggen?
5
4
3
2
1
Astor
Astor (Gäst)
2006-02-24
Latemar/Obereggen är väl det bästa området för lite äldre skidåkare, härliga backar, välprepparerat, helt underbart. För att inte tala om restaurangerna, suveränt.

Skidresor

 • Go West

Pistkarta

Pistkarta Val di Fiemme/Obereggen

Närliggande skidorter