Stubaier Gletscher

Skidorter i Österrike
Söker du utmanande skidåkning, breda, fina och varierade pister och närhet till Innsbruck? I så fall är du sannolikt ute efter en skidort som Stubaier Gletscher. Denna populära och alpina skidort ligger i västra Österrike, nära gränsen till Italien. Skidorten har totalt 22 nedfarter, 21 liftar och en högsta fallhöjd på 1 500 meter. Om du tar liften allra högst upp på berget kan du få en riktigt spektakulär utsikt, här uppe står du på 3 210 meters höjd.

För att få garanterat med snö är det bäst att besöka Stubaier Gletscher från oktober till april. I slutet av säsongen är det inte ovanligt med ett snödjup på 220 centimeter. När du vill variera din skidåkning kan du med fördel testa på skidortens fina längdskidåkningsspår, det längsta är fem kilometer. Njut av ett par dagars krävande, rolig och fartfylld skidåkning i Stubaier Gletscher du också, kanske blir det din nya favorit?

Snöprognos

 • Söndag

  0,9 cm snö
  Molnigt
  -7°
  2 m/s
 • Måndag

  25,7 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -10°
  3 m/s
 • Tisdag

  12,5 cm snö
  Snö
  -12°
  3 m/s
Vad tycker du om Stubaier Gletscher?
5
4
3
2
1
hwille
2010-03-23
Va där i helgas, tyckte inte om de så jätte mycke. Dock vare jätte dåligt väder o så men. Om man gillas off-pist eller är familj är de jätte bra, men funparken där va inte riktigt så bra. Fast en jätte fin utsikt o uppe i toppen finns de Mycket off-pist man kan köra!

pentata
2007-03-07
Gjorde en säsong där i min ungdom. Inte jätteutmanande åkning men är man beredd att lägga benen på ryggen och knata iväg en bit kan man hitta fina repor (kommer tyvärr inte ihåg reporna men, fråga the locals). Inte mycket konkurrens om den fina snön då det är nästan uteslutande tyskar och österrikare där. Ett gäng bums finns ju dock alltid, men var gör det inte det. Närhet till Innsbruck är också riktigt nice!

Tysken
Tysken (Gäst)
2006-12-28
Gletsheråkte i somras mellan Sveriges matcher i Fussball. Underbart vackert, det var verkligen off season. Vi var ett 20 tal i pisten. 500-600 fallhöjdmeter skäms inte för sig. Tyvärr hade endast öppet ett begränsat område. 20 grader varmt påverkade givetvis skidåkningen. Två toppendagar i alla fall. Kommer tillbaka sommaren 2008 då det är EM i fussball. Hela dalen är ju jättetrevlig.

msnthe5th
2005-09-07
ett av österrikes telis-mekkas. bra ställe, fina möjligheter och aldrig överfyllt da folket flyr glaciären sa fort det snöar i dalarna.

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer