Neustift / Elfer

Skidorter i Österrike

Snöprognos

 • Söndag

  0,2 mm regn
  Lätt molnighet
  18°
  1 m/s
 • Måndag

  1,7 mm regn
  Duggregn / sol
  18°
  1 m/s
 • Tisdag

  5,1 mm regn
  Regnbyar
  16°
  1 m/s
Vad tycker du om Neustift / Elfer?
5
4
3
2
1
hammarling
2010-05-06 (Ändrad: 2011-01-06)
Jag var här vecka 12. Mycket blandat väder med soligt, molnigt, vindstilla, blåsigt, varmt, kallt, nysnö och regn. Det var ca 14 + C och ingen snö i Neustift. Liftsystemet vid Elfer var helt avstängt. Åkte på Stubai glaciären. Pisterna var medelsvåra. Snön var vindpressad så offpiståkningen skiljde sig inte så mycket jämfört med åkningen i pisterna. Åkningen över 2300 m var avstängd några dagar då det blåste för mycket. Restaurangerna är stora och moderna och serverar bra mat men inte särskilt gemytliga. De dagar som den övre delen av Stubai glaciären liftsystem var avstängt åkte jag till skidsystemet Schlick 2000. Det ligger vid orten Fulpmes och har vackra bergsformationer runt sig. Lätt skidåkning och man åker igenom systemet på en dag. En mysig miljö med trevliga små barer och restauranger på topparna. Neustift som ort är ganska litet och rätt modern. Svag känsla av att vara i Italien. Några restauranger och barer runt det lilla men mysiga torget. På onsdagen var det enda kvällen med lite mera drag då det var levande musik på Dorfpub med sin American bar. Mycket tyskar och österrikare. I övrigt var det blandat med europeiska nationaliteter. Goda kommunikationer med buss bara 1,5 tim från Innsbruck.

Sammantaget är det en medelsvår till lätt skidåkning. Snösäkert på glaciären och mysigt i Schlick 2000. Trevlig men lätt sömnig ort. / Börje Hammarling

2006-05-29
Ett annat hett tips utöver Stubaier Gletscher är anläggningen Schlick 2000 i Fulpmes lite längre ned i dalen som nämns ovan/nedan. När jag var i Neustift för ett par år sedan snöade det utav helsike, så glaciären var stängd i ett par dagar. Schlick erbjöd då en ganska stimulerande skogsåkning i dess ställe.

Anläggningen har ett antal mediokra pister som ligger som i en gryta mellan tre vackra toppar. Om man istället för att åka ned i grytan håller direkt höger efter att ha kommit upp på den första toppen (där systemet mer eller mindre börjar) kan man skråa ut runt det första berget, kring vilket det finns fin, gles och brant skogsåkning som tar en tillbaka ned till liften. Totalt är cirka 270 grader av berget tillgängligt på detta sätt vilket innebär tillräckligt med plats för alla säkert upp till ett par dagar efter snöfall. Enjoy!

Gustaav
2004-03-02
Jag var här på sportlovet och längar redan tillbaka. Jag bodde på ett litet hotell utanför Neustift oh åkte skidor på Stubai Gletscher. Det finns grymt mycket offpist som man kommer åt utan att klättra särskilt långt. Det finns bara 22 backar, men den kortaste är 800 meter, och det är övningsbacken. Efeter att ha åkt hela dan kan man åka upp till toppen och sedan ner till dalstationen. Det är ungerfär 1 och en halv mil utan liftar eller jobbiga transprtsträckor. Grymt kul

Falo
2003-08-19
Mycket bra ställe, jag har dels varit där på sommaren -02 och åkt skidor samt var där 2 veckor i vintras.Fin offpist och väldigt snö säkert. På sommaren är det fin MTB cykling samt ett skärmflygar paradis. Vill man slippa svenskar är det ett perfekt ställe. Jag har redan bokat en lägenhet till kommade vinter i 6 veckor. DEt är dessutom nära till andra fina skidorter och bara 15 km till Innsbruck. Väl värt ett besök.

Linda
Linda (Gäst)
2001-09-30
om det är någon som har inte har provat Stubaital, Stubaier Gletscherbahn och Neustift...så har ni missat något!!! Det är verkligen värt att åka dit! Alltid mycket snö, välpreparerade pistar men oxå mkt offpist... Tar man sig upp till panoramarestaurangen har man en fantastisk utsikt över de Italienska dolomiterna och Sölden. Hur kan det komma sig att de är så få svenskar som har hittat dit? Dessutom så är det där man träffar kul folk både på glaciären och på after skiin som inte går att missa i Mutterberg på vägen ner. Alla har de samma sak gemensamt...de älskar att ta sig ner i mkt snö!!!

Max Pehrson
Max Pehrson (Gäst)
2001-03-06
Nu skriver jag av mina barndoms minne när jag var i Neustift, jag har aldrig haft det så kul med utländska barn som där och när backarna dessutom var lite svårare än vad jag var van vid var det underbart, maten är att tipsa om framför allt snitzlarna. det enda jag tyckte var dåligt var att jag kom sist i skidtävlingen tillsamans med 10 st andra svenskar- (många svenska turister då)

Karl-Olof Angerd
Karl-Olof Angerd (Gäst)
2000-12-01
Stubaier glacier är belägen söder om Innsbruck.
Glaciäråkning från 3215 m. Dalstation Mutterberg
belägen på 1750 m. Linbanor till 2900 m vid panora-
marestaurangen. Massor av röda och några svarta pister som är välskötta.Även blå finns, så hela familjen kan trivas. Motionsspår för längdåkare finns på ca 2500m. Opistade router till dalstation
från 3215m. ger garanterat mjölksyra i benen.Området
är isolerat från andra backar men så stort att det räcker för en vecka. Du kan även lösa liftkort för
hela Stubaierdalen där bl.a. Fulpmes ingår.I Neu- stift finns ett stort utbud av restauranger och annat afterski om Du orkar, men här är det nog skid-
åkningen som gäller. I byn finns linbana till Elferspitze ca 2000m. med njutbara backar samt ett
eldorado för drakflygning och paragleiters.
Området är mest frekventerat av italienare,tyskar
engelsmän och holländare. Få svenskar har hittat till denna underbara dal som ärvärt ett besök äve
sommartid.