Les 2 Alpes

Skidorter i Frankrike
Utsikt, sol och snö. Är det en kombination som du är ute efter bör du styra kosan mot Les 2 alpes i franska alperna. Det är iallafall något som lockar tusentals britter till berget varje år.

Les 2 Alpes ligger på en höjd mellan 1300-3600 meter och erbjuder glaciärsskidåkning på 3600 meters höjd. Här samlas freestyle-åkare från alla världens hörn och kanter för att träna i de två snowparksen som finns belägna på berget. Diverse olika “summercamps” för skid och snowboardåkare annordnas årligen.

Skulle du för en dag tröttna på skidåkningen i Les 2 Alpes kan du ta en skidbuss som tar dig till grannorten Alpe d’Huez. Eller varför inte ta en sväng till ett av alpernas mest berömda off-pist-områden, La Grave.

Väl nere i barerna är det stor chans att du träffar på flertalet skibummare från Sverige, såväl som under högsäsong som vid sommartid.

Snöprognos

 • Onsdag

  1,6 cm snö
  Molnigt
  -5°
  0 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart
  -9°
  2 m/s
 • Fredag

  17,7 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -6°
  1 m/s
Vad tycker du om Les 2 Alpes?
5
4
3
2
1
Elin Röding
Elin Röding (Gäst)
2018-03-16
Åker till denna fantastiska skidort varje år! Skön stämning i byn och bra åkning. Bra priser.TompeSpeedy
2018-02-14
Vecka 8 2017, dåligt med snö vid byn, dåligt med backar på toppen. Utmärkt boende och mysig by.
3 vuxna, 3 barn och en vuxen med gipsad handled.
Möjligen pga brist på snö så blir pist-systemet för litet och enformigt. Många och långa transportssträckor som ibland är smala. Två seriekrockar på en vecka, känns B. Liftarnas placering krävde mer stakning än vanligt. Toppen flacka backar, vid byn bra backar om det finns snö. På mitten en fun park som barnen 11,12,14 och 15 gillade. Blandade betyg från gruppen, men mitt betyg blir under medel. Jag skulle välja någon annan alptop.


Emma
Emma (Gäst)
2018-01-02
Les 2 Alpes är en mysig skidort som har backar i varierande svårighet och längd.
Les deux Alpes har en snösäker glaciär som har bra preparerade backar. Området är stort med en lång fallhöjd, men backarna är uppdelade i partier med många flackare partier.
Backarna är alltid välpreparerade och det går oftast att hitta backar skyddade mot vind.

JohannaEriksson
2017-12-15
Vi var där i slutet av mars 2017 och hade turen att det kom ett rejält snöfall dagen innan. Det var tur för annars hade det inte funnits så mycket snö. Les2Alps är en relativt liten skidort och väldigt lugn. Vi hyrde en offpist guide en dag för att komma åt lite orörd snö och fick en helt fantastisk dag. Det går även att åka över till La Grave.
Tips, ta liften ner till den mysiga lilla byn Venosc om du vill ta en paus från skidåkningen.

Det går att göra en dagsutflykt med skidbussen till Alp D'huez. Det ingår en dags skidåkning där med liftkortet. Kul att få testa ett system till men då vi var där så sent på säsongen var det inte så mycket snö.

Åkte med Langley och bodde ganska nära pisten


Snowgod
2017-02-06
Har nyss gjort en vecka i L2A. Tyvärr blev det inget åkt utanför pisterna pga bristande snötillgång, det var mest sten och grästuvor.

Trots snöbristen hade man gjort ett strålande arbete med pisterna, varje morgon var där välpreparerad manchester och endast ett fåtal pister var avstängda pga dåligt underlag. Även sent in på eftermiddagen höll sig större delen av systemet fint. Det kändes inte som det var mycket folk trots att kön till kabinbanan var lång på morgonen. Vill man inte köa tar man med fördel det lilla vita ägget upp på berget istället, lite trångt men ingen kö att tala om. Väl uppe i anläggningen var det inga köer alls.

Mycket positivt är att det finns pister med ganska stor variation och även enklare pister på hög höjd där snötillgången är säkrare så att även de med måttliga färdigheter kan få njuta av den mäktiga utsikten. Dock verkar det kunna blåsa mer än friskt ganska ofta. Det finns inte så mycket skog så vid sämre sikt har man få alternativ. Fallhöjden är klart godkänd.

Det finns även möjlighet att ta sig från toppen över till La Grave, om vädret tillåter vilket naturligtvis inte inträffade under mitt besök. Det ger ändå ett stort plus när det gäller lite mer äventyrlig åkning.

Själva byn är mycket trevlig, bra utbud av butiker, kaféer och restauranger. Det är ganska litet så avstånden är korta. Det finns en kabinbana ner till byn Venosc som är värd att besöka. Det finns också ett antal andra skidorter på rimligt avstånd för den som vill se sig om lite mer.

Slutbetyget blir mycket bra trots bristen på snö.

Tommy E
Tommy E (Gäst)
2015-03-30
Rekommenderar pisterna i hela Les Deux Alpes, var där sista veckan i Mars när det hade varit en dålig vinter, men fick ändå en grym skidåkning. Flera bra backar som var välpistade och riktigt långa sköna åk. Testade inte på offpist eftersom jag inte ens hann med att åka i alla pister. Inga liftköer i princip och absolut inte trångt i backarna. Bra afterski drag på Pano bar mitt i backen och kvällslivet i byn var härligt. Byn hade inte mindre än 15 Michelin guide restauranger med vettiga priser, och hann tyvärr bara testa fyra stycken.

Det enda negativa jag kan komma på är att det var lite stenigt i slutet av backen ner mot byn, men det är ju också sent på säsongen. Jag kommer definitivt tillbaka.

mlogdstrom
2015-03-16
Fantastiskt fin skidort som jag verkligen rekommenderar! Suverän off-pist om det har kommit snö nyligen. Långa och korta pister av varierande svårighetsgrad. Många fina breda pister för härliga carvingsvängar. Var där v. 11 och då var det i princip inga liftköer. Otroligt god mat, både i byn och på de två restaurangerna i backen som jag testade (det finns förstås många fler som jag dock inte provade). Riktigt bra och ösig after ski på Pano, mitt i backen. Även mycket bra på Umbrella Bar nere i byn, något senare på eftermiddagen.

Jimmie
Jimmie (Gäst)
2013-09-10
Grym skidåkning. Grymt nattliv. Billigt som fan. Åker gärna hit igen. (är dock inget fan av fransk mat, därför en 4:a)

hanna_holm
2013-09-10
Jag var i les 2 alpes v.9 2012 och hade en toppenvecka! Skidåkningen var mycket bra, off-pisten var sjukt bra men det fanns också mycket bra backar för mina kompisar som precis hade börjat åka skidor. Några av oss gick i skidskolan och skidläraren var mycket pedagogisk och vi fick verkligen ut mycket av skidskolan. Jag skulle även rekommendera att åka till Alpe d\'Huez eller Serre Chevalier som också hade mycket fina pister.

Utelivet var bra, mycket fest och mycket människor! Jag hade riktigt roligt varje kväll, det fanns både roliga barer och klubbar. Även after skin var grym!

Jag rekommenderar verkligen att åka till les 2 alpes, då min vecka där var helt oförglömlig!

skiordie123
2013-09-10
Jag var i les 2 alpes v.9 förra särongen, och det var verkligen helt grymt! Backarna var asfina och jättebra i pisten såvel som utanför. Folktrycket var relativt högt i och med att fransoserna hade sportlov, men det gjorde sig egentligen mest påmint under kvällarna då det var ett jävla drag ute på stan. Sjukt mycket folk och sjukt bra fest! Att detta dessutom föranleddes av en eftermiddag på pano med en rejäl mängd öl gjorde bara saken bättre. Hade för övrigt en dag i La grave med guide, något som jag verkligen kan rekommendera. Liknande off-pist har jag ALDRIG upplevt och det var klart värt pengarna! Vill också passa på och slå ett slag för att ta skidbussen till någon av de närliggande orterna, Alpe d'Huez eller Serre Chevalier, då det var väldigt smidigt och givande. Hörde dessutom att La folie douche (legendariskt after-skiställe) skulle öppna i Alpe d'Huez till denna säsong, så kanske är det värt att ta den senare bussen därifrån ;) Sammanfattningsvis vill jag säga att jag varit på en del andra franska orter under v.9 och Les 2 alpes är den tveklöst bästa upplevelsen jag har. Jag rekommenderar er att åka dit!

Visa fler recensioner (30)

Mest populära foto

Åkare: Adam Szakal Foto: Andreas Lamton

Skidresor

 • STS Alpresor STS Alpresor flyger direkt till Les Deux Alpes hela vintersäsongen 2018. Flyg t/r, boende på hotell med frukost från 7590 kr.
  Boka hos STS Alpresor
 • Active Ski
 • Sunweb Sunweb har resor till Les 2 Alpes från bara 2499 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Les 2 Alpes

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer