Topp 5: Parker med Kim Boberg

Kim Boberg filmar med norska Field och slaktar räcken i en rasande takt. I en kort paus satte han sig ned och sammanställde sina topp 5 parker alla kategorier. Lär av en vis man.Tre parker i staterna och två i Sverige är med på Kim Bobergs lista över de bästa parkerna.
Foto: Kim Boberg

1. Mammoth Mountain, Kalifornien

Stället där man kan lita på vädret mer än något annat ställe, oftast sol och varmt. Riktigt grym park med lagom långa åk. Många olika features och combos att välja på och det viktigaste av allt – en snabb stollift för kvicka laps i parken. Jag har bara varit där en gång, under Jib Academy-finalen, men jag minns det som det bästa stället jag har åkt på. Skön stämning och bra shred i sol varje dag! 5 av 5 toasters.Kim Boberg i sin svenska favoritpark – Kläppen.
Foto: James Holm

2. Kläppen Snowpark

Jag förstår inte att fler inte har fått upp ögonen för Kläppen, en park i världsklass! Alltid bra shape och sjukt snabba laps, med väldigt många features för en sån liten yta. Det enda minuset är korta rails, men det vägs upp av att de också har en pipe. De har helt enkelt allt. Jag har många bra minnen från Kläppen, det är ju min hemmabacke nu kan man säga. Inget är som en slaskig vårdag i Kläppen med brorsan och homies som står nere i botten med klotgrillen.

3. Breckenridge, Colorado

Hade det inte varit för den otroligt långsamma stolliften i parken så hade nog Breck kommit som nummer 1 på listan. Men crewet i Breck är helt klart bäst i världen på att bygga park. Parken är nästan för perfekt, man blir bortskämd där. Där har allt du behöver och lite till. Perfekta hopp i olika storlekar, roliga jibs och bra rails. Ett stort plus är också att de bygger om rails och jibs ganska ofta i parken, så du tröttnar aldrig. Många fina minnen med SnB i USA!

 

4. Keystone, Colorado 

Liknar Breck, men lite mer snowboardinspirerat med jibs och railsetups, och en snabbare lift än Breck. Riktigt bra park det också helt enkelt. Colorado kan sin sak med att bygga park. Mycket olika att välja på!

 

5. Wäsabergen (tyvärr gick de i konkurs för nåt år sen)

När Wäsa var i business så var det riktigt grymt! Sjukt mycket roliga jibs, rails, boxar och hopp. Det var där allt startade för mig så jag kände att jag fick lov att droppa det här även om det inte finns kvar =(. Ett crew som själva åker snowboard stod bakom det hela och det gjorde allt så mycket mer genomtänkt och bra med att ha ett parkcrew som själva åker. De förstod vad folk gillar och vad som är bra och inte bra.

 

Fråga: Vilka är dina fem favoritparker?
Text: Kristoffer Frenkel
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.