Swedish Slopestyle Tour gästar Sveriges bästa park

Stora hopp och stora åkare. Det andra stoppet i Swedish Slopestyle Tour, i Bjursås nu i helgen, har alla förutsättningar att bli en riktigt grym tävling.


Bjursås park, Sveriges bästa förra året.
Foto: Petter Cohen

I helgen är det dags för den andra deltävlingen i nya Swedish Slopestyle Tour (SST). Den här gången är det Bjursås Soul Park, några mil utanför Falun, som gästas av Sveriges talangfullaste jibbers.

På fredag körs kvalet dit 67 åkare, 63 killar och 4 tjejer är anmälda. Inga Tolocka, som var ensam i tjejklassen vid första deltävlingen i Vännäs, kommer dock inte till start i Bjursås då hon redan säkrat en finalplats. Inte heller ledaren i killklassen, Jesper Tjäder, är anmäld till den andra av totalt tre kvaltvälingar i touren. Jesper är i viloläge då han stukade foten på världscupkvalet i Schweiz nyligen. Tvåan och trean i Vännäs, norrmannen Vegard Hokstad och Carl Widing, får istället ses som favoriter i Bjursås. 

Bjursås Soul Park utsågs förra året till Sveriges bästa park och där finns alla möjligheter att köra stort, uppemot 20 meters luftfärd på det största hoppet till exempel. Grym park och grymma åkare, helt enkelt.

 
                              Anmälda åkare


 

Text: Redaktionen
Foto: Adam Klingeteg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.