Banff

Skidorter i Kanada
Banff innefattar även Banff Mount Norquay, Lake Louise, Sunshine Village

Att någon gång få uppleva skidåkning i Rocky Mountains är något många erfarna skidåkare drömmer om. Gör slag i saken och besök den omtyckta skidorten Banff i Kanada. Här väntar fantastisk puderåkning, korta liftköer (om ens några) och 274 backar (gott om pister att välja bland…). I Banff får du uppleva "The big 3", de tre bergen som du får tillgång till på ett och samma liftkort. Högsta höjd i området är 1 383 meter, längsta pist ligger på åtta kilometer och området har 29 liftar.

Precis som många andra skidorter i Nordamerika är även Banff en gammal västernstad. Den gemytliga charmen kännetecknas av saloondörrar till mysiga barer och tavernor. Förutom skidåkning av högsta klass bjuder Banff på fantastisk natur och friluftsliv. Banff ligger nämligen mitt i en nationalpark. Här kan du ta enastående bilder på höga, karga och vassa bergstoppar som speglar sig i lysande turkosa sjöar.
Vad tycker du om Banff?
5
4
3
2
1
brink
2011-05-10
Banff ligger 1,5 timmar med bil från Calgary. Stan är helt komplett och man bor därför bäst där. En 4x4 bil rekommenderas för att transportera sig till skidområdena Sunshine Village, Mt Norquay och Lake Louise. I området snöar det 9 meter per säsong i genomsnitt. Det finns gott om boende i alla prisklasser och stan ger en skön cowboykänsla med mycket vilda djur, även mitt inne i stan!
 
Fem minuter från stan ligger Mt Norquay som är ett litet berg men väl värt en dags åkning. Trots sin litenhet finns åkning i alla svårighetsgrader.
 
Sex mil från Banff, mitt i vackra Banff National Park, ligger Lake Louise. Skidområdet är störst i Kanadas del av Klippiga Bergen och här hittar man också den tuffaste åkningen. En snabb gondol och flera snabba stolliftar tar en upp i bergen. Framsidan är snällare än baksidan där man hittar obegränsat med kontrollerad men opistad bowlåkning.
 
Vi tyckte bäst om Sunshine Village som ligger 20 minuter med bil från Banff. Från parkeringen går det en snabb, tre kilometer lång gondol upp till skidområdet som ligger högt upp på en platå i en dalgång. De flesta liftarna utgår sen från denna platå och här hittar man också en del service och mat. Den mesta åkningen ligger ovanför trädgränsen och det finns obegränsat med liftburen off pist. Den mesta åkningen ligger i blå-röd skalan men riktigt brant åkning finns också. För de som vill ha en riktig utmaning finns Delirium Dive som kräver en del förberedelser innan du kan bli godkänd för att åka.

Banff rekommenderas för alla som kan tänka sig riktigt omväxlande åkning och som vill ha en större naturupplevelse än vad man får på de flesta andra skidorter i världen.

BEAR
2004-03-21
finns det ord för ett sånt ställe?, jag tvivlar.
först kan jag göra ett kort konstaterande. sunshine gå och dränk dej, eller släng dej i väggen. LL har SÅ mycket mer att bjuda på!!! baksidan är helt underbar helt fullt av backar med den mycket trevliga beteckningen med två svarta diamanter. en riktig juvelbox! staden banff är lite som åre nästan, popfikusar som springer omkring och vill vara häftiga, saker man gärna skulle vara utan men man kan ju inte få allt.
samanfattningen är enkel, två ord räcker: åk dit

banff_rocks
2004-01-13
Banff är helt otroligt var där i april å alla backar var öppna i sunshine även i lake louise. Det snöade nästan varje kväll offpisten var hur grym som helst bäst tycker ja offpisten var i lake louise. Snowboardparken var grymt bra i sunshine men i lake louise hade de lite mer varierade rails och hopp. i lakelouise åkte jag bara i en pipe de va en super pipe rätt grym men jag gillade mer den pipe som var öppen i sunshine.

I lake louise var det mycket fakesnö på botten så man fick åka upp en bit för att komma til den goa snön pudersnön. I sunshine var det pudersnö överallt även på botten. Jag låvar att ni blir nöjda de försöker att ha öppet så länge som möjligt ofta har de öppet enda till juni grymt bra snö i april och grymt långa backar

(Gäst)
2003-10-12
JAg var där förra året i Februari. Jag kan bara konstatera efter många dagar med 50 cm puder att Banff är bäst!. JAg ska dit i år igen. Vi bodde på ett hotell som hette Carabiou Lodge...SUPER!.
Sunshine och Lake Louise var toppen men Mt Norqie sög verkligen. Men åk till Banff du kommer inte att bli besviken!

maridubbelman
2003-10-04
Banff är en helt otroligt skön by och skidsystemet är suveränt! Människorna är otroligt trevliga, artiga, vänliga..det finns inget negativt att säga om dem.
Det finns backar för alla stilar. Man kan även ta dagsturer till ställen som Kicking Horse - snudd på helt opistat. Fantastiskt ställe med pudersnö!
Rekommenderar att åka lågsäsong, man får ut såå mkt mer! Ett plus för brädåkare är alla stolsliftar. Jag var där en vecka 2001 och 6 veckor 2002. Jag ska absolut tillbaka dit!

Speedynix
2003-10-04
Vad där i mars och det snöade typ varje natt efter den 10 mars med det var bäst resten av mars 03! sun/village var lite B medan Lake Louise var bäst det var rätt mycket Off-pist innan för linan! sedan fixade vi så vi togen er riktig repa Från toppen på Larch Liften 300m fall meter ovan för liftens slut!

Vi rekomen derar även att åka till Kicking horse och The Zone "Paramount",Jesper,Fremie.
Hyr bil i ett per dager eller tag bussen från banff.

Vi kommer hit igen !

Per_Formance
2003-04-22
Turistorten Banff är väl en av de få orter i Kanada som har partyfaktor. Mycket boende i varierande prisklasser, flera vandrarhem. Buss till åkningen. Norquay, Sunshine och Lake Louise är väl inte så märkvärdiga var för sig, men tillsammans ger de variation på åkningen. Möjlighet att åka buss till Panorama och Kicking Horse några gånger i veckan finns också. Nakiska och Fortress är också inom striking distance.
Variationen ger en fyra, men personligen föredrar jag någon mindre puderhåla typ Fernie.

Smogen
2003-03-27
Tillbringade mitt Spring Break i Banff på det sötluktande (inga cigaretter de röker här inte) Backpacker Youth Hostel. Nåja billigt boende var det iaf. Själva åkningen i Norquay är inget att hänga i Julgranen men däremot Sunshine å speciellt LL föll mig i smaken. Hade turen att stöta på en Local på parkeringen i LL å han visade mig sina godbitar vilket inte var få. Han skidade i snitt 100 dagar om året enbart i LL, så han visste vad han pratade om. Baksidan av LL erbjuder bra brant åkning med många möjligheter till att droppa klippor samt att åka i någon av de många coloirerna. Rekommenderar LL skarpt. Utelivet i Banff var helt OK, å ölen på Out of Bounds var kanon, dvs 1 SEK ölen tills 7 personer gått på toaletten. Jo, till sist snön är lättare här än i alperna...

Jonas_e
2003-01-17
Både Lake Louise och Sunshine är förväxta Lindvallar, bara jobbigt mycket folk. Sunshine har gigantiska matsalsgolv för de som går i gång på sådant. Åk till småorterna i stället.

Ove Lundqvist
Ove Lundqvist (Gäst)
2001-03-27
Jag var där 1997 bodde på ett ypperligt vandrarhem i Lake Louise. Det ligger invid hotell området som ligger vid turistbyrån i Lake Louise. Skidåkningen når man via en lokal buss. Själva skidåkningen var mycket bra för att vara i april. Baksidan av berget hade en suverän puckel pist klädd i tre svarta fyrkanter.

Visa fler recensioner (15)

Mest populära foto

Åkare: Klara Lundgren Foto: Luke Raper

Skidresor

  • Go West

Pistkarta

Pistkarta Banff

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer