Wäsabergen recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Wäsabergen?
5
4
3
2
1
Bynn
2002-03-04
Ingen som har skrivit på ett tag nu )=
Så man får väll skriva en liten rapport om nuläget.
Backarna är i bra skick som vanligt men det är lite ont om ny snö så det är ingen höjdar offpist åkning men den duger.
det finns ganska många hopp bla. ett varierat platåhopp på ca 5 m. så finns det så klart mindre hopp lite här och där. så finns det en del extrema hopp i opistat område om man vågar sattsa lite och om man hittar dom.
Och som vanligt är det inte trångt i backen.

Den vilsne åkaren
Den vilsne åkaren (Gäst)
2001-03-16
Jag kom just hem från Wäsa,och det måste vara en av mina bästa åkdagar än så länge.Det fanns en massa olika hopp här och där i backen te x: higways, kickers,quarterpipe och Ett Big-Jump.Dessutom har det öst ner ett ton fluffigt pudersnö de senaste dagarna.Jag var den ende som åkte Svarte Petter och det åket går knappt at beskriva.Kom hit själv och avgör.

Johan
Johan (Gäst)
2001-01-16
Wäsa är en kanon backe där man får bygga hopp och får låna spade.
jag håller med om att klippåket under stolsliften är ett riktigt häftigt åk.
Också att skogen gallras väldans för lite det vore nåt för naturbruks gymnasiet att röja till riktigt sjyst skogsåkning mitt betyg får säga resten.

Taz
Taz (Gäst)
2001-01-15
Stannade en vecka runt nyår, då snön precis hade kommit. Endast en pist (blå) öppen, 1 ankarlift samt barnbacksliften öppen.
Backen lagom bred.
Inget bra hopp, man fick hoppa på det som fanns att hoppa på.
När ankarliften stannar uppstår köer, annars är det hur folktomt som helst.
Stugbyn helt ok. Dålig ljudisolering mellan radhusen.
Servicen i världsklass. Personalen är hur trevliga som helst.
Backen sänker betyget, men Stugbyn samt personalen höjer.
Tråkigt att åka dit med familj, men kul med kompisar.

Lars
Lars (Gäst)
1999-12-21
Folk är verkligen dumma varför åka och trängas i överfulla backar och dessutom betala hutlöst med pengar på liftkort som de gör i Sälen, när det finns mycket bättre åkning, och mycket billigare liftkort i Wäsabergen, cirka 6 mil öster om Sälen.
Det riktiga klassiska åket är det under stolliften,det är verkligen ett extremåk.
Svarte-Petter,måste vara brantare än väggen?, i alla fall svårare att bemästra.
Resten av skidsystemet består av bra och breda carvingbackar byggda efter bergets naturliga former.Wäsa har också perfekta utbyggnadsmöjligheter på de andra bergstopparna.
Något negativt är att det är alldeles för tätt med träd i skogen, det är verkligen dags att gallra ur lite.

Martin
Martin (Gäst)
1999-12-16
Mycket bra åkning i jämförelse med Sälenfjällen. Berget upplevs större än det är. Stora ytor och perfekt för den som gillar att släppa på. Det är aldrig överfullt och lågfartsområdena är få. Missa inte Svarte-Petter, en riktig rökare till pist som slår det mesta när det har snöat någon dec. Den har alltid varit opistad när jag har varit där. (Det beror nog på att pistmaskinerna inte kan ta sig upp.) Man kan vara i backen en dag under sportlovet, när det är som mest folk och det är kanske totalt fem pers som åker Svarten på hela dagen! Det säger en del om lutningen... Det finns även lite offpist under stolliften som Joel nämner. Det coola är dock att åka HELA vägen ner under stollinan. Brant som f-n och en hel del klippor att leta sig ner genom. Åket ser nästan omöjligt ut från liften, men det är alltid några dårar som gör det varje år. Sent förra vintern var det hyffsat snäll snö och jag passade på att göra åket. Riktigt svårt... Den åkningen saknar man i Sälen.

Joel
Joel (Gäst)
1999-12-15
Startade min karriär som skidåkare i wäsa bergen.. är nu 15 började åka där när jag var 4... åker man med ett gemytligt kamrat gäng kan man ha hur kul som helst där... stänga av liftarna och försvinna in i skogen... Köra sisten ner är en skit.. och andra trevliga lekar i kamratförtryck
Bygga härliga gupp utmed liften i famlijebacken... man kan även åka lite "offpist" under korgliften om väderförhållandena inbjuder....

Snowmagus
Snowmagus (Gäst)
1999-12-05
Wäsa ligger mitt mellan Sälen och Idre.Här finner du rolig och brant åkning.Bäst åkning finner du mellan stolliften och den mycket branta nedfarten,Svarte-Petter.Nedfarterna är breda och långa.Perfekt för dig som inte vill trängas med folk i backarna.