Klosters recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Klosters?
5
4
3
2
1
PernillaB
2014-02-20
Jag ääälskar detta ställe! Jag är här just nu och det är underbart. Jag är 18 år och jag har varit här i 6 år i rad med min familj! sjuk bra backar och offpist möjligheter!

Dock är det ganska dyrt i matväg och kläder!

Med galet bra system för det är så stort och så breda pister

Limpan
Limpan (Gäst)
2009-04-22
Klosters tillsammans med närliggande Davos, är ett utmärkt ställe att åka både skidor och snowboard på. Regionen består av fem system. Mitt 8-dagars liftkort gällde för samtliga fem system.

Det allra bästa med Områdena är att det finns gott om pudermöjligheter. Många har dock sagt att det mest är pensionärer där och att pudret ligger orört länge. I "Persenn"-systemet vet jag iaf att mycket av det lättillgängliga pudret blir uppåkt relativt snabbt. Ger man sig däremot ut på korta vandringar finns det väldigt fin åkning trots att man inte haft snöfall på flera dagar eller kanske till och med nån vecka.

En av dom absolut bästa reporna, som även är bra framåt våren när alla sluttningar som har konstant solsken har blivit hårda och blaskiga, är repan som finns beskriven under skidorten "Davos". Repan startar uppe från högsta toppen i Persenn. Jag har inte provat på jättemycet freeride-åkning innan, men jag hade en tysk freerideåkare med mig under veckan. Han har åkt på otaliga platser, och sa att denna repa var en 9a av 10. Riktigt skön åkning.

Man åker du en liten bit utanför pisten, och om man är först ut efter snöfall, så har man 800m orört puder. Hela första dagen har man förmodligen för sig själv, och efter 2-3 dagar är det fortfarande orörda fläckar att åka på. Det hela avslutas med att man måste vandra 10 min i uppförsbacke innan man når pisten igen. Men helt klart värt det tio gånger om. I Madrisa som ligger på andra sidan Klosters, vid gränsen mot österrike, finns det väldigt goda offpist möjligheter.

Det är dåligt med hopp och rails i Persenn och madrisa, men i Jakobshorn som ligger vid Davos vet jag att det finns en bra fun park.

Det negativa är förmodligen att allt är svindyrt i denna stekarstad =/ pizza och cola för 160kr på en simpel pizzeria.