Nanshan Ski Village

Skidorter i Kina

Nanshan Ski Village Snöprognos

 • Måndag
  0 ft
  Lätt molnighet
  71°F
  3 mph
 • Tisdag
  0 ft
  Lätt molnighet
  71°F
  7 mph
 • Onsdag
  0 ft
  Sol
  71°F
  4 mph

Fakta om Nanshan Ski Village

Nedfarter (Totalt: 14)
Grön Nybörjare:0
Blå Lätt:7
Röd Medelnivå:5
Svart Avancerad / expert:2

Liftar (Totalt: 16)
Liftkapacitet:  8960 personer / timme

Fallhöjd
Nanshan Ski Village Fallhöjd
Högsta punkt: 702 ft
Fallhöjd: 394 ft
Lägsta punkt: 308 ft

Säsong
Start:15 december
Slut:15 mars

Områden
Snowparks:2
Land: Kina

Recensioner av Nanshan Ski Village

Vad tycker du om Nanshan Ski Village?
5
4
3
2
1
Viktor
Viktor (Gäst)
2013-02-12
Besökte idag den 12 februari 20013.
Backarna kan jämföras med hovfjället i Sverige. Ganska korta och inte så många. Liften funkade bra och var i princip inte ett enda stopp. De flesta backarna var bra pistade. Dock var den enda svarta backen som dem har helt värdelös. Var som en puckelpist med mycket is tack vare allt för många nybörjare på snowboard som plöjt upp stora högar.
Att ha med egen utrustning är att rekommendera. Hyr utrustningen är totalt värdelös. Pjäxor som såg ut att vara från 80 talet, använda så mycket att innerfodret var helt kasst och dem satt väldigt konstigt. Har aldrig vart med om så dåligt underhållna skidor, kanterna var förmodligen aldrig slipade och heller ej vallade. Det var så dåligt glid att dem många gånger fastnade (även i röda backar) så det högg till. Var det inte brant var man tvungen att staka sig fram.(DETTA ÄR EJ ÖVERDRIFT) Dem ställer inte in bindningarna utan bara efter pjäxans storlek vilket ledde till att skidan kan lösas ut i för skarpa svängar.
Att REKOMMENDERA blir alltså egen utrustning. Har du egen utrustning så säg detta när du köper liftkortet.
Trots detta är det värt ett besök. 280 Rmb (290kr) för lift kort och skidhyra för halva dagen.

Vi åkte lokala bussen dit från Dongzhimen, kostar 14 Rmb och tar lite mer än en timme. Man hoppar av vi en station som heter Xida. Ett tipps är att säga till biljettkontrollanten att du skall till Nanshan så säger han/hon till vart du skall av. Vid busshållplatsen står taxis (svart oftast), denna skall kosta mellan 20-40 Rmb och inte mer. Taxin tar cirka 10 min.

James
James (Gäst)
2009-12-20
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Denna lutning är bra för nybörjare men har ganska korta körningar och stolarna är ganska långsamma. Det är trevligt och nära till Peking men ungefär 50 minuter på den nya motorvägen. Toll båda är 30RMB varje väg och skidområdet parkering är 5RMB och sedan 30RMB att komma in i skifield området. Stoliftar är cirka 180RMB i fyra timmar och ca 100RMB mer för uthyrning. Kom ihåg att ha tillräckligt med pengar för en insättning på något redskap eftersom det inte finns några kassaskåp !!

Jag var uttråkad av denna plats inom ungefär en timme. Körningarna var inte tillräckligt långa för att göra mig trött så jag började rastlösa på stolhissen.

Pistkarta

Pistkarta Nanshan Ski Village

Närliggande skidorter