Recensioner om Jackson Hole

Skidorter i USA
Vad tycker du om Jackson Hole?
VIDROT
2002-03-20
Var där v. 9-11
Positivt överaskad, mycket bra skogsåkning och offpist. Inte alls mycket som var pistat. Otroligt många seriösa åkare, bra stämning.

Vräkte ner snö !!! Torrt och fint puder.
Rekommenderas.

Per-Ola Andersson
Per-Ola Andersson (Gäst)
2001-02-10
Jodå, nu har jag kört i legendariska Jackson Hole. Tyvärr var snötillgången den sämsta på 30 år men det hindrar inte denna skribent. JC är bra! Jämför dock inte med Chamonix eller Verbier, jo förresten, ett nedskalat Verbier är precis vad det är. Är snötillgången bra är nästan varje skidort, utom Sälen och andra parkeringsplatser, bra. JC är bra vid dålig snötillgång och säkert fantastisk vid bra tillgång.

För två år sedan släppte man sin restriktion vad gäller åkning "Out-of-bounds" och giller ni "hiking" så blir området mycket större. Det finns enorma möjligheter till branta couloirer, skogsåkning, öppna "bowls" mm. Eftersom fallhöjden är "bara" 1200 meter och området går i etapper så blir varje delåk inte jättelångt men det blir bra.

Gillar man som jag gör skidåkning bör man vara här minst en gång i livet. Andra besöket gör man med fördel efter att man förvissat sig om mycket god tillgång på Wyoming Pow!!

Jeppe
Jeppe (Gäst)
2000-01-02
Vad kan man säga? Har du aldrig besökt "the resort" så kan du väl egentligen inte helhjärtat kalla dig ett bum.?! I denna lilla(?) pärlan i västra Wyoming, mitt i hjärtat av the Rockies, skrivs historia varje dag. I det ernomt fluffiga pow'et, utför de enormt välskapta droppen a-la-klippigabergen och varför inte nämna hårnåls chuten med finfina lutningsgrader + några av världens snabbaste stolliftar. (glöm inte bort BC'et till väster om corbits)...
OM jag nu skulle hitta ngt negativt med så skulle det vara de höga priserna, men detta hjälps lätt av med ngt av de många säsongsjobben som finns fria för dig att söka på försäsongen.