Vallåsen recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Vallåsen?
5
4
3
2
1
Anders Blomquist
Anders Blomquist (Gäst)
2021-11-24
Kanonbra och välskött anläggning (Tack Branäs) som erbjuder riktigt bra träningsmöjligheter för erfarna skidåkare. Bäst i södra Sverige tillsammans med Isaberg. Många nybörjare så det går oftast bara att köra på under morgontimmarna. Fantastikt att det finns en så bra alpin anläggning så långt söder.

Loll
2021-02-09 (Ändrad: 2021-02-10)
Vi besökte Vallåsen fredag 2021-02-05 och tyvärr får jag säga att det var en mycket stor besvikelse.

När kom fram på morgonen var det bara två släpliftar igång varav en mycket kort. På hemsidan stod det att 6 av 6 liftar och 6 av 8 backar är öppna vilket var helt fel och vilseledande.

Liftköerna var mycket långa och vi fick köa ca 20 minuter för varje åk.

Det var ett stort antal snökanoner igång både vid liften och backen vilket var mycket otrevligt pga buller och snösprut.

Den enda öppna backen var dåligt preparerad med isklumpar, snödrivor och isfläckar blev snabbt uppåkt.

Restaurangen var inte öppen som utlovat per telefon dagen innan.

Trots att det var bra väder med solsken blev det vår sämsta skidupplevelse så långt vi kan minnas och vi åkte hem i förtid.

När liftkortspriserna är i paritet med orter som St Anton så borde man kunna begära mer!

Vi krävde återbetalning på de 880 kronor för två liftkort som vi betalade utan resultat.


Rutger
Rutger (Gäst)
2021-02-02
Mycket nöjd med träningspasset i längdspåret bra spår med tanke på väder och att vi är i Skåne

Eric
Eric (Gäst)
2020-02-24
Väldigt bra anläggning för att ligga så långt söderut i landet.

Henrik
Henrik (Gäst)
2020-02-18
Otroligt bra att kunna åka skidor på så här pass bra nivå här i Skåne.

Mats
Mats (Gäst)
2018-03-10
En timme med bil från Lund. Bara en eller två hyfsade nerfarter så inte mycket till variation, men med tanke på att detta är i Skåneland är det helt ok för en eller två dagars åkning.


Skidhjon
2018-02-20
Vallåsen är ett ambitiöst litet skidområde i södra Halland. Eftersom jag endast lyckats ta ledigt en dag på barnens sportlov tog jag E6:an en dryg timme norrut från Malmö tillsammans med min 6-åring och min 7-åring. Tack och lov hann vi upp till niotiden och fick någon timme i pisten utan alltför mycket folk. Vallåsen har två sittliftar, tre nedfarter, lite park och ett litet barnområde med diverse knappar. Den gröna nedfarten är oerhört flack och vid vårt besök i februari var den "röda" pisten stängd, så det blev mest åkning i den blåa huvudnedfarten. För att ligga så långt söderut i vårt land är Vallåsen ganska imponerande. De jobbar hårt på konstsnön och personalen är trevlig. Pisterna var välpreparerade på förmiddagen. Tyvärr blev det lite väl mycket folk framåt lunch och på eftermiddagen. Många besökare hade aldrig stått på skidor eller åkt lift tidigare. Så det drog ju ned tempot något. Besök Vallåsen om du bor i södra Sverige och har en dag över! Två dagar är för mycket. Försök att undvika helg och lov!

Albin
Albin (Gäst)
2016-05-23
Jag tycker att Vallåsen är grymt.
Visst det är lite slöa liftar och farliga danskar, men dom har gjort all jätte bra efter förutsättningarna.
Själv har jag säsongskort där och kör ungefär 3-5 gånger i veckan. Visst dem skulle kunna sätta ut lite mer rails och boxar men det funkar.
Dem satsar på nya snökanoner, tillochmed en som går i plusgrader!
På vintrarna här så ligger ju temperaturen på -2 - +10 vanligtvis.
Eftersom att jag åker så ofta så ser jag ju vilka perioder som e bäst. Dagen när dom öppnar brukar det vara helt magiskt, snö överallt, men dock så är inte nån park öppen.
Parken i år var väldigt kreativ, många bra rails o boxar, ett mindre och ett större hopp, och en slags quarter pipe! Väldigt rolig att köra i!

Seppuccu
2016-02-22
Jag skulle säga att Vallåsen är en...tapper skidanläggning. :) De har verkligen inte förutsättningarna på sin sida men gör efter förhållandena ett alldeles enastående jobb. Investeringen i en snömaskin som kan göra "snö" i plusgrader var kanske smartaste idén någonsin. För oss snösvultna skåningar duger den till ett eller två besök per säsong (eller några fler för dem som har barn av modell mindre).

Fint. Toppen. Jättetrevligt. Jag kan t.o.m. bortse från alla livsfarliga danskar. Men så har vi den där sittliften. Köpenhamn. De MÅSTE göra något åt den. Det här måste vara den långsammaste liften i hela Europa, och det blir inte bättre av alla klantskallar som gör att den stannar stup i kvarten. Det SKA inte ta 10 minuter att ta sig till "toppen" med den. När de fixat den kan jag tänka mig ett högre betyg, men fram tills dess blir det bara ett "Njaa"...

Rydellarn
2010-08-20 (Ändrad: 2010-12-03)
Vallåsen står sig bra för att ligga i halland/ nästan skåne tom.Fortsätt att satsa på parken det e ju där man är hela dagarna. Gillar att ni har pucklar. Bra skidanläggning iom dess möjligheter!:)