Världens första världscup i vattenpölsåkning

Allas vårt favoritsysselsättning på våren förutom att åka i bakstänkan i tung slask – att surfa vattenpölar blir nu legitim tävlingsgren.

Det är Sunshine Village i Banff som klär på sig eventkostymen och utökar deras redan stora vårtradition med ”pond skimming” till en regelrätt tävling. Under året kan du kvalificera dig på olika platser i Nordamerika för att få vara med på världscupen under våren där du har chans att titulera dig världens bästa i den något oseriösa sporten.

Sunshine Village har en lång tradition av denna ”sport”. Varje vår de senaste 87 åren har ”Slush Cup” hållits på samma plats där vattenpölsmomentet alltid varit det mest publikfriande.

Vi vet ingenting om bedömningskriterierna, formatet eller motståndet, men vi antar att det blir väldigt roligt samt kommer innehålla en mängd spektakulära krascher.

Nordamerika har en stark tradition av ”pond skims” och varje ort värd namnet har sin egen avslutningsfest där mer eller mindre duktiga åkare tar sig an olika stora vattenpölar med väldigt delade resultat.

Big Sky Resort 2014

Mt Bachelor 2012

Telluride 2014

Big Sky Resort 2012

FAIL

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.