Detta är Sveriges bästa topptursområde 2022

Omröstningen är avgjord och inte mindre än 5 574 röster har kommit in på voteringen Sveriges bästa topptursområde 2022. Här är resultatet. 

Den näst sista omröstningen är nu avgjord och vi på Freeride säger stort grattis till området Riksgränsen-Björkliden-Abisko som är framröstad till Sveriges bästa topptursberg för fjärde året i rad. Området har därmed vunnit samtliga omröstningar sedan denna kategori startade 2019. Här är hela resultatet:

1. Riksgränsen-Björkliden-Abisko

För fjärde året i rad så kniper området Riksgränsen-Björkliden-Abisko förstaplatsen i omröstningen om Sveriges bästa topptursområde. Alla som någon gång besökt området vet varför – ändlösa dagar och midnattssol i kombination med enorma ytor och orörd natur. Vi säger grattis till detta fantastiska område som tog en tämligen överlägsen vinst i årets omröstning.

2. Helags

Ni har säkert hört det förut – Helags är Sveriges sydligast belägna glaciär och den högsta svenska bergstoppen söder om polcirkeln. Men det är värt att säga om och om igen för denna plats är något utöver det vanliga. Intill glaciären ligger STF Helags Fjällstation som erbjuder boende, mat och bastu och härifrån finns stora möjligheterna till minnesvärda toppturer och naturupplevelser.

3. Kittelfjäll

Kittelfjäll är en speciell plats. Här tar du liften upp till trädgränsen och har sedan ett gigantiskt kalfjäll till förfogande och därmed också enorma möjligheter till lättillgängliga toppturer. Stort grattis säger vi till Kittelfjäll. Och medan ni väntar på att besöka denna pärla kan ni åtminstone läsa om en bitande och bra topptur i Kittelfjäll.

Historiska vinnare Sveriges bästa topptursområde:

Fler omröstningar

Vinnaren i Sveriges bästa skidortSveriges bästa skidort för barnfamiljerSveriges bästa pist och Sveriges bästa offpistberg 2022 är redanpresenterade och nu återstår endast den hedervärda utnämnelsen kring vilken skidanläggning som har Sveriges bästa park. Så, stay tuned!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.