Wäsabergen

Skidorter i Sverige
Wäsaberget har gått i konkurs och skidbacken har stängts ner.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt
  13°
  2 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  12°
  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  13°
  1 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
3/5
dom pistar 4 gånger ...

dom pistar 4 gånger om året, men får sätta upp railarna och boxarna själv.. det positiva är att man kan göra lite som man vill där och det är en chill backe.

4/5
WÄSA! Jag älskar wä...

WÄSA!
Jag älskar wäsa. Sen jag började åka snowboard säsongen 05/06, Parken var grym men det fanns inga pengar. Fredrik och Ronnie är 2 sköna snowboardåkare som var parkansvariga tog över berget 06/07 men blev aldrig nån riktig park. 07/08 var Uffe Bäckström där och byggde ett skönt hopp som det kördes Teamchallenge i på kickoffen, sen kom det upp nån box och nån rail. I år har det kommit upp desto mer. Uffe har även i år byggt ett hopp i slutet av backen, 17 meter och ca 8 meter. sen finns det ett bigjump i början av backen. och 2 små jibhopp i mitten av backen. därmellan sitter det bocar och rails.ena stockholmsrailen sitter uppe (från frontline railjam) och även den andra ska upp.
en 6 meters flatbox och en upndownbox. några smårails och en glaskupol.

Man satsar mera på barnfamiljer numera för att få in pengar. Det wäsa behöver är pengar, pengar att spruta mer snö, och pengar är tid. Det är inte många som jobbar och det tar tid att bygga park. jag och några till har hjälpt till och satt upp rails och boxar. Det finns mcyket boxar som aldrig kommer upp pga av brist på plats och snö. att utöka kanonsystemet till en annan backe skulle göra att man kunnat bygga en större park. Men det behövs pengar så åk dit och åk och köp liftkort.

positivt:
+ Grymt sköna människor som älskar snowboard.
+ Man kan göra lite om man vill, Fredrik och Ronnie gillar lite sköna idéer ibland.
+ nästan ingen kö till liften.
+ Billiga liftkort
+ Inte så stort så bra för familjer med småbarn

Negativt
- Lite pengar
- bara sittlift till toppen


Nu skrev jag bara om park nästan men det är det jag tycker är roligast. Det går att pumpa puder från toppen också (just nu över enhalvmeter i flera backar) och endel sköna offpistrepor som går att läsa om i andra inlägg.

Jag önskar att det ska bli lika bra park som 04/05 ( röstades fram som sveriges bästa på dreams.se) och 05/06 igen. det som behövs är Pengar för kunnigheten och hjärtat för snowboard finns hos Ronnie och Fredrik.

4/5
Wäsabergen ägs numer...

Wäsabergen ägs numera av två snowboardåkare. Fredrik Blom & Ronnie Säfström köpte i slutet av förra säsongen wäsabergen. Vi kommer att flytta parken till en ny backe där vi anser att förutsättningarna är bättre för att bygga park. Våran målsättning är att bygga en anläggning som vi själva skulle vilja åka till. Det första vi har ändrat på under sommaren är att ordna flera aktiviteter att göra på kvällarna så att våra gäster inte behöver att sitta i stugorna och häcka under kvällstid. exempel på aktiviteter är biljard, pingis & dart.

Vi håller för fullt på att fixa iordning inför vintern och vi håller på att måla om alla railsen så att man lättare ska kunna se dom på kvällsåkningen.

3-6 Januari kör vi våran mytomspunna kickoff & räknar med att parken ska vara helt klar tills dess.

Kolla gärna in våran hemsida http://www.wasabergen.se och har ni några idéer om hur vi skulle kunna göra våran anläggning bättre maila gärna era förslag till oss info@wasabergen.se . Våran anläggning finns här för er.

Vi ses i vinter.

/Fredrik Blom
Wäsabergen

5/5
Nu är Wäsa i så gott...
 • Av: Masen (Gäst)
 • 2005-11-08

Nu är Wäsa i så gott som ny regi!
Restaurangen kommer att dra gång för fullt i vinter med after ski och massa skoj i baren!
Backen kommer att bli en av de bästa i sverige, i snowboard ögon sett. Räkna med en underbar vinter i Wäsa och glöm ej av KICKOFFEN 24-27 nov med sverige eliten.

4/5
Wäsa har blivit myck...
 • Av: pinn
 • 2005-10-11

Wäsa har blivit mycket mycket bättre nu. Jag åkte på klubbresa med USE (Ullricehamn) upp till denna sköna lilla pitoreska ort ett stenkast från sälenfjällen. Det var lite dåligt väder i början av säsongen men när jag pluggat klart så tog jag å packade bilen full men snowboards och min hund och drog upp till Wäsa igen. Där bodde jag hos Daniel som skötte om parken (som övring fick toppbetyg på dreams.se och faktiskt låg på första plats hela vintern) daniel och "beckis" gjorde underverk med parken och det fanns många stora och små rail, många stora och små hopp och bra pistade backar.

Wäsa har efter ägarbytet fått ett ordentligt uppsving med skön, trevlig personal som gjorde sitt bästa under den packade säsongen förra året. de slet å jobbade så mycket de kunde trots en viss underbemanning.

Backarna e sköna och varierande (trots att de inte är så många) parken e en av sveriges 3 bästa parker och med den nya roliga SnowTube-parken och skotersafari, bastuflotte och en bra skidshop där manhan hyra skidor och snoawboard, tycker jag att Wäsabergen är på väg uppåt..

ta gärna en sväng förbi Wäsa när snön har fallit, där är de mysigt och trevligt att spendera lite av sin vintersäsong, borta från alla stress..

/kalle

Mest populära foto

Åkare: Ida Martinsson Foto: Evelina Heed

Medelbetyg (3,7/5)

Baserat på 18 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Wäsabergen

I närheten av skidorter