Idag kör Freeride World Tour i Japan, men glöm livesändning

Idag går första tävlingen på vinterns upplaga av Freeride World Tour (FWT) 2020. Men när Reine Barkered och de andra fyra svenskarna tävlar på facet Kuzureizawa i Hakuba kommer du INTE kunna se det live. FWT kommer att klippa ihop en ”kondenserad och förbättrad sändning” som blir 100 minuter lång och sänds nu på måndag 20 januari. 

Reine Barkered, Kristofer Turdell, Carl Regnér, Evelina Nilsson och Cody Bramwell tävlar alla på världens bästa tour för friåkning – Freeride World Tour. Idag går första tävlingen i Hakuba, Japan. Tävlingsfacet heter Kuzureizawa aka ”South bowl” och bjuder på nära fyrahundra fallhöjdsmeter lekfull japansk terräng, dock utan träd, från startgaten på 1790 meter ned till 1420 meter.

Men någon live sändning kan vi allesammans glömma. FWT-organisationen hävdar att man har en bättre lösning, efter tidigare vintrars erfarenhet av tävlingar som skjuts upp, moln som drar in, åkare som skadas, och andra avbrott som givetvis inte går att klippa bort i en livesändning.

Det som kommer att ske nu är att vi får se en 100 minuter lång kondenserad version av tävlingen som sänds 40 timmar efter prisceremonin idag. Eftersändningen kommer att ha fler kameravinklar med framförallt GoPro, samt intervjuer och lite profiler.

Detta innebär summar summarum att vi kommer att kunna se tävlingssammandraget knappt två dygn efteråt, dvs på måndag kväll 20 januari, exakt tid ber vi att få återkomma med. Vi kommer givetvis att lägga upp sändningen här på Freeride.se

Detta nya format för att inte sända live kommer också att användas på nästa tävling som går i Kicking Horse, Kanada.

Här kan du kika på startlistorna

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.