Vångabacken recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Vångabacken?
5
4
3
2
1
Patrik Sjöberg
Patrik Sjöberg (Gäst)
2021-02-02
Lätt full pottt för att vara i södra Sverige. Ok lutning och perfekt rak fall linje.
En eloge till klubben och personalen som fixar Alpin åkning i Skåne varje år.

lungan1
2006-08-02
vånga backen, det var där man började åka skidor, man tyckte den var sjuk brant och stor men, nu när man vet mer så är inte så stor men den det är rätt lagom brant typ som hamrebacken i duved.
Ett stort PLUS ska vångabergets slalomklubb ha för det jobb de lägger ner på backen med att tillverka snö kanske en hel vecka och nästa vecka kanske hälften försvinner snacka om starkt psyke och stort hjärta till vång/kristianstadsbyggden.

Samman fattning: Tar sjukt lång tid att komma upp, tar sjukt fort att åka ner men åkningen i backen kan vara sjukt bra.

Christel Johansson
Christel Johansson (Gäst)
2006-03-26
Skånes Närmsta Alp! Helt klart är det så. Vångabacken är helt perfekt för den som vill lära sig att åka utför. Börja i barnbacken, gå vidare till knappliften, och innan du vet ordet av står du längst upp på toppen och blickar ut över bygden! Enda minuset Vångabacken har är väl att det inte finns så stor variation på nedfarter när man väl har bemästrat huvudbacken och "bananen" som tävlingsbacken också kallas. Men samtidigt.. det är Skåne det handlar om. Att det alls finns en slalombacke här som är värd namnet är ju helt fantastiskt!

En STOR eloge till Vångabergets Slalomklubbs medlemmar som driver hela anläggningen helt ideellt också naturligtvis!! Utan dem hade Vångabacken inte varit detsamma!

Åh just det ja.. det ska byggas en ny skiduthyrningslokal till nästa säsong, så då blir det mer plats vilket ju är ett stort plus när det är mycket folk!

v-larsson
2006-01-03
har åkt där när jag var liten och tänkte åka ett par åk förra vintern men detta blev adrig av med tane på att dom stängde efter ca 2 timmar. men i år måste jag ju testa backen där tjocka släkten bor. Jag tycker att dom förvaltar backen bra i vånga. under sommrarna hålls dte mtb tävlingar med den nordiska eliten och man kör även hill rolling då mn åker i små bilar utan motor nedför berget. det är inte någon som skulle kunna förklara närmare för mej hur man hittar till dej svarta pisten? ger denna ort en 4 med tanke på vad dom har för förutsättnigar. nu har jag inte åkt där sedan jag tog mina första skär som fyraåring men tycker dte är starkt kämpat för den backen. dom investerade föresten i en ny pistmaskin och nya snökanoner för ett par år sen. dessa nya supersnökanoner kan användas även vid ett par + grader

Misteralter
2003-01-13
Är riktigt bra för attt vara i skåne. Gillar inte den dåliga ankarliften bara is och en del fläkar med för lite snö. Det är här man försöker lära sina kompisar för det är den närmsta backen vi har här i östra skåne...

Sanders
2001-10-06
Faktiskt riktigt bra för att vara i Skåne men det tar fortfarande ca 100ggr längre tid att komma upp en ner. Översta hanget håller världsklass!! =)

Martin Andersson
Martin Andersson (Gäst)
1999-04-06
Ligger i Kristianstad -En backe med en klart godkänd fallhöjd för att vara södra Sverige. Lutningen vid toppen är hyfsat brant för att flacka ut ju längre ner man kommer. Brevid huvud bacen finns ett smalare spår som främst används till tävlingar, denna delen är lite svår att hitta och det krävs att man går i ett par minuter men det är det värt Öppet tiderna kan variera och man bör ringa i förväg för att kontrolera att det är öppet.