Politikernas bummar-bakgrund

Få om någon har undgått att Kanadas en ny premiärminister – Justin Trudeau – drar växlar på sin bummar-bakgrund. För 20 år sedan gjorde han säsong i Whistler, där han trots sin privilegierade bakgrund med en pappa som tidigare premiärminister, bodde i bilen och jobbade som snowboardlärare på dagen och dörrvakt på kvällen.

Denna story går att läsa lite varstans på internet nu och resan från en skåpbil till landets högsta politiska post är väl värd att nämna och imponeras av. Om man inte är svensk det vill säga….

Att både ”greppa det och släppa det” är något få politiker på världsscenen behärskar med samma precision, passion och grace som våra svenska förtroendevalda. Alltjämt fjättrade i jantelagens armerade bojor har denna realitet förblivit en dold sanning samtidigt som Trudeau plockar billiga poäng på sin exkursion till arbetarmyllan.

Tills nu. Undertecknads rättspatos och journalistiska uppdrag gör mig härmed nödd och tvungen att lyfta till ytan det som länge varit dolt under tidens tjocka täcke.

Göran ”Plake” Persson

Göran Persson spenderade många säsonger i Lake Tahoe, Kalifornien. Från de initierade kan man fortfarande höra historier om hur ekonomisk han var vilket håret blev ett signum för. Han vägrade klippa sig då han kunde leva på den dollarn frisören tog i en hel månad.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.