Valmorel recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Valmorel?
5
4
3
2
1
Dariddla
2009-03-04
En allsidig ort som ger mycket varierad åkning, en fördel om man är ett gäng som åker med olika nivå och intresse. Jag har varit här två ggr och haft underbar åkning båda gångerna. Främst den lättillgängliga offpisten soml ockar mig. Några meter ut är det nästintill orört och knatar man lite finns massor. Jag tror man kan åka en offpist repa till Val thorens härifrån men jag är inte hundra. Vi stod med skidspetsarna ner mot en dal och övervägde, men afterskin lockade mer den gången!

Black_Crow
2006-02-19
Glidåkarmecca i dalen intill Val Thorens. Litet område jmf med Trois Vallees men stort med svenska mått. Var där vecka 5 2006 och hade nästan för fint väder som tärde på snön. Liten snövarning då området ligger från 1400 till 2500 meter öh. Mesta åkningen är blå/röd men det finns tuffare pister, spec som man verkar ligga lågt med pistningen av de brantare pisterna = puckelpist. Finns även mycket lättillgänglig offpist - åk ut vid sidan av pisten och du åker offpist. Området runt Lauziere liften bjuder på större ytor och en del korridorer för de som törs. Nästan obefintliga ligtköer och sällan trängsel i backarna. En del långsamma sittliftar som tillåter solande och fysisk återhämtning under uppfärden. Prisnivån lär vara ngt lägre än andra mer kända franska orter, utan att på något sätt vara låg. Kaffe i backen 2,7 Euro. Enkel lunch i backen runt 10-15 Euro. Orten byggdes på sent 70-tal så arkitekturen är inte betongbrutal på samma sätt som de orter som byggdes ngt tidigare. Klart familjevänlig ort med den bästa barnbacke jag sett - långt rullband och dessutom stora mjuka plaströr med mjuka snödrivor bakom tvärsbacken som fångar upp ej svängkunniga glin innan de fått onyttigt hög fart! Öl och mat finnes men knappast hårt röj nattetid.

Andreas Bronieus
Andreas Bronieus (Gäst)
2005-03-23
Var u Valmorel v.11 och upplevde min bästa skidåkning någonsin. Det finns backar som passar alla typer av åkare, nybörjare som "proffs". Det finns även stora möjligheter att åka offpist.

Liftsystemen är inte av modernaste slag och gick i mitt tycke alldeles för långsamt.

Byn i övrigt är mycket liten men extremt mysig och man saknar egentligen inget.

Valmorel som skidort passar bäst för familjer eller ett par som vill uppleva trevlig utförsåkning. Större gäng (läs grabbgäng) bör nog leta efter större orter om man även vill festa.

Totalt sett dock en MYCKET trevlig skidort!

Magnus Brink
Magnus Brink (Gäst)
2005-03-15
Vi åkte till Valmorel med barnen (5 och 7 år) och hittade en perfekt familjeort och ett bra nästa steg efter svenska fjäll. Man hittar breda, långa blå pister i överflöd. Det finns också mycket lättåkt och lätttillgänglig offpist vid snöfall. Tröttnar man på den lätta åkningen finns det också riktigt brant åkning såväl i som utanför pisten. Liftsystemet räcker långt längre än en vecka både i antal liftar som i planeringen av desamma. En del av liftarna är dock av den äldre typen men det kändes knappt som ett problem. Den trevliga mycket lilla byn har trots sin storlek allt man kan behöva och affärer, boende och liftar ligger nära varandra.

oggebogg
2005-02-10
Var i Valmorel förra veckan och detta var något av det bästa jag har varit med om.
Ok att liftarna är lite gammalmodiga och skraltiga men pisterna passar de flesta.
Men det bästa av allt är att offpisten är hur lätttilgänglig som helst och det är mycket orörd snö som man kan komma åt utan att traska långt eller ta en heli.
Men ska man ut i den bästa offpisten ska man kännan nån som har varit där nere, träffade en kille som hade varit där nere en hel del och kände till allt, det var nice..
/ Ride on.

Ivannia
2004-11-09
Helt perfekt by! För den som endast är nere en vecka och vill ha mycket ut av sina dagar är det här en riktig pärla. Kan hålla med om att liftsystemet kanske inte är det nyaste alla gånger, menmed tanke på att det ALDRIG är någon kö till liften så funkar det ändå! Breda fina pister att svischa ner för och mycket orörd, lättåtkomlig off-pist! Prova Lauziere och Le Mottet. Fest går att skaka fram! Jimbo Lolo och Café de La Gare är säkra kort, men alla ställen funkar att dricka öl på! Maten är högprioriterad i Valmo, Le Petit Prince är det klart bästa stället till ett skäligt pris. Vill man ta sig upp i backen och i pris så finns en Guide Michelinutmärkt restaurang i byn!

jonte_carver
2003-09-28
Byn är rätt mysig och inte alls lika intensiv som de stora franska orterna, vilket kanske är både på gott och ont. Däremot upplevde jag liftsystemet som förvånansvärt omodernt, med skraltiga tvåstolsliftar som jag inte sett sedan backen i Älvdalen...

LaktosMannen
2003-06-03
Var här v.2 -01. En bra skidort där det faktiskt var billigare än på andra franska orter. Det finns det mesta av skidåkning, även om det kanske inte är den tuffaste åkningen. Snöade mycket veckan jag var där, så har bara fina minnen av den veckan. Utelivet finns, även om det är litet. Mycket danskar.

Emmapemman
2002-11-04
Var i Valmorel under säsongen 2002. Måste få lyfta fram denna franska pärla som är perfekt för såväl barnfamiljer som puderfantaster! Det finns gott om breda blå och gröna backar för de som gillar det och riktigt fina, branta åk för de modigare. Testa Lauziere(pist/offpist) och ät lunch på "Lasagnerestaurangen" vid foten av backen. Vad du ska äta där får du lista ut själv... Eller testa någon av mina favoriter Renard- lång, härlig backe eller Le Mur- kort & brant. Ta en Long Island Ice Tea på La Cordée och hälsa till Damien! En barrunda inkluderar dessutom alltid Perce Neige, Cafe La Gare och Jimbo Lolo, där du kan gunga i baren, innan du landar på discoteket Le Clover. Trevlig resa!

magnus
magnus (Gäst)
2001-02-09
Helt ok ställe! Liftsystemet är relativt litet, men man klarar en vecka där utan att bli uttråkad. Att jag hade tre dagar puder på en vecka gjorde väl också sitt till för upplevelsen. Veckans bästa åk hittade vi en eftermiddag, vid två tiden, helt ospårat.... dessutom är resorna dit billigare än överallt annars...