Högbyn

Skidorter i Sverige

Skidorten har stängts ner och skidåkning i liftsystemet är inte längre möjligt!
Högbyn Skid & Äventyr upphör med vinterverksamhet

Vi har under många år nu kämpat mot dåliga vintrar för att kunna hålla öppet vår skidanläggning. Efter de två sista mycket dåliga vintrar så klarar vi inte längre av att bedriva den typen av verksamhet.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Halvklart

  2 m/s
 • Söndag

  4,8 mm regn
  Lätt regn

  2 m/s
 • Måndag

  2,7 mm regn
  Molnigt
  18°
  3 m/s
Vad tycker du om Högbyn?
5
4
3
2
1
Marianne Hedlund
Marianne Hedlund (Gäst)
2016-09-21
Önskar arr Högbyn återuppstår med backat och vintercamping för husvagnar, har campat där c:a 10år
Längtar tillbaka dit!

Freddy61
2010-01-14
Observera att Högbyn inte längre finns som skidort. De stängde ned verksamheten redan till förra säsongen och sålde liftar etc... Skälet var de snöfattiga och milda vintrarna som gjorde det svårt att driva anläggningen utan ekonomiska förluster. Litet ödets ironi nu när hela landet har snö och iskyla i januari 2010!

Jag växte upp i Fagersta och tillbringade vintrarna i Högbyn så det känns trist att anläggningen inte längre finns. Som åttaåring tyckte jag att det var tokbrant. Med litet perspektiv så tycker jag att Högbyn som skidanläggning var helt OK att lufta skidorna i. Inte brant men med hyfsat stora (flacka) ytor att åka på. Den stora fördelen var förstås närheten för alla som bor inom rimligt bilavstånd. Anläggningen hade väl sin storhetstid på 70- och 80-talet efter Stenmarks-boomen. Backen var också under många år hemvist för Högby Alpina och på 80- / 90-talet fanns t o m en aktiv freestyleförening i Högbyn (Fagersta Alpin Fristil Förening).

Högbyn, saknar dig...

Alke
2008-02-13
Jag tycker att Högbyn inte var särskilt bra förut. Jag har varit där flera år irad. Men personligen tycker jag dom ryckt upp sig riktigt rejält. Nu när även (som nämt tidigare av en annan recension) David hjälpt till att fixa parken tycker jag dom gått upp flera klasser. Jag tror även att det blir ännu bättre i år. Har hört att dom satsar rätt mycket pengar i år. Jag och mina kompisar ska hyra en husvagn där denna vintern, pallra er dit ni också skulle jag säga. Dessutom är Högbyn ett väldigt bra "över dagen åk".

(Gäst)
2007-05-30
Inte mycke till skidanläggning backar för barn 4-12 år, krånglande liftar dåligt pistat, och skidskolor i alla backar, åk till Romme istället.

Högbyn har inga husvagnar till uthyrning, suck.

anton
anton (Gäst)
2006-02-19
den här skidanläggningen har blivit bättre och bättre..Nu så har david hjälpt till med att bygga upp rails och boxar,jag tycker att det var skapligt roligt där i år..romme är mycket störe men högbyn är mysigare roligare och har störe gemenskap..för er som ska upp till högbyn så rekommenderar jag att ni hyr husvangn där över helgen,det är riktigt kul..mvh//anton

Håkan
Håkan (Gäst)
2006-01-03
Inte värt att åka till om man inte bor i Fagersta kanske. Romme är det naturliga valet för Västeråsare som vill åka skidor i närheten. Det var inte ens kul att cykla där i sommras :(

weeeeee
2005-10-11
dom verkar kunna ha planer till framtiden allafall på parken men så mycket resultat har jag inte sett, men jag inte vart där på några år heller, backarna är inget att hurra för allafall och inte parken heller när jag var där.

forza_hogbyn
2004-02-16
Högbyn ski center är inte speciellt mycket att hurra för egentligen. Men jag har varit på campingen i 10 år och högbyn blir bättre dom sattsar mer och mer på snowboard landet! i år har dom fått upp 3 rails 2 boxar ett litet hopp säjs att dom ska få upp bigjumps villket jag hoppas på!

MVH//EMIL

Mest populära foto

Åkare: P Foto: Simon Cordts

Pistkarta

Pistkarta Högbyn

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Högbyn

Mora-Siljan Airport
Körtid: 2 timmar, 41 minuter (181 km)
Avstånd: 128 km

Hemmabacke