Fulpmes – Schlick 2000

Skidorter i Österrike

Snöprognos

 • Måndag

  3,1 mm regn
  Regnbyar
  12°
  0 m/s
 • Tisdag

  1,5 mm regn
  Molnigt
  12°
  1 m/s
 • Onsdag

  3,1 mm regn
  Duggregn / sol
  11°
  0 m/s
Vad tycker du om Fulpmes – Schlick 2000?
5
4
3
2
1
pentata
2007-03-07
Bodde här under min säsong i Österrike. Jobbade och åkte skidor på Stubai gletscher, vilket var nice. Byn är rätt tråkig, håller med om att Neustift är roligare, dock rekommenderas dock att åka in till Innsbruck då det är grymt(!) mycket roligare.
Åkte i backen en dag under säsongen (orkade inte ta mig till glaciären), var ok åkning på bakfyllan men tyvärr inte mycket att ha i det långa loppet.

ulrika
ulrika (Gäst)
2005-03-10
Jag är så gott som uppvuxen i Fulpmes.
Har åkt där nästan varje år vecka 8 hittils.
Det säger ju en hel del faktiskt.
Här finns inte jättemycket variation i åkningen, men det är härligt ändå.
Vill man ha mer variation och fler valmöjligheter kan man alltid ta bussen till Stubaier Gletcher, "glaciären".

(Gäst)
2005-01-03
Hm, efter ett antal besök i Fulpmes ( ca 20 på 20 år) så är det väl inte mer än rätt att jag försöker ge en recension. Vi har alltid varit där v 8, dvs sportlovet. Trots detta så är där aldrig nåt överflöd av turister, snarare väldigt lugnt.. Byn i sig är faktiskt riktigt tråkig. Finns några stycken pubar och restauranger, men inget ös alls. Vill man ha party så är det grannbyn Neustift som möjligen kan lätta upp stämningen. Betyg -2
Varför åker man då dit? Jo åkningen så klart!
1. Schlick, byns egna liftsystem med relativt lätt åkning o mysiga små restauranger/ stugor. Inte alltid snö hela vägen ner, men aldrig några problem att ta sig mellan toppen och mittstationen. Perfekt för en lugn avslappnad dag med många vätskestopp... Vill man ta sig utanför pisten är möjligheterna dock något begränsade. Liftköer är aldrig några problem. Hög mysfaktor!

2. Stubaier Gletcher, en halvtimmes bussresa från byn. Glaciäråkning med stora öppna ytor och varierande svårighetsgrad. Åkning som passar alla! Moderna resturanger blandat med små mysiga "stugor". Vill man åka offpist så är det nog mest fantasin som sätter gränser (eller rädslan för vad man ska hamna). Längsta pisten är ca 1 mil och tar dig ända ner till dalstationen. Ett tips är att åka den tidigt på dan för att få ett riktigt bra åk, blir uppåkt framåt eftermiddagen. Snowboard åkare får dock vara beredda på en del transporter under den här sträckan...
Många nya liftar senaste åren och väldigt sällan köer. Bara åk och njut!

W_Anton
2004-06-18
Fulpmes, jag åkte i stubaier gletscher när jag var där, offpisten var gudomlig!! hoppen var däremot en besvikelse.
Liftköerna var väldigt varierande, till huvud liftarna var det ganska långa köer men dom går ändå rätt snabbt, men till de andra liftarna så var det inte så farlgit. fulpmes är en bra glaciär men alla vet ju att dessa tyskar o österrikare e lite efterblivna så det kan bli ett problem men överallt var det en skitkul resa!

LinaWood
2003-02-23
mysig by men inte mycket annat o göra än skidåkningen.......
skidåkningen var rätt ok