Recensioner om Fernie

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Fernie?
smilla
2003-03-08
kom precis hem efter en helt ok vecka i Fernie. Maste dock saga att jag forvantade nog mig lite mer... Inga imponerande pister eller fallhojder. Lite offpist blev det iallafall eftersom det snoade ganska duktigt ena dagen. Dom har haft lite otur med snolaget dom senaste veckorna men tror det kommer vanda.
om du letar efter en skidort med nattpuls far du nog leta vidare. Fernie ar val ganska dott sanar som pa enstaka barer. Pa senaste tiden har orten borjat med en massiv inriktning pa barnfamiljer.
sammanfattningsvis.. lika bra o narmare till alperna

Jonas_e
2003-01-17
Fernie är en riktigt svenskhåla, det förstår man då man faktiskt kan hitta gott kaffe nere på stan. När det kommit en dump förvandlas Fernie till ett litet paradis, är det länge sedan snöfallet så är det betydligt tråkigare. Helt klart värt ett besök.

Mike_Firemountain
2002-12-03
Underbart ställe. Underbart puder. Visserligen inga imponerande fallhöjder eller storlek på berg som i alperna. Men alporterna kan bara drömma om den mängd snö och framförallt den torra snön som faller i Fernie. Sedan är det inte fel att man slipper alla "tror att man är bäst för att man säsongar" typer som befinner sig nere på många ställen i alperna. I Kanada är det "laid back" som gäller, back to nature. ´Var där feb 2002.

fogy
2002-03-20
Ok, vad ar det med folk? Fernie ar inte bra. Jaja, det snoar mycket och latt men vad gor det nar bergen ar som i Are? Visst finns det bra ak men det ar ju det at de ar ungefar 500m langa vilket ju kanppt far en att komma upp i fart. Alltid snack om 'Fish Bowl' och 'Mongolia'. Wow, det finns tva offpistak som ar bra. Nastan Salenklass pa det. Nej, ak inte hit om du inte bara vill testa pa pudersno utan motstand. Annars kan du aka till alperna och fa riktiga ak.

powder_josh
2002-03-04
Kom precis hem ifrån fernie efter en 2 veckors lång resa. Vilket ställe. Det var över 3 meter snö och när pudret faller är det lätt, riktigt lätt. Jag hade mina två roligaste veckor i livet i den lilla puderhålan. På kvällarna finns det inte så mycket att göra men vilken skidåkning det finns här. Klart det bästa stället jag någonsin varit på.

Lasse_Sus
2002-02-10
Jäpp! Då var man här igen.
Det snöar mycket och berget ser ganska mycket annorlunda än det gjorde förra året.

Alla buskar är översnöade och träden ser ut som snöspöken.

Snorkelmyten har blivit bekräftad.
Snön är djup!

tjorven
2002-02-07
Jag pumpade puder i fernie-99 och 2000
helt otroligt, år 2000 fick fernie över 2 meter snö på dom två veckor jag och mina cyber tjejer var där. Det snöade konstant. Och i liften nere vid snake ridge stod det på en skylt need a snorkel??? och det var vad man behövde!!

Varje morgon som man kom ut i backen så var det orört en helt otrolig känsla!! Man var helt slut på kvällarna så after ski var det enda man orkade med.

Och en powder 8 tävling med buffé och band på kvällen..

Henrik
Henrik (Gäst)
2001-10-01
Utan snö och med sten i backen hade jag lika väl kunnat åka till Tandådalen. Jag hade nog otur, stället lär ju vara bra. Hade hyrbil och drog til Whistler, vicken höjdare, snöfall hela tiden.

clagor
clagor (Gäst)
2001-02-08
Var där för -99, och vi fick 50 cm en natt…. Snacka om underbar puder
Bästa stället efter LaGrave. och jag säger bara PUB:en ... oj oj vad sköna kvällar på prärien

freddan
freddan (Gäst)
2001-02-05
Lite dåligt med snö när jag var där men man kan ju tänka sig hur det är när det har kommit 4dm "pow"!! J-vligt bra åkning.