Hammarbybacken

Skidorter i Sverige
Hammarbybacken är uppbyggd av sopor och schaktmassor från allsköns byggprojekt runt om i Stockholm och mäter numera drygt nittio meter över Mälaren. Varken fallhöjden eller mängden nedfarter är egentligen något att skryta med, men med dryga miljonen människor bosatta inom några mils radie går det inte att bortse från den konstgjorda skidkullen precis söder om Söder.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Sol
  -6°
  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  -4°
  4 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -8°
  2 m/s
Vad tycker du om Hammarbybacken?
5
4
3
2
1
Peter Svensson
Peter Svensson (Gäst)
2017-03-08
Hammarbybacken är Stockholms eget lilla skidområde. Tyvärr så är den rejält eftersatt vad gäller nästan allt. Enda anledningen till att jag åker dit är närheten, men till och med det uppväger inte alla brister som finns. Det känns som att Skistar driver detta med syftet att få folk till andra anläggningar norröver och väcka intresse för namnet Skistar.

Bristerna då?
Tittar du på pistkartan så finns det fyra nedfarter, och inte fem. Men trots det påstår Skistar ofta på hemsidan att typ 4 av 5 backar är öppna. När det inte ens finns 5 backar. Och att fyra är öppna stämmer inte, det verkar alltid stå samma sak oavsett det aktuella pistläget.

Den svarta pisten Hemsedal är inte avspärrad och ser ut att vara åkbar, men åker du där river du upp dina lagga för det är ett tunt lager snö ovan hård jord. Direkt farligt, men ingenstans indikeras att det är avstängt.

De backar som är öppna underhålls inte och är sönderkörda på kvällstid, tn tid då många kan åka på vardagarna. Antingen är det isbanor vilket iofs inte är Skistars fel, men när det är snö är det drivor och allmänt dålig kvalitet. Om det inte vore för att det är "Hammarbybacken" och nära skulle få skidåkar acceptera sån ordning i backen.

Liftarna är ganska eftersatta och ryckiga. Ingen big deal men gör sitt till att allt verkar slitet. "Liftområdet" är uppkört och underlaget syns och du måste se upp var du åker för att inte skrapa laggen.

Det positiva är att alla i personalen är trevliga och hjälpsamma och de är bra representanter för Skistar.

Mina förslag till bättringar.
- Fixa lift-tpassagen så det inte går att smita mellan nätet och liftarna. Då får ni in mera pengar som kan gå till underhåll.
- Preparera backarna bättre.
- Uppdatera hemsidan och tala om vad som verkligen gäller.
- Fixa er webcam så den streamar istället för att visa stillbilder.
- Uppdatera liftarna till att vara mindre ryckiga.
- Fixa "snön" i liftområdet så det inte är barmark.

cj-nacka
2012-03-25
det som är bra med backen är att dom arrangerar sig med att bygga rails och gupp. det som är lite sämre med backen är att det bara är 2 backar. hehe lite kul att en backe är för slalomåkare och en för parkåkare.

volle
2009-02-22
+ mitt i stan
+ bra tillgång till snö
+ skön park och pist
+ helt OK för priset
+ bra öppettider
+ bra snökanonsystem

- isigt som fan OFTA
- sega och dåliga liftar
- otrevlig lift personal
- att DIF ALPIN ofta tar hela dom roliga backarna varje dag!
- att man är nere vid liften snabbt(korta backar)
- ganska taskiga hopp

Hammarby backen, en skön stockholms backe mitt i stockholm. Men det är ju lite synd när Dif alpin tar backarna och stänger av dom för alla andra. Men om man bor i stockholm och ska åka här ÅK INTE PÅ HELGEN!! om du köper 2 tim liftkort så är en tim liftkö! Åk hit på vardagarna!

GO HAMMARBY BACKEN!!

avillberg
2007-05-31
+ ligger grymt bra till, mitt i stan:)
+ bra fallhöjd, asså branta backar
+ sköna rails
+ trevliga personer som vistas där
+ PRISVÄRT

- lite taskiga hopp
- nere på 15 sek. "lite trisst"
- snökanons snö är inte det bästa att åka på

sammanfattning:

en grymt bra backe centralt i sthlm, bra mat (dyrt) men det funkar, bra rails, dock har det inte varit det bästa året då det gäller snö så dom öppnade väldigt sent, sprutade mycket med snökanonerna så det blev dålig snö, men ska man bara raila så är det sjukt nice, PRISVÄRT otroligt bra priser på liftkort.
nära till buss och tvärbana "supergrymt".

bellabella
2007-03-29
backen är helt okej, bra för att tänka på att den ligger så centralt. Super skönt om man åker dit på kvällen då nästan inga är där, då kompenseras den så korta backen med att man har den heölt för sig själv!

oskart
2006-02-24
Features:
1 kort rail i markhöjd
1 lång rail (8m)
3 hopp, cirka 2,4 och 6 meter platå på dem.
3 olika nedfarter

Positivt:
Lätt att ta sig dit
Hoppen är helt ok med tanke på tillgången till snö. Nedfarterna är helt ok med tanke på att backen ligger så centralt

Negativt:
Som sagt är liftarna ganska sega, men det är inget större problem.
Hoppens landningar är väldigt hårda om man skulle ramla.

Sammanfattningsvis tycker jag att hammarbybacken lämpar sig bäst för dagsutflykter. 90 kr för en halvdag i hammarbybacken är klart prisvärt!

Bjuffe
2006-02-19
Jag tycker Hammarbybacken är GRYM för att ligga typ mitt i stan.

+ Rätt bra backar.
+ Sköna jumps+rails.

- E det dem sämsta liftarna i sverige(dem stannar
en gång var 10:onde minut!).

SAmmanfattning: Bra backe att åka till typ nån dag i helgen lr så.

SiM00N
2005-04-18
hammarbybacken är en välldigt lätt backe att åka till om man bor i Sthlm. det finns alltid utrutning att hyra! dom's lilla fun park blir bara större och större! nya rails större hopp och mer.
det negativa är att dom inte pistar så bra i funparken.

jonzhult
2004-02-26
Backen är väldigt liten men ligger otroligt centralt...dom 2 backar som oftas är öppna ger okej åkning för att ligga mitt i stockholm!
Det finns även en minifunpark med ett bigjump, en corner och lite railstänger
Ett plus är backens tillgång på snö och läget
ett litet minus kan ju vara att man är nere på 20 sekunder

Scott Avery
Scott Avery (Gäst)
2010-05-05
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Första besöket i Hammarbybacken idag, så jag trodde jag skulle lägga till en recension. För människor som besöker Stockholm och behöver en snabb fix på backarna är det bra. Två T-barlyftar och 4 korta körningar att välja mellan med ett par hopp och några små offpistområden. Dess så grundläggande som kan vara men bra för ett par timmar. När jag gick det hamrade ner med snö så det fanns lite fint pulver på körningarna och även om det fanns massor av människor fanns det gott om utrymme att röra runt. Jag träffade en snowboarder från Stockholm och han sa att det vanligtvis har mycket is på spåren, så det är bäst att gå efter att det snöat en bra bit. Förvänta dig inte för mycket, trots allt en kulle inte ett berg, och anledningen till att det finns en kulle här är att det brukade vara en soptipp! Nu om du frågar mig det är ett bra sätt att återvinna! Det finns en ganska kall atmosfär, och du kan köpa ett pass per timme. Den mer avancerade bland oss ​​kommer att bli uttråkad ganska snabbt, men som jag säger är det bra för en snabb fix och slår gymmet någon dag! Du kan hyra redskap där till. Också mycket lätt att nå med buss eller rör, sedan en snabb hop på en spårvagn.

Gradvis, för vad det är okej och sparar dig en 3 timmars bussresa till närmaste "korrekta" utväg.

Visa fler recensioner (11)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer