Gålå

Skidorter i Norge
Gålå ligger i hjertet av Norge, én time nord for Lillehammer. Kombinasjonen av glimrende fasiliteter både for alpinister og langrennsløpere gjør Gålå til det perfekte reisemål for store og små.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart
  -1°
  7 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -3°
  7 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -2°
  5 m/s
Vad tycker du om Gålå?
5
4
3
2
1
Snipp
2019-05-06
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Golå (Gålå) är en dold liten pärla som ligger i Gudbrandsdalen strax norr om Ringebu / Kvitfjell. De kämpar lite där uppe på grund av få besökare. Det är synd. Landskapet är ganska spektakulärt. Det enda hotellet i drift är Wadahl. Men ett mycket trevligt hotell mitt i allt med utsikt över världsklass. Stora berg i bakgrunden.

Det finns sluttningar på båda sidor av dalen. På östra sidan finns en draglyft och två okbackar. Förmodligen ca 175 höjdmätare. På andra sidan (kort och lätt passera. Dra upp hissen inuti.) Det finns en stollyft. Lite gammal och långsam. Men körningarna är fantastiska. Inte så länge, men fortfarande 310 meter höjd. Spektakulär utsikt från toppen av berget. En brant svart körning. Och en lång, rolig grön sluttning som växte på mig när jag blev van vid det på steniga förhållanden vid mitt senaste besök. Berg och dalbana :)

Jag har varit där två gånger. Första gången var pulverhimmelen över trädlinjen från Valsfjell / överst i stollyftan.

Det är mycket familjevänligt här. Ett trevligt ställe att ta barn. Förvänta dig inte galen och trångt efter skidåkning. Men jag undrar om detta kan vara ett dolt paradis för pulverhundar ...

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Gålå

Närliggande skidorter

Hemmabacke