Agnäsbacken

Skidorter i Sverige

Snöprognos

 • Söndag

  0,8 mm regn
  Molnigt

  4 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Tisdag

  3,2 mm regn
  Duggregn

  3 m/s
Vad tycker du om Agnäsbacken?
5
4
3
2
1
Reki
2011-09-05
Känns som att ägarbytet verkligen ryckt upp hela stället. I vinter var backarna otroligt bra, nypistat varje gång jag var där. Nya parken var också schyst, ryktet säger att det kommer bli ett Big Jump nere i stora backen!! Vilket skulle va grymt!

Agnäs är det bästa offpist stället i Umeå trakten, 3 svarta backar och massa skog där man kan hitta puder veckor efter ett dump!

Tink
2008-09-09
Brukar åka till Agnäsbacken ca 3 ggr / vinter men blir alltid besviken, så jag tänker inte skriva så mycket...

+ Backarna ligger i rätt läge så det blåser otroligt sällan där
+ Schyssta backar och sällan isigt
+ Finns stugor där man kan fika / förvara packning
- VÄLDIGT dåliga hopp osv.

Förr fanns en rail men nuförtiden har dom den aldrig uppe. De bygger alltid ett liiiiiitet hopp som dem kallar för sitt "big jump", och där brukar alla kids och "kunniga" föräldrar bygga till och förstöra så att det inte går att hoppa. Anyway... Platån är ca 1,5 meter så för alla jibbare är Agnäsbacken inget bra val.

Markus_Fredlander
2007-10-07
Jag har "växt upp" i Agnäs och har väl åkt uppskattningsvis 200 dar i backen! Det är en kustbacke och kan därför inte jämföras med fjällanläggningar men åkningen och fallhöjden är utan tvekan det bästa som erbjuds på en 10 mils radie kring Umeå. Det finns god potential för att bygga bra hopp, men tyvär har det inte satsats så mycket på den fronten de senaste åren. Agnäs är relativt snösäkert, mycket bättre än andra skidanlägningar i området! De har snökanoner och dessutom förhållandevis bra med natursnö då det ligger ganska högt, normalt brukar det vara ungefär dubbelt så mycket snö som i Umeå stad. Det finns åkning för alla nivåer och personalen är mycket hjälpsam! Det finns också bra skoterleder och skidspår i anslutning till backen. Vackra omgivnignar och vyer!

Oskar_Fredlander
2004-03-15
Agnäsbacken är en helt fantastisk backe...Den är både anpassad för familjer med små barn och duktiga åkare som vill pröva på lite saker..Det finns några sköna offpist åk (i alla fall i år med all denna snö)..Dom har även byggt till några schyssta hopp ifall man vill pröva på..

josua_em
2003-12-27
Agnäsbacken är en liten anläggning i Bjurholm, en bit utanför Umeå. Agnäs bjuder på okej åkning och möjlighet för att få köra offpiståkning mellan stora granar. Måste tillägga att dom gångerna jag var där som barn var det bra snöförhållanden. Mycket snö.

Anläggningen är också ett välbesökt mål för oändligt många skolklasser varje vinter. Om du åker med familjen kan detta vara ett ställe värt att besöka högst en dag i taget, inte mer. Åker du med bummarkompisar, välj något annat! Här finns inte ens en aferski=)

Melankoliken Agnäs plockar fram i mig drar ändå upp betyget något, men det får sluta på en 2:a ändå. Trors alla fina och fula barndomsminnen jag har härifrån.

Jonas_Bjork
2003-11-26
denna backe tycker jag är jätte bra. i jämnförelse med Ålidkullen. stor backen är bra och puckelpisten (som inte är en puckelpist fast de var en tävling där för typ 3 år sedan) Backen bjuder på hyfsad fallhöjd.. men ingenting att jubla över. men men det är det bästa man kan få om man nu inte vill fara upp till fjällen. ett stort plus är att det finns snökannoner så de kan öppna tidigt på sesongen och hålla uppe länge :)

MasterJinnai
2003-10-28
Agnäs är ok, men... Skall Ni dit så kör för allt i världen INTE till Vännäs som någon ovan uttalat sig om!!!

Då har ni nämligen ca. 30 km. kvar till backen...

Agnäs ligger utanför BJURHOLM, som ligger ca 25 km utanför Vännäs... SÅ det SÅ!!!

Mvh,

//Messeschmidter Jinnai

Christer
Christer (Gäst)
2001-04-19
Mycket bra anläggning med stora variationer för både nybörjare och dom som är duktiga

Esko Matkaselkä
Esko Matkaselkä (Gäst)
2001-04-19
En utmärkt backe för familjen med små barn, som börjar/börjat åka i backe. Fäderna kan på solsköna platser nedanför familjebacken och på lämpligt avstånd, följa sina telningars förhavanden. Närheten till kusten och till Umeå och Örnsköldsvik - cirka 1 timme åt vardera hållet - gör färdkostnaden låg och transporttiden kort.

Malin
Malin (Gäst)
2001-03-26
Bra familjebacke, nedfarter för alla kunskapsnivåer. Längdskid- och turåkningsspår. Serveringsstuga.

Visa fler recensioner (11)

Mest populära foto

Åkare: Albert berggren Foto: Emil svantesson

Pistkarta

Pistkarta Agnäsbacken

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer