Abisko / Nuolja recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Abisko / Nuolja?
5
4
3
2
1
Yasmin
Yasmin (Gäst)
2020-09-07
Jag tycker Abisko är en väldigt vacker plats men de som bestämmer där har inte förstått att det nya är att ha husbil. Det finns inte ett enda ställe inne i Abisko där du får stå, el är inte ens att tänka på fast det finns hur många elstolpar som helst som används på vintern.
En camping som inte ens är öppen men full med husvagnar som står året runt o används huvudsakligen på vintern.
En turiststation utan någon parkering för husbil, receptionen tyckte vi kunde stå på en parkering utmed E 10.
En stor eloge till Abisko mountain Lodge där vi fick stå ett par dagar på en parkering o låna toa o dusch 😃.
Jag hoppas att de som bestämmer i Abisko kommer på att det är andra årstider än vinter och att även husbilar ska känna sig välkomna på denna vackra plats


dvraptor
2019-04-22
Underskattad pärla som många åker förbi på väg till Gränsen. Åk Rithunjira, Näsan, Konvexen, fantastiska fina branta åk som slår det mesta. Liften tar visserligen 15-20 min men det är det värt, dessutom aldrig någon kö. Missa inte detta!

charlottagranberg
2019-01-12
Härlig natur, roliga turer med bra turskidor. Inte spårat som i t.ex. Grövelsjön utan här tar man sig fram längs leden ändå. Det leder till att turerna tar lite längre tid än vanligt men med matsäck längs vägen gör det inget.


TexMurphy
2009-04-14
Sveriges "Castle Mountain, Alberta".

Litet, gammal lift, inget folk men jätte rolig offpist som är väldigt lätt tillgänglig.

Jag är ett stort fan av "nord amerikanskt offpist tänk" (altså rep och grindar till offpist inom skid patrull kontrollerat område). Varje grind visar lavinfaran inom området du är på väg till. Med korta skråningar alternativt korta promenader når man allt från brantare till lite enklare offpist som avslutas med sköna skogspartier på slutet.

Att det sen endast är ca 20-40 andra som är ute och leker på berget gör det inte sämre direkt.

Skidpatrullen har en daglig 2 timmars guidening av berget för endast 200kr (160 för stf medlem). Bra sätt att snabbt komma in i åkningen på berget.

WITMatrix
2007-11-12
Vad gæller åkningen runt liften så får man nog sæg den ær ganska trist! Førsta delen, den branta delen, bjuder iof. sig ofta på fin åkning men sen har man den sista biten, transportstræckan, tillbaka till liften. Detta gør att åkningen ær øver ganska snabbt då det inte precis ær några ihållande 400 højdmeter.

Om vi sedan spænner skidorna på sæcken eller sætter hudarna på skdiorna och børjar knalla lite så øppnas en ny værld! Folket som jobbar och åker till Abisko ær ofta mer eller mindre drivna topptursfolk och det ær lætt att førstå vad som ær så magiskt med den lilla skidorten med sveriges kanske långsamaste lift! :)

Betyg: skidåkningen får en stark 3:a till stark 4:a beroende på væder och snø! En 5:a om man tar in hela upplevelsen av Abisko...trevligt, hjælpsamt och kunnig folk!

Johan
Johan (Gäst)
2006-12-28
I motsats till alla andra är jag inte alls såld:-(

Den enda fläck på berget som inte var stenhård var en en bit av grytan väster om liften där det låg kanske 10 cm vindpackad mjuksnö.

Noulja kan säkert vara underbart, men det är det inte alltid. För min del blev det fyra dagars åkning i Björkliden istället.

Aleckan
2006-01-08
Skönaste skidorten jag besökt i sverige. En lift inte en pistmaskin så långt an kan se och massor med ytor av kontrollerad säker offpist. Det finns bara en nackdel med stälelt och det är att det ligger så förbaskat långt upp =)

Jag var där en långweekend för 3 år sedan, det låg 150cm snö på berget och solen sken varje dag. Jag hade kanske mitt livs bästa vårskidåkning dom dagarna och ångrar mig inet en sekund.

Se bara till att inet sväva ut förlångt åt kanterna med åken för att hitta shyssta åk. Lavinfaran ökar ju längrefrån liften du är samt det blir längre å längre att skråa/gå tillbaka.

PeAC
2005-10-31
oj denna lappländska pärla! Synd att upplysa andra om den för jag vill ha det för mig själv. Den otroliga åkningen och en svårslagen stämning på stationen. Tips är som sagt offpistguidningarna, strax över hundringen för halvdags liftkort och guidning halva dagen. Ingen ort slår det. Perfekt om man kommer med tåget mitt på dagen och solen skiner och skidsuget sätter in på riktigt.

Att Abisko har den skönaste pistkartan gör det hela inte sämre heller. Markerar vart skidpatrullen kontrollerar laviner och vart de inte gör det. Mycket upplysande häfte, fixa ett sånt direkt när ni kommer fram.

Prata med guiderna på morgonen mellan åtta och nio för den senaste väderinformationen, ett måste om du ska åka skidor hela dagen. Abisko är stället för den som verkligen är intresserad i skidåkning och allt därikring. Deras lavinkurser är riktigt bra, gå dem.

En komplett skidort utan allt krimskrams.

Olle_S
2005-03-10
Har bara varit i Abisko/Nuolja 2 gånger och åkt men Jäklar va bra det är! Skidåkningen är grymt rolig och mycket ligger lättillgängligt! Maten på turiststationen är himmelsk! Boendet är billigt! Tåget stannar nära! Området är otroligt vakert! Personalen är trevlig, man känner sig som hemma på nåt sätt! Liftkorten är billiga! Man får filt i liften! Bastu är varm!

Det är klart lite mer drag på kvällarna skulle ju inte skada. Sen har dom tyvärr ingen badtunna :(

centralbyrakraten
2005-03-10
Idag öppnade Nuolja för säsongen!

Jag hade själv inte så stora förväntningar då kalfjället har varit renblåst senaste tiden men ack så fel jag hade.

Det senaste snödrev hade lagt rejält med snö i flera linjer så om man visste var man skulle leta så fann man det som söktes.