Winter Park recensioner

Skidorter i USA
Vad tycker du om Winter Park?
5
4
3
2
1
brink
2011-01-27
Winter Park är den lilla orten på bekväma 1,5 timmars körning från Denver. Boende i WP Village är nära skidområdet men boendet i WP Downtown är både billigare och bättre. Skidbussarna funkar utmärkt för transporter. Det begränsade affärsutbudet och utelivet kompenseras mer än väl av skidåkningen.

De flesta av de 25 liftarna är rätt gamla och långsamma men ger tillsammans med utformningen av skidområdet en skön laid back stämning. Under jul och nyår var parkeringarna fulla men liftköer lyste fortfarande med sin frånvaro. I Mary Janeområdet finns mycket bra puckel, skogsrännor och riktigt brant åkning och vill man softa med långa carvingsvängar är Winter Park Mountain ett pistat mekka. Bäst off pist hittar man i Parsenn bowl eller ner mot områdena Vasques ridge och Vasques cirque. Möjligheter till back countryåkning är oändligt, speciellt upp vid Berthod passet som man passerar på vägen mellan Denver och WP.

Det är värt att nämna att då orten ligger på nästan 3000 meter med skidåkning ytterligare 1000 meter upp är det snösäkert men de flesta känner av höjden de första dagarna. Det underlättar att dricka mycket vatten veckan innan ankomst.

k2skier
2008-02-14
själva winter park sidan är ju ganska tråkig, mary jane erbjuder då en hel del roligare saker: chutes, kanon bra skogs skidåkning samt så klart en hel del PUCKEL.....

var lite dåligt med snö första gången jag var där, och då kan jag ju direkt säga att winter park/mary jane inte är speciellt bra.

andra gången blev vi insnöade en vecka (dom stängde berthod passet) och skidåkningen på mary-jane var helt otroligt bra. djupt med powder överallt.

annars är det ju berthod passet som man ska bege sig till, sjukt mycket nice åkning där.

/thomas

Blackriverpaint
2006-10-27
Puckel, puckel, puckel, puckel och lite pistat så att alla kan ta sig ner. Ett mycket märkligt ställe med holkar i skogen där man just kan åka ut o röka lite holk. Hippiekulturen har som sagt satt sina spår här. Man förstår rätt snabbt att det finns bara en sak som gäller här....kan du åka puckel eller inte?. Utan att ljuga så kan man nog påstå att Beaver Creek har 10ggr så många pistmaskiner. Detta är puckelmeckat i våran värld. Parken riktigt bra och den är gjord med perfekttion där du kan se 3 hopp efter varandra med exakt samma mått vilket gör att det är lätt o nöta trick på detta stället. Deras svarta park kräver parkpass som man får köpa i snowboardshopen efter man har sett en säkerhetsfilm och svarat på frågor samt avsägit dig alla rättigheter på amerikanskt manér.
Rykten säger att det ska finnas mycket trevlig offpist på MaryJane men den har jag tyvärr ej prövat!
Vill man bara åka pucklar......åk hit!

Vakteman
2006-08-02
Mary jane var det område som kändes mest intressant om man söker lite mer utmanade skidåkning. Men för min del sammanfattas winter park med ett ord PUCKEL. Var du än tittar eller inte tittar så är de där, gillar du inte puckel välj en annan ort. Ett tips om man har tillgång till bil är att stanna till på vägen vid Berthod pass o spänna på sig pjäxorna. Detta är en gammalt skidsystem som lades ner för några år sedan så skaffa en chaufför sen siktar du på den glesa skogen o låter polaren plocka upp dig längre ner efter ett grymt orört åk utan trängsel! Otroliga åk i månskenet fina vinterkvällar, populärt hos studenter i denver som drar upp till berthod över kvällen för några fina åk. Och framförallt, Gratis!!

No pain, no Jane
No pain, no Jane (Gäst)
2006-04-18
Fallhöjden är egentligen inte så väldigt märkvärdig,ungefär som Åres men varenda meter är väl utnyttjad.
Här finns allt från knappt lutande fotbollsplaner till dubbelsvarta chutes i Mary jane. Älskar du pucklar är du på rätt ställe, stora mjuka och harmoniska.Outhole och drunken Frenchman får tyst på vilken kax-Olle som helst! Snösäkert som få, under veckan vi var där kom 180 cm puder vilket var mitt livs upplevelse. Denna underbara snö njuter man överallt, i skogen, ovanför trädgränsen och i pisterna. Men den är lätt att få bort från bilen, öppna bägge framdörrarna försiktigt och slå sen igen kraftigt samtidigt. Bilen är ren!

Rekommenderas !

PS! En kvällstripp ned till Denver är möjligt för hockeybesök. Nu spelar ju inte Foppa i Avalanche längre men det finns ju andra och titta på!

Enda nackdelen är nattlivet, det finns säkert men du orkar inte. 2 öl på afterskin och sen vill du hem och sova.

miss_volant
2006-01-03
Mary-Jane är en del av Winter Park som är heaven on earth för dem som älskar puckelplist. Då menar jag inte de trista isbanor man hittar på enstaka ställen här i norden, utan underbara, långa pudertäckta puckelpistar som skapas av åkningen och som inte pistas på hela säsongen. Som alla Colorados skidområden är luften och därmed snön mycket torr (det ligger en öken på andra sidan bergen). Även om det blir sol och upp till 20 grader varmt så blir det aldrig isigt, och det snöar mycket. Det finns även bra offpist men det är över lag inte så brant som i alperna.

Winter Park/Mary-Jane är ett avslappnat ställe, till skillnad från de större ställena som Vail och Aspen där det är lite mer posh. Till Mary-Jane åker inbitna locals som älskar puckel, samt entusiaster som är villiga att spendera i veckan (säsongen) i en liten håla utan något som helst turistliv, till förmån för (enligt vissa) den skönaste puckelpisten i världen.
Kan varmt rekommenderas!

Olle_S
2005-02-22
Bra ställe, ganska stort! Ligger drygt 1h från Denver, mycket bra pister och fin offpist. Ligger ihopbyggt med "mary jane".

Alex Root
Alex Root (Gäst)
2006-02-12
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Winterpark har stora möjligheter. de kullar på berget. Spjällorna är vanliga eller isärliga. Jag skulle inte rekommendera dem. Cirkeln har några av de bästa i gränserna för pisteskidor i USA. Stora långa branta körningar är vanligtvis täckta med pulver men det finns en mil travers för att komma till cirque. Den första körningen har massor av pulver som vanligt. och om du inte vill gå en halv mil eller släppa en 10-15 fotskiva är det bäst och snabbare i.