Wanlong

Skidorter i Kina

Wanlong Snöprognos

 • Onsdag
  0,2 in regn
  Lätt regn
  54°F
  4 mph
 • Torsdag
  0,3 in regn
  Lätt regn
  55°F
  11 mph
 • Fredag
  0,1 in regn
  Halvklart
  61°F
  2 mph

Fakta om Wanlong

Nedfarter (Totalt: 22)
Grön Nybörjare:2
Blå Lätt:0
Röd Medelnivå:4
Svart Avancerad / expert:16
Längsta nedfart:8202 ft

Liftar (Totalt: 7)

Fallhöjd
Wanlong Fallhöjd
Högsta punkt: 6923 ft
Fallhöjd: 1804 ft
Lägsta punkt: 5118 ft

Områden
Snowparks:1
Land: Kina

Recensioner av Wanlong

Vad tycker du om Wanlong?
5
4
3
2
1
snorkel
2013-03-04
Wanlong är största och bästa skidorten i området. 22 nedfarter med 16 svarta (ej fejk) 4 röda och 2 gröna. 6 stolliftar varav 5 otroligt långsamma och en modernare 4-stols snabbare lift. Eftersom alla pister nås från 4-stolen finns ingen anledning att åka de andra liftarna. På helgerna är det avsevärt mer folk så undvik om möjligt. På vardagar är det inga köer och väldigt få åkare, de flesta nybörjare.

Vill man hyra grejer så kan man välja mellan Salomon Enduro LX750 med L10 bindning + Salomon pjäxor med 60 flex eller att åka bräda. Alltså billigaste nybörjargrejerna i hyrvariant. Skiduthyrningen har som standard satt bakbindningen så långt bakåt det går och justerar för pjäxlängd med frambindningen. Kinesnybörjarna åker alltså med 6-7 cm bakmonterat vilket förklarar det massiva utbudet av skidlärare. DIN justeringen är som standard DIN 5, iallafall med skostorlek 44. Bristerna till trots så lånar de glatt ut en skruvmejsel. Eftersom de inte talar ett ord engelska så la jag ner besserwisserförsöken.

Jättefina pister med manchester som höll till stängningsdags eftersom nybörjarna med tung bakmontering aldrig lämnar gröna backarna. Skogsåkningen har grym potential då skogen är planterad i raka rader och det är lätt att planera svängarna. Dock är det lite för tätt för att dra på och 75mm lagg 168 cm bär för dåligt för att kryssa mellan träna.

Billig mat och stora portioner. Glöm västerländsk mat eftersom målgruppen här är kinesiska turister. Ölen 10-15 kr, dock folköl. Skippa det dåliga och dyra backhotellet och bo istället i Chongli en mil nedanför. Taxi behövs men är bara några 10or. Enkelresa från Beijing med bil som tar fyra pers kostar drygt 2000 kr.

Denna ort som skidanläggning betraktad är väl som en mindre nordamerikansk ort, typ Whitewater men det som gör den unik är att det känns som att man på vardagar äger backen, inga andra åkare.
Är man hårdcarvade manchesterdyrkare är den nog i världsklass eftersom man får carva ensam på manchestern hela dagarna. Offpisten bland träna är inte i samma klass eftersom snöfallen inte är lika dagliga som pistningen. Bergen är av någon hårdare jordart och backarna är alltså ganska släta och inte så mycket terrängformationer utöver ett fåtal bäckraviner. Inga stenar eller liknande att hoppa på. Säsongen är december-mars och det är långt till fuktiga hav. Torr snö men sällan alltså. Var där själv i sista veckan på februari men skulle tippa att mitten på januari är bäst.

Pistkartan här på freeride bör uppdateras, fler pister har tillkommit.

Grizzzly
2010-07-05
3 timmar med bil från Beijing ligger Wanlong. Glöm off pist, men piståkningen är lysande! Snökanonsysem ala europa + duktiga pistörer garanterar en skön carving weekend. Hotellet är helt nytt och har ett antal restauranger, western + kinesiskt.
Skiduthyrning finns med ett bra utbud av utrustning, dvs moderna carvingskidor (finns inga skidor över 170cm)
Fallhöjd 550m. Passa på när ni får en helg ledig i Beijing

Mest populära foto

Åkare: Foto: starbucks

Pistkarta

Pistkarta Wanlong

Närliggande skidorter