Vallåsen

Skidorter i Sverige
Vallåsen är en halländsk skidanläggning, belägen söder om Våxtorp på Hallandsås. Läget är allt annat än bra för att åka skidor men de har trots detta lyckats skapa en uppskattad skidanläggning med välskötta pister. När det inte snöar tillräckligt under vintern används snökanoner. Faktum är att Vallåsen har ett av EU:s största konstsnösystem, ett måste för att kunna säkerställa att det faktiskt går att åka skidor här.

Bor du i Skåne eller södra Halland och vill kunna åka skidor utan att behöva köra alltför långt? Då är Vallåsen perfekt för dig. Den ambitiösa skidanläggningen blir bättre och bättre för varje år. Det finns elva backar att välja mellan och i skrivande stund sju olika liftar att ta sig upp med. Förutom pisterna finns det även en trevlig park här med både hopp och rails. Perfekt för de som vill visa upp sina tricks. Du har även ett trevligt längdspår om du vill åka lite längdskidor.

Sommartid har Vallåsen en bra bike park. Ofta rankad som nummer tre i hela Sverige efter Åre och Järvsö.

Snöprognos

 • Onsdag

  0,9 mm regn
  Molnigt

  6 m/s
 • Torsdag

  1,9 mm regn
  Molnigt

  10 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet

  7 m/s
Vad tycker du om Vallåsen?
5
4
3
2
1
Eric
Eric (Gäst)
2020-02-24
Väldigt bra anläggning för att ligga så långt söderut i landet.

Henrik
Henrik (Gäst)
2020-02-18
Otroligt bra att kunna åka skidor på så här pass bra nivå här i Skåne.

Mats
Mats (Gäst)
2018-03-10
En timme med bil från Lund. Bara en eller två hyfsade nerfarter så inte mycket till variation, men med tanke på att detta är i Skåneland är det helt ok för en eller två dagars åkning.


Skidhjon
2018-02-20
Vallåsen är ett ambitiöst litet skidområde i södra Halland. Eftersom jag endast lyckats ta ledigt en dag på barnens sportlov tog jag E6:an en dryg timme norrut från Malmö tillsammans med min 6-åring och min 7-åring. Tack och lov hann vi upp till niotiden och fick någon timme i pisten utan alltför mycket folk. Vallåsen har två sittliftar, tre nedfarter, lite park och ett litet barnområde med diverse knappar. Den gröna nedfarten är oerhört flack och vid vårt besök i februari var den "röda" pisten stängd, så det blev mest åkning i den blåa huvudnedfarten. För att ligga så långt söderut i vårt land är Vallåsen ganska imponerande. De jobbar hårt på konstsnön och personalen är trevlig. Pisterna var välpreparerade på förmiddagen. Tyvärr blev det lite väl mycket folk framåt lunch och på eftermiddagen. Många besökare hade aldrig stått på skidor eller åkt lift tidigare. Så det drog ju ned tempot något. Besök Vallåsen om du bor i södra Sverige och har en dag över! Två dagar är för mycket. Försök att undvika helg och lov!

Albin
Albin (Gäst)
2016-05-23
Jag tycker att Vallåsen är grymt.
Visst det är lite slöa liftar och farliga danskar, men dom har gjort all jätte bra efter förutsättningarna.
Själv har jag säsongskort där och kör ungefär 3-5 gånger i veckan. Visst dem skulle kunna sätta ut lite mer rails och boxar men det funkar.
Dem satsar på nya snökanoner, tillochmed en som går i plusgrader!
På vintrarna här så ligger ju temperaturen på -2 - +10 vanligtvis.
Eftersom att jag åker så ofta så ser jag ju vilka perioder som e bäst. Dagen när dom öppnar brukar det vara helt magiskt, snö överallt, men dock så är inte nån park öppen.
Parken i år var väldigt kreativ, många bra rails o boxar, ett mindre och ett större hopp, och en slags quarter pipe! Väldigt rolig att köra i!

Seppuccu
2016-02-22
Jag skulle säga att Vallåsen är en...tapper skidanläggning. :) De har verkligen inte förutsättningarna på sin sida men gör efter förhållandena ett alldeles enastående jobb. Investeringen i en snömaskin som kan göra "snö" i plusgrader var kanske smartaste idén någonsin. För oss snösvultna skåningar duger den till ett eller två besök per säsong (eller några fler för dem som har barn av modell mindre).

Fint. Toppen. Jättetrevligt. Jag kan t.o.m. bortse från alla livsfarliga danskar. Men så har vi den där sittliften. Köpenhamn. De MÅSTE göra något åt den. Det här måste vara den långsammaste liften i hela Europa, och det blir inte bättre av alla klantskallar som gör att den stannar stup i kvarten. Det SKA inte ta 10 minuter att ta sig till "toppen" med den. När de fixat den kan jag tänka mig ett högre betyg, men fram tills dess blir det bara ett "Njaa"...

Rydellarn
2010-08-20 (Ändrad: 2010-12-03)
Vallåsen står sig bra för att ligga i halland/ nästan skåne tom.Fortsätt att satsa på parken det e ju där man är hela dagarna. Gillar att ni har pucklar. Bra skidanläggning iom dess möjligheter!:)

Eva
Eva (Gäst)
2009-02-22
Jag tycker Vallåsen är toppen.
Framförallt är personalen trevlig och tillmötesgående.
Tappade bort mina hyrskidor, men trevliga pisvakter spårade upp dom igen.
Jag rekomenderar några dagar i backarna.

NickeNewb
NickeNewb (Gäst)
2009-02-11
Var där igår och tyckte det var rätt kul även fast jag som nybörjare på bräda föll en del gånger.
Gillar att de satt lite hop och boxen längst nere och sitliften som alla säger är lite slö, ja det kan jag hålla med om. Men för en som mig som nybörjare och med en ointresserad familj så är vallåsen guld värd och jag vill komma dit fler gånger. Ska bara skaffa nya bindingar för mina pajade typ xD

Danskarna kan föresten vara trevliga med så alla är inte negativa.

Sofia
Sofia (Gäst)
2009-02-11
Först o främst, Vallåsen ligger i Halland.
För att ligga såpass lång söder ut och med de ganska bedrövligt dåliga vintrar som brukar förekomma, så tycker jag verkligen Vallåsen gör det bra. Det är inte så enkelt att få så mycket bra ut av en liten Hallandsås och Halländskt slättlandskap. Och alla satsningar på ny skiduthyrning, bättre lösning på liftkorten och dyl har självklart gjort stället bättre och mer gästvänligt.
Inget ställe att ta 1 veckas semster på kanske (om inte alla backar o liftar e öppna vill säga), men duger bra åt som tidigare sagt en dag eller för att få åkt av sig lite då och då.
Man kan ju också passa på att njuta av den storslagna utsikten mot Laholmsbukten också...

/liftskötaren

Visa fler recensioner (32)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer