Hakuba

Skidorter i Japan
Hakuba är en by på den japanska huvudön, Honshu. Ibland brukar Hakuba också räknas som den största skidorten på Honshu, men det är en sanning med modifikation. Skidåkningen i Hakuba sker nämligen på flera olika skidorter som ligger längst dalen och som man tar sig mellan med buss. Även om skidorterna är åtskilda och har olika liftsystem går det dock sen några år tillbaka att köpa säsongskort som gäller för hela Hakuba-dalen, ett erbjudande som tyvärr bara finns som säsongskort.

I Hakuba-dalen räknas det vanligtvis in 6 skidsystem - Hakuba 47/Goryu, Happo One, Iwatake, Tsugaike Kogen, Norikura och Hakuba Cortina. De har alla olika karaktär och olika regler kring åkning, men generellt kan sägas att det successivt lättas upp på reglerna kring offpist och mer och mer blir tillåtet - något som inte är självklart i japanska skidorter.

Historiskt är Hakuba och skidorten Happo One mest känt för att ha anordnat alpingrenarna i vinter-OS 1998. Varför det landade just i Hakuba och ganska enkelt att förstå, jämfört med många andra japanska skidorter levererar Hakuba och Happo One betydligt större fallhöjd, dryga 1000 meter liftburet, och det finns också gott om terräng ovanför trädgräns. Det är helt enkelt betydligt mer alp-lika berg i Hakuba än vad som finns på många andra skidorter i Japan.
Hakuba inkluderar skidorterna Hakuba 47, Hakuba Cortina, Happo One, Tsugaike Kogen

 

Fakta om Hakuba


Land: Japan

Recensioner av Hakuba

Vad tycker du om Hakuba?
5
4
3
2
1
dompow
2020-01-05
Vilken upplevelse! Nedan följer en sammanställning av de olika skidområdena i Hakuba vi kom i kontakt med. Vi åkte till Hakuba vecka 5, 2019. FWT20... Läs mer (825 ord)
  • Hakuba

Mest populära foto

Åkare: Kirstine Brørup Nielsen Foto: Mark Virgin

Skidresor

  • Active Ski

Närliggande skidorter

Happo One0 km
Hakuba 472 km
Tsugaike Kogen6 km
Hakuba Sanosaka8 km
Hakuba Cortina9 km
Kashimayari12 km
Ikenotaira Onsen35 km
Madarao43 km