Axel Östlund vinnare av Jib Academy

Axel Östlund vinner Salomon Jib Academy i Mammoth och blir därmed den fjärde svensken i rad som tar hem tävlingen.


Foto: Ola Melin

För bara en liten stund sedan stod det klart att Axel Östlund vinner Salomon Jib Academy. Den svenska dominansen i Mammoth håller i sig och Axel blir den fjärde svensken i rad att ta hem tävlingen. Tidigare vinnare är i ordning Henrik Harlaut, Kim Boberg, Simon Ericson och nu Axel.
– Det känns sjukt roligt. Alla har kört bra här och det har varit kul att åka med Salomons åkare, säger Axel som under de senaste dagarna shreddat mycket med Bobby Brown och Matt Walker.


Foto: Ola Melin

Axels sköna stil och förmåga att dra på ordentligt
på både rails och hopp, utan att tumma på stilen, gjorde att han gick hem hos coacherna, bland annat Bobby Brown, Matt Walker, Nick Martini, Sammy Carlson, Simon Dumont och sist men inte minst Tyler Gigg, Salomons internationella teammanager.

Axel vinner förutom titeln 2010 års vinnare av Salomon Jib Academy även en resa till Salomons teamcamp i Breckenridge i december med hela det internationella teamet och Axel kommer även att köra det första Dew Tour-stoppet. Han kommer även att köra King Of Style på Stockholm Stadion den 20 november. Tvåa i årets Jib Academy blev Alex Beaulieu-Marchand och trea norrmannen Øystein Bråten.

Text: Ola Melin

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.