Les 2 Alpes recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Les 2 Alpes?
5
4
3
2
1
Mathias A
Mathias A (Gäst)
2019-02-21
Var här fyra dagar i v10 2018 med grabbgänget efter fyra år i Chamonix och måste säga att detta ställe gjorde oss inte besvikna. Vi hade tur och fick en del lössnö samma dag vi kom så första skiddagen blev helt magisk med strålande sol och massor av lätt-tillgänglig lössnöåkning! Den fina åkningen både i on-och offpist hängde i alla dagarna och jämfört med Chamonix så tycker jag att skidåkningen stod sig mycket bra även om det inte når upp till de härliga åk vi haft från toppen av Grand Montet i Cham!

Byn är relativt liten och jättetrevlig även om den inte känns speciellt "genuin" (vad f..n det nu betyder:))! Gott om barer och restauranger av god kvalitet och en hel del även enklare (och billigare) ställen.

Det enda negativa ur "grabbgängsperspektivt" är att vi saknade ett ställe med rejäl afterski med livemusik. På Umbrella bar blev det dock ändå rätt OK drag med en just DJ som spelade även om vi saknade känslan av att få sjunga (skrika) oss hesa till klasisk afterskimusik live. Vi gjorde dock ett tappert försök att supporta en lokal trubbadur som hade begåvningen att spela Robbie Williams "Angels" när vi gick förbi ;-). " a big round of applauds to the gentlemen in the corner" :-)

Som helhet mycket bra och jag hade inte tvekat att åka hit med familjen någon gång också. Det finns ju dessutom möjlighet till variation genom att besöka andra system i närheten om man skulle tröttna på just L2A vid längre vistelser.moneysister
2019-01-16
Vi hade turen att pricka in en sjuk vecka då snön fullständigt vräkte ner nästan varje dag; det bör man ha i åtanke med den här recensionen. Jag tror inte att upplevelsen hade varit lika bra utan. Vi var en stor grupp som åkte och med på resan fanns också småbarn. Ett krav var att bo nära lift, vilket går att göra både på hotell och genom att hyra hus i privat regi.

Les 2 alps erbjuder ett trevligt system, enkelt och tillgängligt utan allt för krångliga liftvägar för familj och barn. Pisterna är fina, stor variation i lutning och längd så det finns något för alla. Det finns en hel del lite brantare pister att välja på. Bonus för den enklare offpiståkning som erbjöds i anslutning till pisterna. Det var enkelt att gena mellan pister och liftar för att kunna utnyttja all ospårad terräng. Eftersom det fortsatte att dumpa medan vi var där fanns det inte riktigt anledningar att ge sig ut på någon mer avancerad tur.

Byn var trots sin storlek inte mer än ok, med relativt mycket trafik på den böjda huvudgatan. Byn erbjuder dock en hel del olika restauranger och en och annan afterski-pub - det kanske är allt man kan begära av en alpstad ändå.
Pillard
2018-12-21
Mycket trevligt ställe. Precis som med alla skidorter så kommer ju vädret och andra yttre förutsättningar vara enormt avgörande för upplevelsen av en plats. Vi hade fått tag på ett jättetrevligt hus precis vid liften vid ena utkanten av systemet, så allt var enormt lättillgängligt för oss. Då vi åkte med flera småbarn och var flera familjer prioriterade vi just den typen av boende så att det skulle vara enkelt att bytas av med barnpassningen. Systemet är väldigt stort men det var trots det lättnavigerat. Eftersom våra yttre förutsättningar var smått fantastiska med två rejäla dump under veckan så la vi inte jättemycket tid på att utforska pistutbudet men det vi åkte i systemet så kan konstateras att det mestadels handlar om långa svepande pister. Ganska fjärran från det svenska systemet med raka pister direkt i fallinjen på rad.

Åter till dumparna. Vi har förr varit i system när det dumpat men då upplevt att det är ganska svårt för en "utböling" att komma åt bra offpiståk men upplägget i Les2 gjorde att det alltid kändes lättillgängligt och det var relativt lättscoutat från liftarna hur man behövde åka. Det fanns också hela tiden slingrande transporter som säkerställde att man tog sig tillbaka till liften från sina äventyr.

Eftersom vi åkte med småbarn blev uteätandet något begränsat men byn är relativt stor och genuin. Vi pratar alltså inte om något turistkomplex på en bergtopp utan en riktig by. Så att det ska gå att få bra mat och dryck betvivlar jag inte en sekund. Det fanns dock ett ganska bra butiksutbud för den barnvaktande delen av gänget att sysselsätta sig med.SofiaPB
2018-12-05
Kan verkligen rekommendera L2A - här finns allt! Bra och MÅNGA pister, lättillgänglig offpist, fantastiska vyer och väldigt snösäkert. Jag var där vecka 9 2018 och njöt av denna legendariska skidort (näst äldsta i hela Frankrike). Väldigt effektivt liftsystem och en pärla som Sverige verkar ha missat lite....
Elin Röding
Elin Röding (Gäst)
2018-03-16
Åker till denna fantastiska skidort varje år! Skön stämning i byn och bra åkning. Bra priser.TompeSpeedy
2018-02-14
Vecka 8 2017, dåligt med snö vid byn, dåligt med backar på toppen. Utmärkt boende och mysig by.
3 vuxna, 3 barn och en vuxen med gipsad handled.
Möjligen pga brist på snö så blir pist-systemet för litet och enformigt. Många och långa transportssträckor som ibland är smala. Två seriekrockar på en vecka, känns B. Liftarnas placering krävde mer stakning än vanligt. Toppen flacka backar, vid byn bra backar om det finns snö. På mitten en fun park som barnen 11,12,14 och 15 gillade. Blandade betyg från gruppen, men mitt betyg blir under medel. Jag skulle välja någon annan alptop.


Emma
Emma (Gäst)
2018-01-02
Les 2 Alpes är en mysig skidort som har backar i varierande svårighet och längd.
Les deux Alpes har en snösäker glaciär som har bra preparerade backar. Området är stort med en lång fallhöjd, men backarna är uppdelade i partier med många flackare partier.
Backarna är alltid välpreparerade och det går oftast att hitta backar skyddade mot vind.

JohannaEriksson
2017-12-15
Vi var där i slutet av mars 2017 och hade turen att det kom ett rejält snöfall dagen innan. Det var tur för annars hade det inte funnits så mycket snö. Les2Alps är en relativt liten skidort och väldigt lugn. Vi hyrde en offpist guide en dag för att komma åt lite orörd snö och fick en helt fantastisk dag. Det går även att åka över till La Grave.
Tips, ta liften ner till den mysiga lilla byn Venosc om du vill ta en paus från skidåkningen.

Det går att göra en dagsutflykt med skidbussen till Alp D'huez. Det ingår en dags skidåkning där med liftkortet. Kul att få testa ett system till men då vi var där så sent på säsongen var det inte så mycket snö.

Åkte med Langley och bodde ganska nära pisten


Snowgod
2017-02-06
Har nyss gjort en vecka i L2A. Tyvärr blev det inget åkt utanför pisterna pga bristande snötillgång, det var mest sten och grästuvor.

Trots snöbristen hade man gjort ett strålande arbete med pisterna, varje morgon var där välpreparerad manchester och endast ett fåtal pister var avstängda pga dåligt underlag. Även sent in på eftermiddagen höll sig större delen av systemet fint. Det kändes inte som det var mycket folk trots att kön till kabinbanan var lång på morgonen. Vill man inte köa tar man med fördel det lilla vita ägget upp på berget istället, lite trångt men ingen kö att tala om. Väl uppe i anläggningen var det inga köer alls.

Mycket positivt är att det finns pister med ganska stor variation och även enklare pister på hög höjd där snötillgången är säkrare så att även de med måttliga färdigheter kan få njuta av den mäktiga utsikten. Dock verkar det kunna blåsa mer än friskt ganska ofta. Det finns inte så mycket skog så vid sämre sikt har man få alternativ. Fallhöjden är klart godkänd.

Det finns även möjlighet att ta sig från toppen över till La Grave, om vädret tillåter vilket naturligtvis inte inträffade under mitt besök. Det ger ändå ett stort plus när det gäller lite mer äventyrlig åkning.

Själva byn är mycket trevlig, bra utbud av butiker, kaféer och restauranger. Det är ganska litet så avstånden är korta. Det finns en kabinbana ner till byn Venosc som är värd att besöka. Det finns också ett antal andra skidorter på rimligt avstånd för den som vill se sig om lite mer.

Slutbetyget blir mycket bra trots bristen på snö.

Tommy E
Tommy E (Gäst)
2015-03-30
Rekommenderar pisterna i hela Les Deux Alpes, var där sista veckan i Mars när det hade varit en dålig vinter, men fick ändå en grym skidåkning. Flera bra backar som var välpistade och riktigt långa sköna åk. Testade inte på offpist eftersom jag inte ens hann med att åka i alla pister. Inga liftköer i princip och absolut inte trångt i backarna. Bra afterski drag på Pano bar mitt i backen och kvällslivet i byn var härligt. Byn hade inte mindre än 15 Michelin guide restauranger med vettiga priser, och hann tyvärr bara testa fyra stycken.

Det enda negativa jag kan komma på är att det var lite stenigt i slutet av backen ner mot byn, men det är ju också sent på säsongen. Jag kommer definitivt tillbaka.