Cimone-Montecreto recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Cimone-Montecreto?
5
4
3
2
1
mgbgt66
2018-03-15
Sestola och Cimone var en trevlig men lite annorlunda upplevelse. Fin skidåkning med välpreparerade pister. Som tidigare recensent skrev i samma storlek ungefär som Åre och ytterligare en likhet var kabinen som stängde pga vind... Här fanns det dock en stollift som gick upp till samma punkt.

Troligtvis mycket goda möjligheter till offpist, vi hade blötsnö och skare så inga stora utflykter för oss. Ett problem kan vara att vissa skogsområden är private property vilket det också skyltas om...Vi körde utanför pisten på ett ställe och en italienare började gapa om Carabinieri!!

Bra prisnivå i backen. 2 hamburgare, öl och vin för 20 EUR. Det är svårt att slå det!

Vi hyrde skidor och pjäxor. Utbudet var mest pistskidor men jag lyckades hitta ett par Rossignol S7. Båda paren var mycket bra vallade. Priset var ca 20 EUR per dag för komplett utrustning.

Vi bodde i Sestola som är en charmig by med både shopping och några barer. Inget stort ställe och det kändes lite off-season när vi var där. Intrycket var lite skidort på dekis. En plats som har haft sin storhetstid men samtidigt charmigt och genuint. Bra servicenivå i butiker och restauranger även om engelskkunskaperna var usla.

Jag kan definitivt tänka mig att åka tillbaka! Gärna tidigare på säsongen och utforska offpist-möjligheterna. Med tanke på att skidorten Abetone ligger 3-4 mil ifrån kan man kombinera och köra en dubbelsemester.

Våga er utanför alperna och besök Apenninerna!

Makkan
2013-04-02
Bodde mitt i backen (Passo Del Lupo). Storlek och åkning påminner om Åre (exkl. Duved). Parken mindre än Åre's. Effektiv fallhöjd 600m+. 1100m fallhöjd inkl. transportväg till byn Montecreto (kan kanske utnyttjas för skogsåkning eller åkning direkt under liften). Välpreparerade backar. Många möjligheter till offpist, men det var mest skare. När vi sedan fick 30 cm blötsnö under en natt så var sikten så dålig att vi höll oss till lågzon. Kul grej: I backar som man då inte hunnit pista sattes en skylt med texten ”Endast Freeride” upp. Skiduthyrningen i hotellet gav mig dom bästa skidor jag testat hittills och det bidrog nog till den positiva upplevelsen av backarna.
Killen i uthyrningen rekommenderade januari/februari för att få bättre snökvalitet.
Liftarna ser ut att ha moderniserats jämfört med den pistkarta som ligger ute på Freeride. Kolla http://www.cimonesci.it/images/stories/pis2.jpg för en aktuell karta.
Var där vecka 10 och det var aldrig någon liftkö. Ibland hade vi hela nerfarter för oss själva. Undvik lördag och söndag då stadsborna invaderar området. Jul, nyår och påsk sägs det vara mycket folk också.