Wäsabergen recensioner

Skidorter i Sverige

Skidorten har stängts ner och skidåkning i liftsystemet är inte längre möjligt!
Vad tycker du om Wäsabergen?
5
4
3
2
1
Andreas-Nilsson
2011-08-15 (Ändrad: 2012-04-02)
dom pistar 4 gånger om året, men får sätta upp railarna och boxarna själv.. det positiva är att man kan göra lite som man vill där och det är en chill backe.

graffe
2009-02-24
WÄSA!
Jag älskar wäsa. Sen jag började åka snowboard säsongen 05/06, Parken var grym men det fanns inga pengar. Fredrik och Ronnie är 2 sköna snowboardåkare som var parkansvariga tog över berget 06/07 men blev aldrig nån riktig park. 07/08 var Uffe Bäckström där och byggde ett skönt hopp som det kördes Teamchallenge i på kickoffen, sen kom det upp nån box och nån rail. I år har det kommit upp desto mer. Uffe har även i år byggt ett hopp i slutet av backen, 17 meter och ca 8 meter. sen finns det ett bigjump i början av backen. och 2 små jibhopp i mitten av backen. därmellan sitter det bocar och rails.ena stockholmsrailen sitter uppe (från frontline railjam) och även den andra ska upp.
en 6 meters flatbox och en upndownbox. några smårails och en glaskupol.

Man satsar mera på barnfamiljer numera för att få in pengar. Det wäsa behöver är pengar, pengar att spruta mer snö, och pengar är tid. Det är inte många som jobbar och det tar tid att bygga park. jag och några till har hjälpt till och satt upp rails och boxar. Det finns mcyket boxar som aldrig kommer upp pga av brist på plats och snö. att utöka kanonsystemet till en annan backe skulle göra att man kunnat bygga en större park. Men det behövs pengar så åk dit och åk och köp liftkort.

positivt:
+ Grymt sköna människor som älskar snowboard.
+ Man kan göra lite om man vill, Fredrik och Ronnie gillar lite sköna idéer ibland.
+ nästan ingen kö till liften.
+ Billiga liftkort
+ Inte så stort så bra för familjer med småbarn

Negativt
- Lite pengar
- bara sittlift till toppen


Nu skrev jag bara om park nästan men det är det jag tycker är roligast. Det går att pumpa puder från toppen också (just nu över enhalvmeter i flera backar) och endel sköna offpistrepor som går att läsa om i andra inlägg.

Jag önskar att det ska bli lika bra park som 04/05 ( röstades fram som sveriges bästa på dreams.se) och 05/06 igen. det som behövs är Pengar för kunnigheten och hjärtat för snowboard finns hos Ronnie och Fredrik.

Fredrik Blom
Fredrik Blom (Gäst)
2007-10-22
Wäsabergen ägs numera av två snowboardåkare. Fredrik Blom & Ronnie Säfström köpte i slutet av förra säsongen wäsabergen. Vi kommer att flytta parken till en ny backe där vi anser att förutsättningarna är bättre för att bygga park. Våran målsättning är att bygga en anläggning som vi själva skulle vilja åka till. Det första vi har ändrat på under sommaren är att ordna flera aktiviteter att göra på kvällarna så att våra gäster inte behöver att sitta i stugorna och häcka under kvällstid. exempel på aktiviteter är biljard, pingis & dart.

Vi håller för fullt på att fixa iordning inför vintern och vi håller på att måla om alla railsen så att man lättare ska kunna se dom på kvällsåkningen.

3-6 Januari kör vi våran mytomspunna kickoff & räknar med att parken ska vara helt klar tills dess.

Kolla gärna in våran hemsida www.wasabergen.se och har ni några idéer om hur vi skulle kunna göra våran anläggning bättre maila gärna era förslag till oss info@wasabergen.se . Våran anläggning finns här för er.

Vi ses i vinter.

/Fredrik Blom
Wäsabergen

Masen
Masen (Gäst)
2005-11-08
Nu är Wäsa i så gott som ny regi!
Restaurangen kommer att dra gång för fullt i vinter med after ski och massa skoj i baren!
Backen kommer att bli en av de bästa i sverige, i snowboard ögon sett. Räkna med en underbar vinter i Wäsa och glöm ej av KICKOFFEN 24-27 nov med sverige eliten.

pinn
2005-10-11
Wäsa har blivit mycket mycket bättre nu. Jag åkte på klubbresa med USE (Ullricehamn) upp till denna sköna lilla pitoreska ort ett stenkast från sälenfjällen. Det var lite dåligt väder i början av säsongen men när jag pluggat klart så tog jag å packade bilen full men snowboards och min hund och drog upp till Wäsa igen. Där bodde jag hos Daniel som skötte om parken (som övring fick toppbetyg på dreams.se och faktiskt låg på första plats hela vintern) daniel och "beckis" gjorde underverk med parken och det fanns många stora och små rail, många stora och små hopp och bra pistade backar.

Wäsa har efter ägarbytet fått ett ordentligt uppsving med skön, trevlig personal som gjorde sitt bästa under den packade säsongen förra året. de slet å jobbade så mycket de kunde trots en viss underbemanning.

Backarna e sköna och varierande (trots att de inte är så många) parken e en av sveriges 3 bästa parker och med den nya roliga SnowTube-parken och skotersafari, bastuflotte och en bra skidshop där manhan hyra skidor och snoawboard, tycker jag att Wäsabergen är på väg uppåt..

ta gärna en sväng förbi Wäsa när snön har fallit, där är de mysigt och trevligt att spendera lite av sin vintersäsong, borta från alla stress..

/kalle

Sixten
Sixten (Gäst)
2004-11-27
Nya ägare, nya krafter. I år finns det bara två liftar kvar på berget, då den förra ägaren misslyckades med att driva backen och sålde de andra liftarna. En släplift och stolliften är kvar.Stolliften är en upplevelse i sig att åka i, då den är antik och går högt upp i det blå.
Det bästa åket i Wäsa är Svarte Petter, när det snöat nå`n decimeter, det finns även ett extrem åk under stolliften med klippor och avsatser.
En riktig snowpark har det inte funnits på flera år, men till denna säsong ska de nya ägarna fixa till en riktigt bra sådan, med bl a; Wallride och rails, har jag hört.

5+ :
- För det mesta inga köer
- Stoliften
- Svarte Petter
- Billiga liftkort
- Bastuflotten

5- :
- För flackt i mitten partiet på alla nedfarter.
- För få nedfarter, efter en dag har man åkt i alla flera gånger.
- Ingen after ski
- Ingen snowpark, än så länge
- Dålig service, förra vintern i alla fall

sunshine_08
2003-03-10
det finns sköna puder åk o några hyfsade droppar..
chanser till att bygga backcountry hopp är inte omöjlig...
det finns hyggen på sidorna som är rätt ok...
sen har vi ju den lilla parken med ett groundat wp rail(plast)....ett gap hopp på en sisådär 5 m och sköna bigjumps som tyvär ofta får demolerad kick pga kidsen....
sen så har dom ju en massa små hopp på rad så man har ´möjligheter att köra hyfsade lines....
det finns dock ett dropp som jag inte vågat prova , under stolsliften .. ganska bra höjd men kan behöva röjas lite i landningen...

sunshine_08
2003-03-10
jag åker rätt mycket i wäsa o det är hyfsat bra..
har ett ganska nytt urgrävt bigjump .. man flyger väll en 15 meter så det e helt ok...
sen så har dom ju en lite misslyckad park med ett rail av plast)=..
men det funkar att köra sköna lines för allt ligger på rad..
snitt längd på plattå är väl 4-5 m..
om man bortser från hoppen längre ner...
dom har väll snitt på 8-9m men man kan ju dra hela landningen...
annars har wäsa ganska fula pistvakter men hyfsad åkning

N/A
2003-02-21
Det har blivigt skönt nu dom senaste veckorna... med ett litet rail m.m... men det e synd att dom har så kassa öppet tider... Men det funkar..

Kristoffer_Wulff
2003-01-17
Denna säsongen i Wäsa har hittils bara varit negativt insperad ia alla fall för min del och troligen för fela också! Dom sålde säsongskort för åking i backarna...givetvis nappar man på detta erbjudande och införskaffar sig snabbt ett årskort redan i Novenmber i stark tro om att vårterminen blir full av underbar skidåkning under kvällarna efter skolan och långa helger då man inte orkar ta sig någonstans?1 Menmen fallet blir inte sådan man anländer till Älvdalen efter ett långt jullov och upptäcker att Wäsabergen har stängt under stora daler av säsongen och däribland ingår även nedsatt kvällsåkning...*suckar* Bara en kväll i veckan och då även under endast tre timmar! Vad kan vara värre än detta, tänkt att en ägare till denna typen av anläggning kan slå den i spillror?! Nästa säsong tillbringar jag inte en skidtimme i Wäsa men det blir elever från inriktningen natur / vildmarksguide gymnasiet som äskar skidåkning av alla dess slag som blir lidande! För övrigt e detta en riktigt bra anläggning, men som sagt det skulle vara en bra ägare också så vore den fulländad!