Jackson Hole recensioner

Skidorter i USA
Vad tycker du om Jackson Hole?
5
4
3
2
1
Maria
Maria (Gäst)
2019-02-13
Jackson Hole ligger vid foten av Teton Mountains i Wyoming. Utan tvekan en av de bästa skidorterna jag besökt. Här fick vi brant och varierande terräng och rolig offpist-åkning. Snön var magisk; torr, härlig pudersnö i mängder… Terrängen är ganska utmanande, ett plus är att man slipper trängas i liftköer.

Bra after ski i byn nedanför backen. Mangy Moose har fått utmärkelser för bästa skidåkarrestaurang och där spelar ofta riktigt bra band.

Vi bodde i själva byn Jackson som är en genuin westernby med riktigt bra atmosfär.

Om du har gått om tid och benen blir möra någon dag finns närheten till Yellowstone och möjlighet till utflykter med snöscooter. Kan också rekommendera en dagsutflykt med catskiing i Grand Targhee.


skimannen
2013-01-21
var där vecka 1 och 2 efter 80 100 mil bil från aspen som inte har någon snö att tala om.
lite tips om jackson som orten heter , tips ett bo på snowking billigt och bra (betala frukosten i resption typ 6v dollar)annars 20 gratis bussar upp till villiage ( the hole)och till byn från hotellet,brant och bra spännande skidåkning utanför grindarna och något inte många vet en timme bort (runt berget)en liten ort grand targhee det är där all eller mesta snön dumpar för ovädren kommer från det hållet , inte lika brant men bra PUDER ofta och det går även boka snowcat där, så om du köper veckokort 6 dagars som gäller 8 dagar ta en tur till.
( http://www.grandtarghee.com/winter/activities/index.php )

joskim
2007-11-07 (Ändrad: 2009-01-05)
Legendariske Jackson Hole var ikke like imponerende som jeg hadde trodd. Anlegget er ikke stort målt med europeisk målestokk, og det er strukket tau rundt hele anlegget, så man får kun lov til å gå ut noen få steder.
Det er veldig mye folk der, og de fleste kjörer utenför pistene.
Når det kommer nysnö tar det ufattelig kort tid för det meste er forvandlet til pukler! Jeg har aldri sett så kraftig puderhets noe annet sted.
Også lettilgjengelige out-of-bounds områder blir sporet opp kjapt.

På plussiden må det sies at det er bratt og fint i nesten hele anlegget, så utgangspunktet er bra - terrenget er tross alt det viktigste i et skianlegg. Dessverre går tregrensa helt opp til toppen av skianlegget, så savnet av högfjellsterreng blir stort. Höy tregrense er forövrig et problem som gjelder i hele nord-amerika, ikke bare i Wyoming.

TellyHelly
2007-05-31
Jättebra terräng. Den är brant och väldigt varierande. I anläggningen finns skidåkning i alla vädersträck även om det bara ligger på en sida av berget.

Mycket av åkningen sker under trädgränsen och träden står ganska tätt på många ställen.

Det bor otroligt många skidåkare i området som tar ledigt på förmiddagen när det har snöat, så det är uppkört på nolltid. Dessutom är det många säsongare i området som alla vill åka skidor. Det är många turister som kommer till området, och det är stället dit amerikanska extremåkare tar sig. Detta innebär otroligt mycket folk både i och utanför annläggningen.

Jag var där för säsongen 06/07 men drog i slutet av februari för att det är så mycket folk, och så hade vi lite otur med snön.

Peter Valvassori
Peter Valvassori (Gäst)
2007-05-30
Hej,
Var i JH i februari. Tyvärr var det varmaste februari på 25 år. Alltså ingen bottenlös puder och hejdlös offpist. Det blev mycket piståkning och lite gammal hederlig euopeisk puder. Potentialen är annars enorm. Hoback är kanon. Alltså, måste åka dit igen, och det har jag inget emot. Ett stort beröm till GoWest för en bra arrangerad resa!
/Peter

Carl
Carl (Gäst)
2007-03-29
Detta ar en galen skidort, galen. Gillar man hiking sa finns det sjukt mycket att gora. Jag ansag mig som en avancerad skiakare man nar jag sag folket dar, som gar upp 4 pa morgonen for att hika fram till lunch kande jag mig ganska lam! Rekomenderar det varm men det kravs kunnighet och skills for att kunna utnyttkja systemet fullt ut. De det finns mycket skidaking runt omkring JH, sa Jh ar inte enda stalle tatta aka pa.
En sjukt bra skdiort for sjukt bra skidakare! (var dar vintern 2006)

Christmas_Inn
2007-01-04
Tyvärr så var jag inte i JH under vinter halv året utan då det var sommar. Det var ändå rätt j'vla maffigt med Teton bergen i bakgrunden, dessa var det snö på. Hur som helst så kan jag rekomendera det som ett stopp om man är i USA och cruisar rutn på en road tripp för även under sommaren så är det trevligt där. Själva Jackson är oxå värt att besäkas med sin lyxhustruar och miljonärer. Fanns en rach till salu när vi var där för 640 milj kr. Om man har vägen förbi ska man oxå förstås kolla in Yellowstone Park, maffigar ställe får man leta efter. Det jag vill säga är att JH är värt att åka till även under sommaren. Även om det inte finns mkt snör dör då så är det ändå mkt att kolla på.

AndersMerenius
2006-05-29
Vad säger man? Oh’ my god I love this place! Grymt bra skidåkning och inte en massa blågröna “längsta pist” varianter. Näe stöddigt brant, bra variation och offpist i världsklass både innanför och utanför grindarna . Lugnt och behagligt tempo, ingen Tysk kö teknik med folk klättrande över dig i liftköerna. Trevliga effektiva liftskötare och skihost’s. (Personal som åker runt i systemet och hjälper/visar gästerna samt tipsar om bra åk) Var där mars 2005 då varmt med vårsnö och februari i år med kallt väder och fjäderlätt puder som fylldes på efterhand när vi var där. Inte bottenlöst men väl 30-50 cm.

Trevliga och vänliga människor som är nyfikna på oss Svenskar, till skillnad från Frankrike med raka motsatsen. Har varit på flera ställen och lika besviken varje gång. Synd att fransmännen har så bra skidberg bara.
MVH
Anders

Tjock-Henke
2003-04-28
Har just kommit hem från min sjukaste vinter någonsin. Pistkartan är missvisande och dessutom allt utanför är så mycket mer.
Partylivet och liftarna är inte dom hetaste men berget kompenserar för det . Om man inte hittar bör man åka med någon som gör det, det finns massa gömmor som är lite luriga att hitta.
Som har nämnts tidigare har "man inte varit där så......."

Snowflake
2002-08-06
Så jäkla schysst berg fantasktisk utsikt och makalös natur, passade på att dra med snöskoter genom Yellowstone Parken upp till Old Faithfull med massor med Bison. va där 99 sissta säsongen dom hade öppet för skoter.