Klosters

Skidorter i Schweiz
Klosters tillhör Davos.

Liftar (28/54)
Nedfarter (37%)
Snödjup
2844 m
1200 m
222 cm
65 cm
-2°C
Klosters ligger i östra Schweiz och har ett skidsystem som är mer känt i folkmun under namnet på grannbyn - Davos. Systemets egentliga namn är dock Davos Klosters och skidåkningen som bjuds på är exakt densamma som för grannbyn, med skillnaden att Klosters ligger i ena änden av skidsystemet och därmed inte ger lika direkt tillgång till delar av åkningen.

Skidsystemet är uppdelad i sex sektioner; Parsenn, Jakobshorn, Pischa, Madrisa, Reinhorn och Schatzalp. Mellan dessa olika sektioner tar man sig med buss. Persenn är huvudsystemet och ett av de två system som nås direkt från Kloster, det andra systemet är Madrisa. Allt som allt erbjuder skidsystemet det mesta som går att tänka sig, men åkningen närmast Klosters är möjligen något snällare än den som finns runt Davos. För den offpist-sugna är kanske Pischa den mest intressanta delen av systemet, tyvärr är det den delen av systemet som ligger längst bort från Klosters.

Klosters är en favoritort för Prince Charles när han ska åka skidor. På grund av det är en av gondolerna som går från Klosters upp till Gotschnagrat döpt till “Prince of Wales”.

Snöprognos

 • Söndag

  0,6 cm snö
  Lätt molnighet
  -1°
  2 m/s
 • Måndag

  22,9 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -7°
  3 m/s
 • Tisdag

  9 cm snö
  Snö
  -9°
  2 m/s
Vad tycker du om Klosters?
5
4
3
2
1
PernillaB
2014-02-20
Jag ääälskar detta ställe! Jag är här just nu och det är underbart. Jag är 18 år och jag har varit här i 6 år i rad med min familj! sjuk bra backar och offpist möjligheter!

Dock är det ganska dyrt i matväg och kläder!

Med galet bra system för det är så stort och så breda pister

Limpan
Limpan (Gäst)
2009-04-22
Klosters tillsammans med närliggande Davos, är ett utmärkt ställe att åka både skidor och snowboard på. Regionen består av fem system. Mitt 8-dagars liftkort gällde för samtliga fem system.

Det allra bästa med Områdena är att det finns gott om pudermöjligheter. Många har dock sagt att det mest är pensionärer där och att pudret ligger orört länge. I "Persenn"-systemet vet jag iaf att mycket av det lättillgängliga pudret blir uppåkt relativt snabbt. Ger man sig däremot ut på korta vandringar finns det väldigt fin åkning trots att man inte haft snöfall på flera dagar eller kanske till och med nån vecka.

En av dom absolut bästa reporna, som även är bra framåt våren när alla sluttningar som har konstant solsken har blivit hårda och blaskiga, är repan som finns beskriven under skidorten "Davos". Repan startar uppe från högsta toppen i Persenn. Jag har inte provat på jättemycet freeride-åkning innan, men jag hade en tysk freerideåkare med mig under veckan. Han har åkt på otaliga platser, och sa att denna repa var en 9a av 10. Riktigt skön åkning.

Man åker du en liten bit utanför pisten, och om man är först ut efter snöfall, så har man 800m orört puder. Hela första dagen har man förmodligen för sig själv, och efter 2-3 dagar är det fortfarande orörda fläckar att åka på. Det hela avslutas med att man måste vandra 10 min i uppförsbacke innan man når pisten igen. Men helt klart värt det tio gånger om. I Madrisa som ligger på andra sidan Klosters, vid gränsen mot österrike, finns det väldigt goda offpist möjligheter.

Det är dåligt med hopp och rails i Persenn och madrisa, men i Jakobshorn som ligger vid Davos vet jag att det finns en bra fun park.

Det negativa är förmodligen att allt är svindyrt i denna stekarstad =/ pizza och cola för 160kr på en simpel pizzeria.

Mest populära foto

Åkare: Foto: Johan Lindelöf

Skidresor

 • Active Ski

Pistkarta

Pistkarta Klosters

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer