Hammarbybacken recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Hammarbybacken?
5
4
3
2
1
Camilla R
2021-11-08
bra med en backe centralt och ett stort plus för utsikten men annars - välj någon annan backe.

Anders
Anders (Gäst)
2021-02-07
Kaos på parkeringen. Stoppförbud på mark som "såg ut som parkering". Många hade fått P-böter. Som tur var såg vi detta.
Dessutom blev min son tillsagd att pulkaåkning inte var tillåten i backen.
Jag orkade inte tjafsa med okunnig personal om Allemansrätten.
Vi kommer att bojkotta SkiStars samtliga anläggningar i framtiden.

Familjen Nilsson
Familjen Nilsson (Gäst)
2019-03-05
Vi ringer i förväg för att fråga om det finns skåp med sådant lås som man kan låsa flera gånger och micro så vi kan värma vår egen lunch. Får jakande svar på båda. Kommer till backen; skåpet sväljer tiokronan och sen var den borta. Ingen micro så vi har släpat med mat i onödan.
Backarna fullständigt urusla!! Så illa omskötta, stora iskockor som sabbar laggen, isigt, stenhårt. Inga snökanoner trots minusgrader.
Jag som precis varit sjuk klarar ett åk i lilla gröna barnbacken och orkar inte mer. Har köpt ett 5-timmars skipass som är outnyttjat. Men jag får inte återlämna det för jag har ju åkt i barnbacken!!
De står och påstår att alla som åker i den lilla barnbacken - dvs föräldrar som lär sina barn att åka - betalar för skipass! Och att de gör stickprov då och då. Vilket skämt!! Tror de på det där själva?! De tar mina pengar för mitt outnyttjade 5-timmarskort, för att täcka upp för alla de som åker i barnbacken och som INTE betalar.
Åk aldrig i Hammarbybacken, åk till Flottsbrobacken istället.

AmyBoswood
2019-02-21
Hammarbybacken är en backe i centrala Stockholm. Det finns 5 nedfarter en svart, en röd en blå och två gröna.

Vi har varit till Hammarbybacken flera gånger. Första gången var jag väldigt överraskad att se en skidbacke mitt i en huvudstad!

Hammarbybacken är väldigt liten men har däremot allt från gröna till svarta backar. På grund av att det är en så liten backe kommer mer erfarna skidåkare tröttna på Hammarbybacken väldigt snabbt. Vi besökte Hammarbybacken när våra barn först lärde sig åka skidor och det var perfekt då för att de har två rullband.

Det bästa med Hammarbybacken är utsikten. Det är rätt häftigt att åka skidor och samtidigt se ut över Stockholm. Det känns som en väldigt unik upplevelse.

Vi har besökt Hammarbybacken under olika väderförhållanden och vi har upplevt att Hammarbybacken kan vara väldigt isig. Snön börjar smälta på Hammarbybacken tidigare på året än de närliggande backarna på grund av att Hammarbybacken är mitt i stan och påverkas av värmen från närliggande hem och vägar.

Man kan jämföra Hammarbybacken med andra skidbackar i Stockholms län t.ex. Väsjöbacken. Det som gör Hammarbybacken unik är hur den är belägen mitt i stan och nära kommunal trafik. Det är helt möjligt att åka kommunalt om man vill åka skidor i Hammarbybacken.

Man kan köpa allt från 1timmes skidpass till ett säsong pass på hamnerbybacken. Ett säsongs pass är billigare än ett säsongspass på skistars andra skidanläggningar t.ex. Åre och Vemdalen. Till skillnad från Åre och Vemdalen måste även små barn (0-6 år) ha skipass för att kunna åka i Hammarbybacken. Det tycker jag är väldigt snålt gjort av skistar. Det finns ett litet café som serverar prisvärd enkel mat.

Hammarbybacken är en unik skidbacke som verkligen är en upplevelse. Det är en bra backe för folk som bor i Stockholm för att det är så centralt. Om man ska besöka Stockholm eller bor i Stockholm rekommenderar jag er att besöka Hammarbybacken och köpa ett skipass för 3-4 timmar (det räcker) men om man inte bor i Stockholm eller inte har andra skäl att besöka Stockholm skulle jag rekommendera att istället åka till en av de närliggande skidbackarna t.ex. Flottsbro eller Väsjöbacken eller till och med de skidanläggningar lite lägre bort t.ex. Kungsberget eller Romme.

Plus
-utsikten.
-närhet till centrala Stockholm
-allt från gröna till svarta backar

Minus
-kan vara isigt
-mycket folk
-även små barn måste har skipass
Melvin
Melvin (Gäst)
2019-02-12
Riktigt dåligt. Åker 2 timmar bil för att åka skidor på en studie dag, vi tittar webben på morgonen och det står att backarna och liftarna är öppna. När man Kommer fram så är det plötsligt stängd, även fast webben säger att de har vart öppet. Bara åka hem nu igen. Värdelös skidanläggning

Peter Svensson
Peter Svensson (Gäst)
2017-03-08
Hammarbybacken är Stockholms eget lilla skidområde. Tyvärr så är den rejält eftersatt vad gäller nästan allt. Enda anledningen till att jag åker dit är närheten, men till och med det uppväger inte alla brister som finns. Det känns som att Skistar driver detta med syftet att få folk till andra anläggningar norröver och väcka intresse för namnet Skistar.

Bristerna då?
Tittar du på pistkartan så finns det fyra nedfarter, och inte fem. Men trots det påstår Skistar ofta på hemsidan att typ 4 av 5 backar är öppna. När det inte ens finns 5 backar. Och att fyra är öppna stämmer inte, det verkar alltid stå samma sak oavsett det aktuella pistläget.

Den svarta pisten Hemsedal är inte avspärrad och ser ut att vara åkbar, men åker du där river du upp dina lagga för det är ett tunt lager snö ovan hård jord. Direkt farligt, men ingenstans indikeras att det är avstängt.

De backar som är öppna underhålls inte och är sönderkörda på kvällstid, tn tid då många kan åka på vardagarna. Antingen är det isbanor vilket iofs inte är Skistars fel, men när det är snö är det drivor och allmänt dålig kvalitet. Om det inte vore för att det är "Hammarbybacken" och nära skulle få skidåkar acceptera sån ordning i backen.

Liftarna är ganska eftersatta och ryckiga. Ingen big deal men gör sitt till att allt verkar slitet. "Liftområdet" är uppkört och underlaget syns och du måste se upp var du åker för att inte skrapa laggen.

Det positiva är att alla i personalen är trevliga och hjälpsamma och de är bra representanter för Skistar.

Mina förslag till bättringar.
- Fixa lift-tpassagen så det inte går att smita mellan nätet och liftarna. Då får ni in mera pengar som kan gå till underhåll.
- Preparera backarna bättre.
- Uppdatera hemsidan och tala om vad som verkligen gäller.
- Fixa er webcam så den streamar istället för att visa stillbilder.
- Uppdatera liftarna till att vara mindre ryckiga.
- Fixa "snön" i liftområdet så det inte är barmark.

cj-nacka
2012-03-25
det som är bra med backen är att dom arrangerar sig med att bygga rails och gupp. det som är lite sämre med backen är att det bara är 2 backar. hehe lite kul att en backe är för slalomåkare och en för parkåkare.

volle
2009-02-22
+ mitt i stan
+ bra tillgång till snö
+ skön park och pist
+ helt OK för priset
+ bra öppettider
+ bra snökanonsystem

- isigt som fan OFTA
- sega och dåliga liftar
- otrevlig lift personal
- att DIF ALPIN ofta tar hela dom roliga backarna varje dag!
- att man är nere vid liften snabbt(korta backar)
- ganska taskiga hopp

Hammarby backen, en skön stockholms backe mitt i stockholm. Men det är ju lite synd när Dif alpin tar backarna och stänger av dom för alla andra. Men om man bor i stockholm och ska åka här ÅK INTE PÅ HELGEN!! om du köper 2 tim liftkort så är en tim liftkö! Åk hit på vardagarna!

GO HAMMARBY BACKEN!!

avillberg
2007-05-31
+ ligger grymt bra till, mitt i stan:)
+ bra fallhöjd, asså branta backar
+ sköna rails
+ trevliga personer som vistas där
+ PRISVÄRT

- lite taskiga hopp
- nere på 15 sek. "lite trisst"
- snökanons snö är inte det bästa att åka på

sammanfattning:

en grymt bra backe centralt i sthlm, bra mat (dyrt) men det funkar, bra rails, dock har det inte varit det bästa året då det gäller snö så dom öppnade väldigt sent, sprutade mycket med snökanonerna så det blev dålig snö, men ska man bara raila så är det sjukt nice, PRISVÄRT otroligt bra priser på liftkort.
nära till buss och tvärbana "supergrymt".

bellabella
2007-03-29
backen är helt okej, bra för att tänka på att den ligger så centralt. Super skönt om man åker dit på kvällen då nästan inga är där, då kompenseras den så korta backen med att man har den heölt för sig själv!