Hammarbybacken

Skidorter i Sverige
Hammarbybacken är uppbyggd av sopor och schaktmassor från allsköns byggprojekt runt om i Stockholm och mäter numera drygt nittio meter över Mälaren. Varken fallhöjden eller mängden nedfarter är egentligen något att skryta med, men med dryga miljonen människor bosatta inom några mils radie går det inte att bortse från den konstgjorda skidkullen precis söder om Söder.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  18°
  3 m/s
 • Fredag

  7,2 mm regn
  Regnbyar
  11°
  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet
  14°
  1 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
1/5
Hammarbybacken är St...
 • Av: Peter Svensson (Gäst)
 • 2017-03-08

Hammarbybacken är Stockholms eget lilla skidområde. Tyvärr så är den rejält eftersatt vad gäller nästan allt. Enda anledningen till att jag åker dit är närheten, men till och med det uppväger inte alla brister som finns. Det känns som att Skistar driver detta med syftet att få folk till andra anläggningar norröver och väcka intresse för namnet Skistar.

Bristerna då?
Tittar du på pistkartan så finns det fyra nedfarter, och inte fem. Men trots det påstår Skistar ofta på hemsidan att typ 4 av 5 backar är öppna. När det inte ens finns 5 backar. Och att fyra är öppna stämmer inte, det verkar alltid stå samma sak oavsett det aktuella pistläget.

Den svarta pisten Hemsedal är inte avspärrad och ser ut att vara åkbar, men åker du där river du upp dina lagga för det är ett tunt lager snö ovan hård jord. Direkt farligt, men ingenstans indikeras att det är avstängt.

De backar som är öppna underhålls inte och är sönderkörda på kvällstid, tn tid då många kan åka på vardagarna. Antingen är det isbanor vilket iofs inte är Skistars fel, men när det är snö är det drivor och allmänt dålig kvalitet. Om det inte vore för att det är "Hammarbybacken" och nära skulle få skidåkar acceptera sån ordning i backen.

Liftarna är ganska eftersatta och ryckiga. Ingen big deal men gör sitt till att allt verkar slitet. "Liftområdet" är uppkört och underlaget syns och du måste se upp var du åker för att inte skrapa laggen.

Det positiva är att alla i personalen är trevliga och hjälpsamma och de är bra representanter för Skistar.

Mina förslag till bättringar.
- Fixa lift-tpassagen så det inte går att smita mellan nätet och liftarna. Då får ni in mera pengar som kan gå till underhåll.
- Preparera backarna bättre.
- Uppdatera hemsidan och tala om vad som verkligen gäller.
- Fixa er webcam så den streamar istället för att visa stillbilder.
- Uppdatera liftarna till att vara mindre ryckiga.
- Fixa "snön" i liftområdet så det inte är barmark.

3/5
det som är bra med b...

det som är bra med backen är att dom arrangerar sig med att bygga rails och gupp. det som är lite sämre med backen är att det bara är 2 backar. hehe lite kul att en backe är för slalomåkare och en för parkåkare.

5/5
+ mitt i stan + bra...

+ mitt i stan
+ bra tillgång till snö
+ skön park och pist
+ helt OK för priset
+ bra öppettider
+ bra snökanonsystem

- isigt som fan OFTA
- sega och dåliga liftar
- otrevlig lift personal
- att DIF ALPIN ofta tar hela dom roliga backarna varje dag!
- att man är nere vid liften snabbt(korta backar)
- ganska taskiga hopp

Hammarby backen, en skön stockholms backe mitt i stockholm. Men det är ju lite synd när Dif alpin tar backarna och stänger av dom för alla andra. Men om man bor i stockholm och ska åka här ÅK INTE PÅ HELGEN!! om du köper 2 tim liftkort så är en tim liftkö! Åk hit på vardagarna!

GO HAMMARBY BACKEN!!

4/5
+ ligger grymt bra t...

+ ligger grymt bra till, mitt i stan:)
+ bra fallhöjd, asså branta backar
+ sköna rails
+ trevliga personer som vistas där
+ PRISVÄRT

- lite taskiga hopp
- nere på 15 sek. "lite trisst"
- snökanons snö är inte det bästa att åka på

sammanfattning:

en grymt bra backe centralt i sthlm, bra mat (dyrt) men det funkar, bra rails, dock har det inte varit det bästa året då det gäller snö så dom öppnade väldigt sent, sprutade mycket med snökanonerna så det blev dålig snö, men ska man bara raila så är det sjukt nice, PRISVÄRT otroligt bra priser på liftkort.
nära till buss och tvärbana "supergrymt".

3/5
backen är helt okej,...

backen är helt okej, bra för att tänka på att den ligger så centralt. Super skönt om man åker dit på kvällen då nästan inga är där, då kompenseras den så korta backen med att man har den heölt för sig själv!

Mest populära foto

Åkare: Robin Jonsson Foto:

Medelbetyg (3,4/5)

Baserat på 11 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Hammarbybacken

I närheten av skidorter