Bjelasnica

Skidorter i Bosnien och Hercegovina

Snöprognos

 • Torsdag

  0,6 mm regn
  Molnigt

  1 m/s
 • Fredag

  1,3 mm regn
  Halvklart

  2 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet

  2 m/s
Vad tycker du om Bjelasnica?
5
4
3
2
1
numberofnames
2015-06-12
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Berg Bjelasnica ligger i centrala delen av Bosnien och Hercegovina, belägen sydväst, bara 25 km från Sarajevo. I närheten finns en berg som heter Igman, där de flesta av de alpina och nordiska disciplinerna och hopparna i XIV-OS ägde rum. Vinter, från november till maj, bildar snödrifter på några meter i höjd vilket är en speciell utmaning för vintersportälskare. Den här säsongen är särskilt intressant på grund av bergets landskap under snö, vilket är ungefär som en vit öken täckt av solstrålar, över vilka det inte finns något annat än landskapslandskapet.

Skönheten i berget förstärks av klimatets temperament. Det är resultatet av det geografiska läget Bjelasnica inom dinariska bergen, dess geologiska struktur och höjd. Den högsta delen av de Dinariska bergen, 300 meter lång, mot Adriatiska havet, representerar en gräns för påverkan av två klimat - Medelhavet och Continental. Luftmassan från havet påverkar luftmassan från berg på Bjelasnica. Den typen av störningar resulterar i regn och snö nederbörd på hösten och stora mängder snö på vintern som kvarstår fram till sent på våren. Denna typ av klimatspecificitet är lämplig för att utveckla vintersport.

En väderstation byggdes på högsta delen (2067 meter höjd) 1894. vilken är den högsta konstanta bebodda punkten i Bosnien och Hercegovina. Toppen själv namngav observatoriet. Berget kallades efter vitheten av sina stenar och snöar som ligger på sina toppar fram till augusti. En utomordentlig väderförändring karaktäriserar berget så det är möjligt att uppleva tre årstider på en dag.

Vintrarna är extremt skarpa och långa, vårvädret förväntas först efter första halvåret och korta sommarväder följs ofta av vågor av kall luft. Den genomsnittliga årstemperaturen är bara 0,7 ° C på grund av extremt låga vintertemperaturer. Den högsta temperaturen är 24 ° C och den lägsta är -41 ° C. Tjockt grönt gräs täcker berget på sommaren medan vintrar lockar 4 meter snö. Starka vindar och thunders kännetecknar klimatet för denna magnifika bosniska bergskönhet.

Mest populära foto

Åkare: Sanjin Hadzic Foto: Sanjin Hadzic

Pistkarta

Pistkarta Bjelasnica

Närliggande skidorter