Canazei

Skidorter i Italien
Canazei tillhör Dolomiti Superski.

Canazei i italienska Dolomiterna ligger i landets nordöstra delar.

Orten hör till det enorma och ihopsatta skidsystemet Dolomiti Super Ski som består av tiotals dalar och över 400 liftar. Det är också en av startpunkterna i rundturen Sella Ronda.

Liftsystemet är uppbyggt som en cirkel runt Sella Ronda och tar cirka fem timmar att åka runt.

Här finns det mycket lättillgänglig off pist och den lilla byn har allt man kan behöva. Många danska turister åker hit men det finns åkning så att det räcker till alla.

Eftersom det ligger i Italien är både maten och kaffet superbt och välsmakande. Dock kan du här hitta inslag av österrikisk matkultur vilket inte behöver vara negativt. Schnitzel och skidåkning passar utmärkt ihop.

Själva uppger dom att solen skiner åtta dagar av tio möjliga vilket inte säger så lite. Solsäkert var namnet.

Området är familjevänligt med många backar i den blå-gröna skalan..

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart
  -5°
  2 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -6°
  1 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -5°
  2 m/s
Vad tycker du om Canazei?
5
4
3
2
1
Sundancer
2018-02-27
Gryma skiddagar! Du åker ägglift från byn och kommer direkt till att uppleva Sella ronda. Tar ungefär en heldag att åka varvet sella ronda vilket gör orten och Dolomiti superski till bästa åkningen utan att behöva åka samma pist två gånger. Helt okej by för den som vill ta en öl extra där trots allt skidåkningen står i centrum. Skulle garanterat åka tillbaka, Marmolada är ett hett tips att besöka


Kim Thomasson
Kim Thomasson (Gäst)
2018-02-27
Gryma skiddagar! Du åker ägglift från byn och kommer direkt till att uppleva Sella ronda. Tar ungefär en heldag att åka varvet sella ronda vilket gör orten och Dolomiti superski till bästa åkningen utan att behöva åka samma pist två gånger. Helt okej by för den som vill ta en öl extra där trots allt skidåkningen står i centrum. Skulle garanterat åka tillbaka, Marmolada är ett hett tips att besöka


agnesholmer
2017-12-15
Stort system med breda pister. Stor liftkapacitet, aldrig långa köer trots sportlov


HelenaKall
2017-12-14
Otroligt stort område med sella ronda. Helt fantastiskt stort och du tröttnar aldrig. I närheten finns också magiska byn alba med fina nordsidor och chans till puder. Negativa med Canazei och hela dolomiterna är att det varit snöfattigt senaste åren. Snökanonsystemet är dock fantastiskt välutbyggt vilket gör att pisterna håller gott skick. Mysig atmosfär och trevlig by!


manshanssen
2016-01-15
Var i Canazei 1 vecka 2-9 januari 2016. Det fanns i princip ingen natursnö. Jag är doc mycket imponerad över deras konstsnö. Nästan alla backar var öppna och föret var långt över förväntan. Hård fin manchester varje morgon som höll sig fram till 13-snåret då det började bli uppåkt. Kan enbart föreställa mig hur bra området är med massa natursnö! Såg ut att kunna vara mycket lättillgängliga offpiståk. Åkningen och pisterna var mycket varierande, sella ronda är lättåkt men mycket kul utflykt!

Byn är ganska liten men har alla nödvändigheter, bland annat ett rätt sjysst badhus! Kanske något få restauranger men de som finns är bra (med något undantag). Maten och atmosfären går jag inte närmare in på, vi talar ju enda om Italien!

Mullret
2011-02-28
Kom hem idag med resa med Slopetrotters. Trevliga reseledare, ok boende i backen. Ski in iaf. Det negativa ; lååååång kö på morgonen för komma upp i backen. Sedan är liftsystemet uppbyggt som en cirkel runt Sella Ronda innebärande att det tar 5 timmar åka runt. Men om du skall åt valfritt håll så måste du åka flera liftar. Finns alltså bara två håll att åka på. Systemet är alltså inte sammanhängande som exvis Val Thorens. Mycket rransporter blir det! Omväxlande sitt och kabinlift, alltså av/på med skidorna och ibland promenad över vägen, uppför en trappa osv. I onsdags segande liften som är retur till Canazei, 34 minuters väntan för mig, 45 minuters väntan för kompisen. Många backar är blå/svagt röda vilket innebär det tar ca 3-4 minuter susa ner. Många Danskar som seglar fritt i backarna. Ok ort om du skall lära dig åka skidor eller lära barnen/barnbarnen åka skidor.

Sammanfattning; betyg 1-5

liftköer -1
branter, 2-3
gemyt, 3-4
Resebolag, 3 ( trevligt de kom och hälsade på 2 ggr under veckan, uppskattades ! )

MCL
MCL (Gäst)
2010-12-10
ÄÄÄÄLSKAR Canazei! Åkte dit med Lion Alpin i mars i år, lätt den bästa skidresan någonsin! Underbara backar, miljö, mat och fest! Bodde mitt inne i centrala Canazei (det är ju inte så stort) men nära till allt! Vi va där v 10 och det va sol nästan alla dagar. Det va en dag totalt som det inte ens gick att åka på men resten av veckan va det kanonväder! Guiderna fanns alltid där till hjälp om man behövde dom och rekommenderar varmt alla att åka till Canazei och gärna med Lion Alpin då jag tycker dom skötte hela resan perfekt och hade roliga aktiviteter som väldigt många vill följa med på!! Fundera inte mer, ÅÅÅK!

Deef
2009-03-10
Kom just hem, lagom nöjd efter en vecka i detta enorma system. Synd att man lyckades pricka in den sämsta veckan(V.10- 09) som varit hittils denna säsong.. De två första dagarna var helt okey men sen började det snö lätt(vilket var bra i sig) och sikten blev skit RESTEN av veckan.. Problemet var att det aldrig blev riktigt kallt så snön blev perfekt för snögubbar och inte fjäderlätt som man hoppats.. Försökte fråga runt lite var man kunde hitta bra skogsområden osv där sikten skulle kunna vara bra och även snön men fick ingen vidare hjälp...

Systemet är enormt och det finns många valmöjligheter. Att åka SellaRonda är ett måste om man är i Dolomiterna. Det betyder att man tar sig runt hela systemet i en form av cirkel. Det finns en grön och en orange slinga. Orange är att föredra då det är mindre liftåkning.

Italienskamaten var lika bra som förväntat.

För alla danskhatare så kan jag varna för att det är väldigt mycket danskar, iallafall i Canazei.

Dolomiterna är annars ett lungt system, ingen större konkurrans om de små offpist slingorna som man kan hitta lite här och var.

Fin Worldcupbacke och stora möjligheter, små offpistslingor gör att man inte tröttnar på dolomiterna i första taget även om sikten är som en filbunke..

Bättre väder hade höjt betyg dock tycker jag man absolut ska besöka Dolomiterna!

Dariddla
2009-03-05
Jag har varit här två gånger, första gången satt vi i och käkade frukaost medan det regnade ute. Deppigt i resesällskapet och några tog boken till hotellrummet istället, men jag och ett par andra sa att det kan faktiskt vara snö högre upp... Halvvägs upp med de tomma gondolerna från Canazei började deövergå till snöblandat... Småleenden sprack upp i våra nervösa ansikten. Väl uppe vid mellanstationen låg det 30 cm puder, inte fjäderlätt snustorr Utah-snö, men helt klart puder...
Min bästa skiddag i mitt liv, och de andra masade sig upp till slut!

Bra med orten är att man kan åka till massor av andra byar, bla La Villa som stenmark höll för att vara världens bästa innan han ångrade sig och bytte till Tärnaby...

Mmm
Mmm (Gäst)
2008-02-14
Har nu varit hemma från Canazei och Dolomiti Super Ski några veckor, har hunnit smälta alla intryck.
Liftarna i området håller högsta kvalitet, även om det fanns en del problem med mekaniken under vår vistelse. De nya liftarna är från 2007 och håller därför bra komfort, kvalitet.
Pisterna är oftast stora och breda, dock finns en hel del transportsträckor där du som snowboardåkare får problem främst på eftermiddagar då det blir riktigt uppkört.
Landskapet är extremt vackert, tyvärr är folket inte av samma vänliga karaktär. Det är nerlusat av tyskar, ryssar och italienarna själva, som inte har någon hyfs i kroppen.
Det är extrem trängsel till liftarna, finns inget kösystem, för barnfamiljer kan det vara svårt att hålla ihop familjen för att komma upp till toppen.

Annars ett toppenställe med bra mathål uti backarna!

Visa fler recensioner (28)

Mest populära foto

Åkare: Simon Lundh Foto: Elias Lundh

Skidresor

 • Go West
 • STS Alpresor
 • Sunweb Sunweb har resor till Canazei från bara 5659 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Canazei

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer