Grandvalira - Soldeu

Skidorter i Andorra
I det lilla furstendömet Andorra i östra Pyrenéerna, inklämt mellan Frankrike och Spanien, ligger Europas största skidområde utanför Alperna — Grandvalira. Sex orter ingår: Soldeu, El Tarter, Pas de la Casa, Grau Roig, Canillo och Encamp, och området sträcker sig från mitten av landet bort mot den franska gränsen. Med ett liftkort har man tillgång till hela skidsystemet. Över 210 kilometer pist. Fagra, breda pister samsas med de makalösa offpistområden, som nås med lift (som högst en fallhöjd på cirka 2600 m.ö.h.). Extremskidåkare söker sig hit i januari, dels för snökvaliten och dels för de orörda, pristina backarna. Det finns också flera världscupbackar eftersom Andorra står som värd för flera internationella skidtävlingar, t.e.x. Ski Mountaineering World Cup. Soldeu, den mittersta av skidorterna, är även Europas högst belägna huvudstad på 1023 m.ö.h. Solig och snösäker är det en klassisk skidort med över 300 soldagar per år.

Grandvalira - Soldeu Snöprognos

 • Söndag
  0,1 in regn
  Molnigt
  53°F
  2 mph
 • Måndag
  0,8 in regn
  Regn
  50°F
  3 mph
 • Tisdag
  0 ft
  Halvklart
  58°F
  3 mph

Fakta om Grandvalira - Soldeu

Nedfarter (Totalt: 45)
Grön Nybörjare:3
Blå Lätt:19
Röd Medelnivå:13
Svart Avancerad / expert:10
Total pistlängd:55,9 miles

Liftar (Totalt: 29)
Liftkapacitet:  45000 personer / timme

Fallhöjd
Grandvalira - Soldeu Fallhöjd
Högsta punkt: 8399 ft
Fallhöjd: 2789 ft
Lägsta punkt: 5610 ft

Land: Andorra
Andorra

Recensioner av Grandvalira - Soldeu

Vad tycker du om Grandvalira - Soldeu?
5
4
3
2
1
Niclas
Niclas (Gäst)
2019-03-04
Fantastiska restauranger och härliga backar, kanske lite korta backar när det inte är möjlighet till den lättillgängliga offpiståkningen.

Lararen
2017-02-07
Var där vecka 5 2017. Lyckades inte pricka in några härliga snödagar mer än några cm. Solen lyste med sin närvaro och gjorde det riktigt behagligt på restaurangerna i backarna. Pistsystemet Grandvalira består av Encamp, Canillo, Soldeu, Pas de la Casa, El Tarter och Grau-Roig. Grandvalira passar helt rätt för barnfamiljer eller livsnjutaren som vill sörpla ostron i backen. Backarna var välpistade och långa, dock rätt flacka. Off-pistområden fanns det några av, dock väldigt uppkörda.
Området Soldeu hade ett bra utbud på afterski barer, däribland The Harp, Aspen och Fat Alberts för att nämna några. Rekommenderas för smöråkaren som vill ha sol.

Andmayer
2015-01-22
Hej!

Jag bor i Andorra och driver Reyam Adventure - som arrangerar företagsresor och Freestyle läger för ungdomar.
Se gärna länk nedan för mer info.

https://www.facebook.com/reyamsolutions

Andorra är ett paradis, skidåkning i världsklass - både parker med svensk toppstandard och offpist, sol 300 dagar / år (det är inget skämt) samt riktigt bra mat och shopping.. Det sägs vara billigt, och allt är ju relativt, men jämfört med sälen och åre så kan man lugnt kalla det prisvärt. Hör gärna av er om ni har några frågor, bäst att skriva direkt på vår Facebook sida Reyam Adventure, besök gärna facebookgruppen Svenskar i Andorra för att få lokal info på plats.

// Reyam

lindor wikberg
lindor wikberg (Gäst)
2007-04-24
andorras 4 skidsystem var verkligen en överraskning att åka i, var där i mars- 06 där var mycket snö, torr fin pudrig hela veckan.fanns många ställen för off-pist och den mesta åkningen var ovan trädgränsen har varit på många ställen i alperna men andorra slår lätt ut många kända orter.åker du ner är de ett måste att ha egen bil med, då kommunickationer mellan skidställena eller backe och hem är totalkass andorra som stad är ganska tråkig finns inget mysigt över den ock massor av bilköer ett annat alternativ är att hitta hotell vid liftarna

Judas
2003-03-03
Hej o hopp.. tar mig den stora äran att berätta om detta lilla paradis.. Min kära syster har sedan en tid tillbax bosatt sig just i lilla byn soldeu och har därför spenderat en del tid här me.. Det var här jag prova åka bräda för första gg..

Eftersom jag inte åkt någon annastans så kan jag tyvärr inte jämföra med något annat.. men får väll säga att de e kanon åkning.. kanske inte för den mest xtrema avancerade åkaren men definitivt om du e en intermediet åkare som jag så har detta ställe allt att erbjduda... lift system till förbannelse... och att de e skatte fritt gör ju inte de sämre precis... synd att fler svenskar inte hittat hit änn...

maila mig gärna ifall ni har några frågor..

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Närliggande skidorter

Grandvalira (Pas de la Casa, Grau Roig, Canillo)3,7 miles
Porte Puymorens8,7 miles
Vallnord - Arcalís (Ordino)9,3 miles
Vallnord - Pal - Arinsal9,3 miles
Ax 3 Domaines11,2 miles
Ax Les Thermes13 miles
Gouliér13,7 miles
Ascou14,3 miles

Flygplatser nära Grandvalira - Soldeu

Toulouse–Blagnac Airport
Körtid: 2 timmar, 27 minuter (112 miles)
Avstånd: 74 miles
Barcelona Airport
Körtid: 2 timmar, 58 minuter (135 miles)
Avstånd: 91 miles