La Thuile recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om La Thuile?
5
4
3
2
1
Jens
Jens (Gäst)
2019-02-27
Grymt bra ställe för den som vill åka istället för att stå i liftkö eller knö med rookies i backen. Gott om plats överallt och bra möjligheter när det har snöat.
Fantastiskt för familjer med ett stort område i solsida med fina mer lättåkta backar.Charlotte
Charlotte (Gäst)
2019-02-21
Folktomma backar (v.7). Riktigt bra restauranger i backen. Inte så utmanande för den som vill åka svarta pister, men gillar man glassig åkning är det perfekt

HRT
2019-01-11
Bra skogsskidåknng som är lätt att nå från lift. Bra offpist på sluttningarna norr om Pont Serrand. Hika längs gränsen mot Pointe de la Luie Blanche och möt pisten igen längre ner i dalen.

Christian
Christian (Gäst)
2018-03-07
Utmärkt att åka med barn. Trevlig stämning i byn, bra restauranger både i dalen och på berget. Bra varierad åkning och lättillgänglig off-pist. Lite folk i liften trots högsäsong (v.9) Enda negativa var att vissa liftar är av äldre standard och blir kallt att sitta på en "parkbänk" i -20

Lars-gunbritt
2017-12-16
La Tuile tillsammans med La Rosiere bildar ett härligt liftsystem som trots sin storlek hamnat lite i skymundan av jättarna Les Arcs, Tignes och Val d´isere mm. som omger denna pärla. Fantastiska pister och riktigt maffiga vyer över mont blanc-masievets snygga sida (Italien sidan). Jag har aldrig fått förmånen att få bo i någon av byarna utan bodde i Courmayeur när jag var där, men att kombinera courmayeur med La Thuile är definitivt inte något jag gör för sista gången. Det enda negativa jag har att säga om orten är att den kan vara förvånansvärt vindkänslig för att ligga i alperna och lutningen skulle kunna få vara lite brantare på sina ställen.


JohanA78
2014-03-20
En riktig pärla!

Mysiga ställen att äta på i backen, bra pistat i backarna och riktigt bra off-pist. Vi fick ett helt fantastiskt och sjukt långt åk som började på öppet fjäll, övergick i gles skogsåkning och slutade i tät skog på downhill-mountainbike-stigarna tillbaka till byn.

Tips är att bo i Courmayeur och äka till La Thuile över dagen eftersom byn inte är så mycket att ha, tar bara 30 minuter enkel väg. Då har man även nära till flera andra riktigt bra system.

Hena
Hena (Gäst)
2007-09-15
Vi var 3 familjer med barn mellan 10 - 15 år som var i La Thuile v. 8, 2007.
Vi tycker att skidåkningen var perfekt för alla åldrar. Underbar snö, perfekt pistade backar och solen sken 6 dagar i rad. Det finns långa underbara pister som passar medelåkararna och ett par svarta som var hyfsat utmanande för de mer avancerade. Vill man åka offpist fanns det alla möjligher på den sidan som vätter mot Frankrike. De flesta verkade dock stanna i pisterna. Fördelen för oss var att systemet är överskådligt och alla backar slutar på samma ställe i byn vilket gjorde att vi vågade låta barnen åka för sig själva. Inte en liftkö på hela veckan. Det var mest italienare i backen och efter lunch satt de kvar i solen. Vill man ha party på kvällen eller röjig after-ski är detta helt fel ställe. Men för barn familjer passar La Thuile utmärkt.

Sara1979
2006-10-27
Tibbringade en månad i La Thuile 2006.

Ligger massor av orörs snö på andra sidan berget där det är relativt lite pister och där förbindelsen över till Franska sidan är. Heli-skiing bör prövas här då det är helt fantastiskt när nysnö fallit.

Pisterna i La Thuile är inte något vidare, kanske för barnfamiljer. Mitt partiet är bara en stor ända platå där man stakar sig fram. Uppfattade de lägsta partierna i systemet som extremt isiga, alltid!

La Rosier, Franska sidan har helt ok åkning men ganska flackt.

Man kan enkelt ta bussen från La Thuile till Courmayuer vilket är värt ett besök. Varierad åkning, men litet!

La Thuile som by är fruktansvärt. Finns inga trevliga restauranger och definitivt inget uteliv. I pub dit människor bara går på fredagar... Obefintlig after-ski.
Själva byn hamnar i skugga på eftermiddagen och då blir det svinkallt, inga uteterasser att sitta och koppla av på efter skidåkningen...

happyroy
2004-01-20
spenderade där två dagar, just då var det ny snö lite folk och kanon åkning så jag tycker det var toppen.

Polens_Windstedt
2003-03-03
La Thuile är både bu och bä. Finns ganska lätttilgänglig offpist, verkar inte ha så mycket "extrem" åkare, dvs snön ligger kvar. Åtminstonde den 6 dagar gamla som jag åkte i. Dock är den lätttilgängliga offpisten inte lång fast ganska brant.
Har liftar ihop med La Rosiére i Frankrike. fast det suger.
Ett problem är att antingen, beroende på vindriktning, så är en av orterna ganska vindpinad. Tråkigt om det råkar vara La Thuile.
Annars finns 2 hyffsade svarta backar ned till byn. Fast sen är det slut..
Resten är flackt!
Det finns ingen afterski i byn för den hamnar i skugga vid halv 4..

Prisnivån är OK. En dags liftkort 30 euro. En grillad panini ca 3 euro.

Det finns dock betydligt bättre åkning nära, tveksamt om det är värt ett stop i La Thuile..
Nej, åk till Pila i Italien ca 1 timme ifrån eller givetvis till Zermatt som också ligger nära....