Idre Fjäll recensioner (Sida 6)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Idre Fjäll?
N/A
2009-02-22
Var i Idre v.2 och vi hade bra väder förmesta dels men ingen nysnö,lite synd men de kan man ju inte skälla på orten. ___________________________________________________________________________________________
+ÅKNING I ALLA VÄDERSTRÄCK,ett starkt plus som höjer värdet.
+Choken är ju en bra utmaning för den goda åkaren
___________________________________________________________________________________________

-Mycket dåliga åkare i deras fall för svåra nedfarter
-PARKEN,skulle kunna skriva en roman om allt de dåliga med den. Hål i landningen,3 meters kickar med litet gap i gröna linjen samt kinkade rails. Svarta preparerade dom inte på hela veckan vi va där.
-Korta backar sega liftar.
___________________________________________________________________________________________
Slutsats:
Säkert kul om man inte är allt för advancerad i sin åkningen men det håller inte riktigt om man är advancerad men åkning i alla fyra vädersträck ska jag berömma.

Carl
Carl (Gäst)
2009-02-11
Dåligt resemål i början utav säsongen, var där över nyår inte många backar öppna och de som var öppna var över explorerade. Dålig park, inga kantmarkeringar eller någonting på hoppen plus en enormt dålig landning! Liten by med endast en bra afterski, även om denna var helt ok.

Möjligheter till enkla men roliga toppturer, städjan har en ganska bra åkning speciellt början som är ganska bra.

Fordom
2009-02-11
Var där julveckan 2008. Bra med snö, och bra kvalitet på snön, men inte mkt mer än så!
Tråkiga backar, med många flacka partier, okej backar på ost-sidan, men där var liften så gammal och långsam så därför drog man sig för att åka dit.
Superdålig afterski, "Partybandet" spelade. De bör kanske ev rikta in sig på begravningstillställningar i framtiden!
Kan inte rekommendera Idre till någon faktiskt, då både Lindvallen och Tandådalen är bättre, i alla avseenden. Även närmare, (för de flesta) med ca 10 mil.

Karl Höglund
Karl Höglund (Gäst)
2009-01-09
Jämför man med konkurrerande skidorter som Kläppen, Sälen, Stöten osv står sig Idre Fjäll riktigt starkt. Det är bättre samlat och det finns alltid någon sida med lä och sol där man får riktigt bra åk.
Det skulle vara kul om det utvecklades lite mer och öppnades en toppstuga.
Offpistskidåkning får man på Städjan där man kan bilen upp på jag tror det blir västsidan och sedan åka ner.
En bra anläggning som har det mest både i och utanför backen. Passar bra för barnfamiljer och kompisgäng som inte är ute efter Åre-festen. Mycket längdåkning och andra aktiviteter också.

soffipropp
soffipropp (Gäst)
2009-01-09
Snart är det vinter och då blir det Idre igen, ska bli grymt. Det är något visst när man varit där flera gånger och bara längtar tills det blir vinter igen så jag får åka tillbaka. Ska nog ta en sväng redan i november, de har ju längdåkning tidigt. Hörde att dom sparar snö över sommaren till typ 5 km. Jag behöver nog komma igång lite även med staktekniken inför vasaloppet även om det är roligare att bränna lagg i backen eller på städjan. FIn topptur förresten, kan jag varmt rekommendera. Baksidan på nipfjället ska tydligen också vara schysst. FÖr att inte tala om kitingen på nipfjällsplatån.

Hoppas att nya parken öppnat till jul när vi ska dit, jens skulle älska den!

Occy90
2009-01-09
vart i Idre Fjäll de gångna 3 åren nu, presterar oftast bra kvalité på backarna, men parken kunde dom bättra på, den var helt klart bättre nu sist. vill man shreda i parken så ska man se till att åka under jul/nyår eller närmre vecka 8/sportlovet, var sj där vecka 4 första gången förra året och då var parken inte uppbyggd, vilken va grymt segt!

dom har ett par helt ok skogsåk på öst/norrsidan, öst är dock rätt avancerat med tät skog och ett par cliff-dropps på sina ställen om man känner för det, sköna landningar så kan man åka så sattsa på dom!

helt ok åkning men lite överpris om inte parken är öppen. helt klart värt ett besök under sesong.

Kinkan
2009-01-09
helt okej piståkning, finns en del sköna backar, parken är inte den bästa men det ska tydligen fixas till iår och är mest inriktagt på barnfamiljer.

skön skidort när man är nybörjare men sedan växer man ifrån idre.

Rikard Söderberg
Rikard Söderberg (Gäst)
2008-05-09
När man nu är snart 40+ med småungar är Idre perfekt. Långa lätta backar som det är lätt att åka med småbarnen i. Fin turåkning finns det också tillsammans med längdspår i världsklass. Men det är klart att offpiståkningen lägger jag ju hellre i Engelberg eller Chamonix, de som recenserar Idre ur ett extremåkningsperspektiv har ju missat hela biten. Idre är ett familjeställe och inget annat, dock har de ju fått ordning på parkområdet på senare år. Däremot kan jag hålla med om att servicen är rätt dålig med klen serveringspersonal och inte alltid så hjälpsamma personer i receptionerna.

För oss som också åker mycket skoter finns det kanonfina skoterleder i området, har du ingen egen skoter så hyr. Skoteråkningen runt Idre är i världsklass.

Det enda offpiståk värt namnet är att gå upp på Städjan och åka ned på norrsidan där även skogsskidåkningen blir riktigt bra men det är en bit tillbaka till bilen om man väljer den turen.

jiib_fille22
2008-02-14
finns inte så jätte mkt rails...men om man har family me små kids så e det najjs.tycker ändå att det e okej där,inte så mkt folk heller.
om man vill lära sej att tricka lite så är det oxå bra där , inga komplicerade saker......

N/A
2007-09-06
Jag var där på sportlovet 07. Hade dåligt väder hela veckan men de säger ju inte allt. Skidåkningen håller inte måttet på långa vägar. Pistningen är usel och allting känns mest konstgjort. Köerna är långa och det är mycket småkryp i de svårare backarna. Säkert en bra familje ort men inget för den mer avancerade åkaren. Det finns en park men den är väl medelmåttig. även där dycker småkrypen upp. Däremot finns det mycket matställen som är trevliga att sitta på men prisen på en lunch ligger runt 70-80 kr. Mycket transport om man åker fel och backarna är för korta för att man ska få lika mycket åk som lift. Men med rätt väder och kanske en vecka då det inte är ledigt så blir det nog mycket bättre. Sen spelar faktiskt umgänget en stor roll;)