Chacaltaya

Skidorter i Bolivia

Skidorten har stängts ner och skidåkning i liftsystemet är inte längre möjligt!
Skidorten är stängd pga av att glaciären har smält ner.

Snöprognos

 • Torsdag

  0,2 cm snö
  Slask

  4 m/s
 • Fredag

  0,3 cm snö
  Sol / slask

  3 m/s
 • Lördag

  0,5 mm regn
  Halvklart

  4 m/s
Vad tycker du om Chacaltaya?
5
4
3
2
1
Isa
Isa (Gäst)
2007-07-02
var där i april -07. vi ordnade för en billig slant privat transport med club andino boliviano (som innebar att de vinkade en taxi åt oss men följde även med och guidade hela dagen). väl däruppe betalar man inträde som är ett litet bidrag till klubben och sedan en liten slant för skidhyra. utrustningen är mycket gammal och sliten, det sitter gem istället för spännen på de flesta pjuxen t.ex. sedan är det bara att knata upp några hundra meter, inte långt men tufft som fan på den höjden, och efter det försöka ta sig ner på den halvisiga ytan med smala 80s skidor. inte det bästa åket någonsin men en kul utflykt, billigt och snygga foton fick jag!

Micke_Bergstrand
2006-10-27
När jag var där sades det att glaciären hade börjat smälta och liften hade hängt med ner i slasket. Blev alltså inget av det inplanerade åket.

tomatchili
tomatchili (Gäst)
2005-03-29
Jag var där 2004 och liften tuffade på. Ibland stod den stilla, ibland bakåt men faktisk så mycket framåt att man kom upp till toppen och kunde åka de 2-3 hundra höjdmeterna med 80-tals prylar(tror jag) och trasiga pjäxor.

centralbyrakraten
2005-02-10
Jag var där 1997, då gick fortfarande liften, ett rep som drevs av en folkvagnsmotor och vändhjul gjorda av fäljarna från samma bil.

Skidor fanns att hyra på plats. Hyrprylarna var ifrån slutet på 60-talet och början på 70.

Kul och knäppt ställe men knappast värt att åka runt jorden för.

hp
2002-09-19
Vad jag hörde från i mars/april 2002 så hade den enda liften på skidorten gett upp, varför jag inte kunde ta mig upp dit och åka skidor. Skidorten är världens högst belägna, så det är inte läge att knata upp och åka.

CLUB ANDINO BOLIVIANO har mer info: http://www.geocities.com/Yosemite/Trails/7553/cab1.html (endast på spanska)

Gina
Gina (Gäst)
2008-03-10
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
bra jag var där 2005, det är en söt plats, har en trevlig gammal skolan känner för det men du kan inte säga att det är en utväg, det är mer en bergshut med en liten hiss på sidan. Glaciären hade inte någon snö på den tiden, bara gjorde lite vandring och vid den höjden som redan är ganska ansträngning. om du verkligen är i någon allvarlig expedition-stil skidåkning men det finns mycket mer intressanta berg som omger la paz, får över 6000 meter.

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer