Falls Creek recensioner

Skidorter i Australien
Vad tycker du om Falls Creek?
5
4
3
2
1
tingilya
2009-02-11
Jag säsongade där 2007 och tyckte det var ett schyst ställe! runt 25-30 pister tror jag, kanske 10 liftar, kommer inte ihåg. Mest blåa och röda pister. Nån enstaka svart fanns det. De hade en del kul spår genom skog och gullys och backar, men de är bara öppna i mån av snö tillgång.

När jag var där hade de två parker, en med lite mindre hopp och boxar i. Sen en större park med stora hopp, en regnbåge, en buss, rails boxar o sånt, och nåt de kallade the spine, som en quaterpipe men vänd åt "fel" håll.

Snötillgången var ok, men puder var det ju inte så mycket av, men för att vara Australien så var det nog helt ok. tydligen var 2007 ett bra år så jag hade tur, året innan var en hel del nedfarter stängda.
Men det var en del dagar med blåst och då stänger liftarna, dimmiga dagar fanns det också ibland.

Byn Falls Creek är mysig och ganska liten. Mest hotell och restauranger. Köp inte mat eller sprit i mataffärerna där! Tokdyrt! Bättre att köpa nedanför berget i Mt Beauty innan man åker upp, det finns en flera bottleshops där. Det fanns en del bra uteställen, The Man var ett av dem, många säsongare hängde där.

I övrigt: Det finns en del caféer, restauranger och så i backarna. Möjlighet till cat skiing finns också men bara efter snöfall. Man kunde också åka helicopter mellan Falls Creek och Mt Hotham (som också ska vara en bar skidort). Finns en "tube"backe, som en pulka backe men man åker i stora bad ringar, (lite små kul en dimmig dag i brist på bättre) De hade en del tävligar, big air, och så under säsongen.


Kör du bil själv - glöm inte kedjorna! Börjar det snöa måste de på (vinterdäck? haha, aussis tror inte sånt existerar, 4xw drift är dock ok då behövs ej kedjor), och då och då under hör säsong är det polisraider då man måste visa upp kedjorna även om det inte snöar. Och längst vägarna upp kryllar det inte precis av de där rediga bestanta räcken som ska hålla en på vägen om man sladdar, så kedjor är en fördel... (håll ögonen öppna, vi såg en vombat på vägen upp en gång!)

Sammanfattningsvis är Falls Creek ett mysigt ställe om man inte har för höga krav på åkningen. Åk inte hit hela vägen från Europa så wow är det inte. Men Aussies är ju trevliga männsikor och det är skön stämning. Fick en 4 för för många saker, men på det hela taget så hade jag super kul där och orten i sig visade sig från sin bästa sida!