Valdez, AK

Skidorter i USA
Inga liftar.

Snöprognos

 • Torsdag

  0,3 cm snö
  Sol
  -14°
  3 m/s
 • Fredag

  0,3 cm snö
  Molnigt
  -9°
  2 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  -11°
  2 m/s
Vad tycker du om Valdez, AK?
5
4
3
2
1
Bgn
2002-07-22
Ett är jag säker på Valdez har den den bästa skidåkning som jag någonsin sett även om den alltid inte är möjlig att utnyttja till fullo.

Det finns berg, berg och åter berg som bara har branta slutningar med lössnö så här är det aldrig tal om att göra samma åk två gånger utan man åker ett nytt berg varje gång. Visst helisking kostar pengar men det är faktsikt fullt möjligt att göra toppturer om man nu klarar av att se folk susa ner för den brant du själv spanat ut.
Även om det sker så finns det gott om lössnö kvara att åka upp.
Dessutom finns det billigare alternativ till just helisking $85 per lyft, att åka upp med flyg $60 per lyft eller med snowcat ännu billigare. Sen brukar man även kunna övertala nån skoteråkare att dra upp en på slutningarna som ligger närmast vägen.
Problemet med skidåkning i Valdez är vädret det snöar så ofta så att man lätt måste vänta 1 vecka innan man kan åka skidor. Då får man hålla till godo med sk roadruns, man åker skidor på sluttningen brevid vägen.


Även boende går ju att ordna billigt, tält eller bivack är inte ovanligt att se där, speciellt omkring alaska backcountry adventure håller till. Hos dem kan man betala per helikoterlyft eller per dag (så som på andra ställen). http://www.alaskabackcountry.com/index.htm

Bra mat finns också speciellt om man gillar fisk. Finns inte många ställen i världen du kan få äta mer nyfångad hälleflundra än i Valdez.

Kort sagt världens bästa skidåkning finns i Valdez....

JCM
2002-03-04
Doug, Dean, Shane, Seth, Guerlin, Jeremy, Kent, Chris och JCM! Räcker det? Häng med de bästa åkarna, häng på det bästa och brantaste (Cosmique suger ju phett vid en jämförelse med The Elephant) stället med den bästa snön. Ingen Doppelmayr så långt ögat når, ej heller någon Kässbohrer - däremot en hel del helis körda av vietnamveteraner.

Liftar va e de? Åkning i da Chugach borde imponera på den del av de läsande på denna sida som hajjar NÅT (dvs ShampoXmaffian är borträknad).

"Our seven day packages offer you the finest skiing and lodging. Local restaurants provide a variety of dining choices including fresh salmon, halibut and king crab". = $4200 (Airfare and meals are not provided).

Just den intressanta kostnaden med ett dagspris på ca $700, vilket motsvarar ett säsongskort i alperna avskräcker ju rätt mkt folk. Att man sedan måste stå för resan dit avskräcker än fler.


Ski Week prices include:
 36 ski runs, averaging 120,000 vertical feet of skiing
 7 nights deluxe lodging at The Guesthouse Inn
 All airport shuttles and transportation
 Use of Tracker avalanche transceiver
 Use of climbing harness and a heli pack

Dock är det ju lite väderkrux på plats så det är nog bäst att boka tre eller fyra veckor. Den fantastiska snön som sitter fast på berget är ett resultat av närheten till havet. Nederbörden kommer frekvent och när det kommer nederbörd flygs ingen heli - bingo.

Sen kan man slåss med lokala oljehamnsarbetare kvällstid, skjuta Glock på vägskyltar och dela fyllecell med Shane McConkey å Glen Plake. Helt klart ett DeLuxearrangemang- Det enda som saknas är ju en krog av Troppans kaliber. Däremot finns ju rätt mkt tittybars i Alaska i övrigt.

För den som har råd är det inget snack om att Valdez nån gång skall besökas. Är det värt kostnaden? Tja.

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Närliggande skidorter

Hemmabacke